Beautyvideo's Cosmetisch medisch Gezicht Injectables Klinieken Natuurlijk 100% Rimpels en slapte

Video! Brenda frist haar gezicht op met injectables en een draadlift

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

arts Els Vogelpoel geeft haar gezicht een verjongende lift

Schermafbeelding 2016-12-01 om 15.56.00

Vooral in deze tijd van het jaar, wanneer het weer winter wordt, donkerder en kouder en de feestdagen er weer aan komen, bekruipt ons het gevoel wanneer we in de spiegel kijken dat een heel jaar druk zijn haar tol weer heeft geeist. We ogen grauwer en vermoeider. Gebrek aan zonlicht speelt parten. Het is natuurlijk een uitstekend moment om even op vakantie te gaan, vooral naar het licht, daar waar de zon schijnt, maar er zijn ook snellere methoden, met ook een resultaat dat langer houdt dan een heerlijk vakantie gevoel!

In de donkere dagen voor Kerst mag het gezicht weer stralen!

De 40-jarige Brenda kent het maar al te goed. Onderneemster in mode in de badplaats Zandvoort. Altijd druk, altijd in de weer, en ze zag de vermoeidheid in haar gezicht toenemen. Vooral in het ooggebied en ook de eerste tekenen van veroudering in het kaakgebied dienden zich aan, vond ze.

Ze ging op consult bij cosmetisch arts Els Vogelpoel van Renew Clinic in Zandvoort en zij stelde voor om met relatief kleine ingrepen de frisheid in het gezicht van Brenda terug te brengen. Met Princess® hyaluronzuur injectables en kleine oplosbare hechtdraadjes, om de huid onder de kin  wat stevigheid te bieden.

Bekijk hier de film die wij met Brenda en arts Els Vogelpoel maakten:

Ingespoten hyaluronzuur geeft onmiddellijke vulling aan de huid van binnen uit

Hyaluronzuur is momenteel één van de meest veelzijdige en fascinerende natuurlijke stoffen om het huidbeeld te verfraaien. Deze lichaamseigen stof staat bekend om zijn binding met grote hoeveelheden water. Met de jaren neemt de concentratie van het lichaamseigen hyaluronzuur af en wordt de huid droger. Dit is mede één van de oorzaken van huidveroudering.

Princess® fillers  worden bij Croma Pharma in Oostenrijk geproduceerd. Dit bedrijf produceert al  40 jaar hyaluronzuur van niet-dierlijke afkomst voor de medische industrie, waaronder voor oogheelkunde en orthopedie en sinds 2009 ook voor de esthetische geneeskunde.

Hoogwaardige zuivere productie onder streng medische controle

Croma Pharma produceert een zeer zuiver hyaluronzuur, volgens de strenge richtlijnen van Good Manufacturing Practices (GMP). Het is gecertificeerd door LNE/G-MEDen SGS en beschikt over de ISO standaarden 9001 en 13485.

Het is één van de weinige producenten van fillers die ontwerp, fabricage, primaire en secundaire verpakking, sterilisatie, inspectie en eind controle in eigen hand hebben. En off the record vertellen we je ook dat zij produceren voor derden. Deze aanbieders van injectables kopen bij Croma Pharma in vanwege die hoge kwaliteit! Princess® fillers hebben een bewezen effectiviteit tot 12 maanden in de huid.

Soepele gel, lage irritatiegraad, natuurlijk effect

Door een techniek genaamd cross-linking wordt de hyalurongel van een vloeibare gel een dikkere gel en blijft hierdoor langer houdbaar in de huid.  Deze crosslinking procedure is voor cosmetisch artsen altijd een punt om op door te vragen, omdat de stof waarmee dat gebeurt is essentie toxisch is. De fillers van Princess® bevatten na zuivering de laagst mogelijke doseringen van deze crosslinking stof: 2 ppm. Dit betekent dat hier sprake is van zeer schone fillers, met zo min mogelijk irriterende stoffen die erin achter kunnen blijven.’

FDA onderzoek

De Amerikaanse FDA is ook al eens in de materie gedoken om de veiligheid van hyaluronzuurfillers te kunnen beoordelen en kwam ook tot de conclusie dat maximaal 2 ppm in deze fillers een minimaal risico met zich meebrengt.

Schermafbeelding 2016-12-01 om 15.36.16

En hoe zit het met de draadlift, wat is dat en hoe lang houdt dat?

Jeugdigheid in het gezicht wordt gekenmerkt door de zg. schoonheidsdriehoek. Breder van boven, smaller van onderen. Naarmate je ouder wordt, verandert dat en wordt de kaaklijn breder. Dit komt door het verlies van bot-, en spiermassa en volume in het gezicht.

Schermafbeelding 2016-12-01 om 15.04.48

De draadlift zorgt voor een verstrakking en verbetering van de huid, zonder injectables of operatie maar met biologisch afbreekbare hechtdraden die binnen de chirurgie al jarenlang als oplosbare hechting worden gebruikt.

Oplosbare chirurgische hechtdraden

Tijdens de behandeling worden de hechtdraden in de diepere laag van de huid geplaatst, zoals je ook in de film kan zien die BeautyJournaal maakte met de 40-jarige Brenda. Ze hechten zichzelf vast in het onderhuidse weefsel en zorgen voor een spanning in de gewenste richting. Hierdoor worden het onderhuidse weefsel en de huid enigszins verstevigd.

Collageenvorming

Dit proces wordt na een paar dagen ondersteund door de natuurlijke aanmaak van collageen rondom de hechtdraad. Deze stof zorgt voor de natuurlijke stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor het gewenste verstevigende effect ontstaat. De PDO hechtdraden lossen na 8 tot 9 maanden op. De opgebouwde collageen wordt langzamer afgebouwd waardoor het effect langer aanhoud. Er kunnen op ieder gewenst moment extra hechtdraden geplaatst worden.

Schermafbeelding 2016-12-01 om 15.05.10

Deze techniek gaat snel (15-40 minuten) en wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Er ontstaan geen littekens, en de genezing gaat over het algemeen snel. Direct na de ingreep zie je al wat resultaat, zoals je ook bij Brenda in de film kan zien. De opbouw van nieuw collageen duurt echter 1 tot 2 maanden.

 • Bezoek hier de website van Princess in Nederland, hier vind je ook het telefoonnummer (020 820 3927) als je wilt weten welke arts in jouw buurt deze ingrepen uitvoert.
 • Bezoek hier de Facebook pagina van Princess in Nederland

Meer weten over Beautyvideo's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

6 reacties

 • Ik zou graag willen weten hoe lang die verbetering zichtbaar blijft is het na een jaar weer opnieuw nodig om je te laten behandelen met die oplosbare draadlift?

 • Beste Monique,
  Ja en nee. De draadlift in de film is PDO zonder weerhaakjes. Deze draadjes zijn puur en alleen voor huidverbetering. De NVPC gooit echter alle draadliften op één hoop. Er zijn echter permanente draden en oplosbare draden. De draden die in het verleden problemen gaven waren de permanente draden. In Nederland worden daarom alleen nog maar oplosbare draden gebruikt. Bij de oplosbare draden kennen wij PDO en Caprolactone hechtdraden. Het verschil zit hem in de snelheid van oplossen. Daarnaast kennen we zonder en met weerhaakjes. De weerhaakjes zijn puur en alleen om wat lift te krijgen. Echter is deze lift qua duur en mogelijkheden niet vergelijkbaar met een chirurgische facelift van een plastisch chirurg. Zo is er echter voor ieder wat wils. Niet elke cliënt wil een mes of een onomkeerbaar resultaat en daarmee geeft draadlift een mooi alternatief.

 • Louise is het ook niet zo dat bij de door Aysem genoemde draadlift gebruik wordt gemaakt van draden waaraan weerhaakjes zitten? bij de pdo draden die in onze film zijn gebruikt, is dat niet zo. Is er geen verschil tussen de gebruikte draden, en dus de ene draadlift, de andere niet?

 • Beste Aysen,
  De PDO draadlift wordt al jarenlang uitgevoerd in Nederland en daarbuiten. Het hechtmateriaal dat hier cosmetisch wordt aangewend wordt ook chirurgisch gebruikt als oplosbaar hechtmateriaal. Het hechtmateriaal zelf is veilig. De plastisch chirurg vindt deze niet invasieve manier van huidverbetering echter van korte duur, net zoals botox en een hyaluronzuur filler. Een plastisch chirurg gaat uit van een facelift die een langdurig resultaat geeft. Dit is echter kostbaar en niet omkeerbaar. Veel cliënten willen liever een softe ingreep die de tand der tijd iets verzacht. De Inspectie van Volksgezondheid heeft buiten het bericht van de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgie geen meldingen ontvangen van complicaties en dus geen informatie die terug te voeren is tot het gebruikt van draadlift. Je moet dus bij je keuze vooral bedenken wat je zelf wil een lift of huidverbetering, een langdurig of omkeerbaar resultaat.

 • Hi,

  Leuk en informatief artikel! Super mooi natuurlijk resultaat zeg!
  Omdat de draadlift behandeling voor mij nog onbekend was, heb ik Google even geraadpleegd. Na een zoektocht op Google kwam ik op een aantal artikelen terecht die stellen dat een draadlift of threadlift inefficiënt en gevaarlijk zijn. Is de draadlift die in het filmpje en artikel worden gebruikt hetzelfde als bijvoorbeeld deze behandeling: http://www.bloemingdael.nl/nieuws/plastisch-chirurgen-zijn-geen-voorstander-van-de-threadlift.html of deze http://www.telegraaf.nl/gezondheid/26267427/__Littekens_na__lunchtimelift___.html Of is dit een andere vorm van behandelen?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.