Gevoelige huid Gezicht Gezichtsbeharing Grove porien In de spa Lichaam Lippen Make-up Marketingtrends Ogen Schone huid Teint Vette huid Voor hem Voor hem Wenkbrauwen Zakenpraat

Schoonheidsbehandelingen speciaal voor jongeren

Het is een lastige tijd, de tienerjaren. Het hele lijf verandert, hormonen gieren in het rond en het snoezige, door moeders bepaalde kinderuiterlijk moet stante pede veranderen in een coole, eigenwijze en liefst zo volwassen mogelijke look. En juist daar wil het nog wel eens misgaan. De eerste stappen op het gebied van make-up en kapsel zijn vaak wankel en gestruikeld wordt er volop. We zien het om ons heen, we kennen het en we herinneren het ons – onhandig en veel te royaal aangebrachte make-up, gehannis met een pincet en gedoe met stylingproducten. Om over die lastige acné-aanvallen maar te zwijgen. Urban Spa Beauty Junkies in Hengelo zag een gat in de markt en biedt met Junkies XS als eerste in Nederland behandelingen en advies voor jongeren die hun eerste stappen zetten op het gebied van schoonheidsverzorging.  

De weg kwijt op beautygebied

De Hengelose schoonheidssalon kwam er achter dat niemand inspeelt op de behoeften van tieners op het gebied van uiterlijke verzorging en beautybehandelingen. “Daar kwamen we achter door gesprekken met onze klanten”, vertelt Sevda Acar van Beauty Junkies. “We houden regelmatig onderzoek onder onze klanten en daaruit bleek dat mensen zich herinneren dat ze tijdens hun tienerjaren vaak de weg kwijt waren op beautygebied.” Geïnspireerd door deze verhalen gingen de mensen van Urban Spa Beauty Junkies in gesprek met jongeren en vroeg ze waar zij behoefte aan hadden. Tienrs bleken inderdaad behoefte te hebben aan een deskundig advies. Het team kwam in actie en creërde Beauty Junkies XS, een speciale, hippe plek waar tieners zich niet alleen thuis voelen maar ok deskundig advies krijgen dat speciaal op hen is afgesteld. Zo worden er geen dure huidbehandelingen gegeven, die tenslotte vooral zijn bedacht om huidveroudering tegen te gaan – iets wat tieners nog helemaal niet nodig hebben. In plaats daarvan wordt gefocused op do’s en dont’s en wordt zo tieners een hoop kennis over hun eigen huid en uiterlijk bijgebracht. Je kunt bij Beauty Junkies XS leren hoe je met je huid, je nagels en je wenkbrauwen moet omgaan en hoe je een doeltreffende, mooie make-up aanbrengt. Beauty Junkies heeft een bedrijfsruimte van twee verdiepingen, de begane grond en het sousterrain. De Beauty Junkies XS behandelingen worden in het sousterrain van het pand gegeven. “Daar is wat meer privacy”, legt Acar uit. “En dat vinden tieners erg prettig.”

Behandeling inclusief producten

Er zijn twee speciale behandelingen. Ten eerste de XS Facial van 60 minuten, die wordt aangeboden voor  € 75,-. Je krijgt er een huidverzorgingskit bij met voldoende producten voor één maand. Bij deze behandeing leer je hoe je je huid schoon, zuiver en gezond houdt en krijg je nog een hoop andere ,praktische tips. Daarna volgt een mini-facial. Deze behandeling is bedoeld voor tieners tussen 15 en 18 jaar. De tweede behandeling is de XS Naturel Beauty. Deze duurt 20 minuten en kost € 39,50. Je krijgt er een Tweezerman pincet bij. Bij deze behandeling draait het om de wenkbrauwen. Ze worden perfect in model gebracht en je leert tegelijkertijd hoe je ze thuis netjes kunt bijhouden.

Advies voor puistjes en make-up

Beauty Junkies XS is een groot succes, zegt Sevda: “We krijgen nu zo’n tien tieners per week. Jongens komen vooral voor huidadvies, ze willen weten wat ze tegen puistjes en meeëters kunnen doen. Meisjes komen eerder voor bijvoorbeeld hun wenkbrauwen of make-uptips. Meisjes komen ook vaker samen. Dat is leuk, we hebben dubbele behandelkamers, dus kunnen ze gezellig samen in de stoel.” Vooralsnog ligt de leeftijd van de klanten bij Beauty Junkies XS tussen de 12 en 15. “Maar onze jongste klant was 10”, vertelt Acar. “Een meisje dat nu al last had van een onzuivere huid en jeugdpuistjes. Ze kwam samen met haar moeder om advies. Het is leuk om zo’n meisje te kunnen helpen, voordat de puistjes een echt groot probleem voor haar worden.”

Meer weten over Gevoelige huid?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

4 reacties

 • beste yvonne je moet NOOIT puistjes uitknijpen, omdat je er gegarandeerd onderhuidse littekentjes van krijgt die als je ouder wordt (denk ca 50 jaar en ouder) allemaal zichtbaar gaan worden als een heel oneffen huidrelief.

 • Ik vind het echt heel leuk die speciale behandeling voor pubers maar ik zit echt onder de puistjes mijn moeder zegt als hhij geel is mag je hem uitknijpen dan gaat hij weg en komt er geen litteken is dat waar??? en als ik het dan wil uitknijpen doet het echt fucking veel zeer awh dan jank ik gwn en kap ik der mee ik kan er niet tegen pleaas help mij en oook met mjn mee-eters wat kan ik daar tegen doen xxx ty voor lezen en terug mailen btw ik ben 14

 • Mijn dochter van 10 jaar heeft verschrikkelijk veel last van haar jeugdpuistjes op haar hele gezicht.
  Nu kan ik haar er maar niet van overtuigen dat ze met haar vingers niet zoveel aan de pukkels moet komen, maar begrijpelijk is dat moeilijk voor haar, vooral als er een gele kop op zit, maar aangezien zei gauw littekens heeft, omdat ze een hele gevoelige huid heeft, ben ik bang dat als ze wat ouder is ze onder de littekens gaat zitten.
  Hebben jullie een sugestie wat ik daar aan doen kan?

  Mvg. Josette

 • Urban Spa,

  helemaal leuk, en vooral een goede doelgroep, zo belangrijk….goede voorlichting !

  succes !!!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.