Expert redactie Expertadvies Lichaam Nagels Voeten en handen

Beschadigde dikke teennagel, komt dat goed?

“Ik heb ooit een paard op mijn blote teen gehad. Als gevolg daarvan is mijn grote teennagel drie keer zo dik. Is daar iets aan te doen?”

Nagelexpert en productontwikkelaar Ben van Rijn legt uit:

‘Dat moet een uitermate pijnlijke ervaring zijn geweest en eigenlijk ook nog steeds zijn. Want zo’n met ijzer beslagen paardenhoef komt aan als een mokerslag en een verdikte teennagel levert problemen op bij het dragen van schoeisel, aannemende dat je niet altijd barrevoets door het leven gaat!

Het is duidelijk dat in het systeem van de matrix (lees dat artikel hier nog eens) wel het één en ander is verstoord. Blijkbaar produceert de matrix van jouw grote teen nog steeds voldoende keratine maar weet het niet goed te modelleren. Te vrezen valt dat dit permanent zal zijn en dat er niets anders opzit dan de nagel door vijlen goed in model te houden.

Vijlen helpt

Het beste kan hiervoor een flexibele vijl in combinatie met een buffer gebruikt worden, dus geen stalen vijl of glasvijl. Daarnaast adviseer ik om de teennagel regelmatig met een moisturizing product te behandelen door dit goed in te masseren. Je kan hiervoor een vocht inbrengende crème gebruiken maar ik zou ervoor kiezen om een speciaal voor ditdoel ontwikkelde nail-balsam te gebruiken. Dit product trekt bij het inmasseren snel in de nagel en is vet- en olievrij wat het gebruiksgemak ervan verhoogt.

Masseren met balsam

Door het vochtgehalte van de nagel weer op pijl te brengen verbetert de flexibiliteit en daarmee ook het draagcomfort van schoenen. Dit alles vooropgesteld dat je het zelf prettig vind om aan je probleemnagel te werken. Je kan de behandeling natuurlijk ook door een pedicure laten uitvoeren; per slot van rekening is die daarvoor opgeleid.

Groet, Ben van Rijn

Heb je last van zweetvoeten?

Meer weten over Expert redactie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

1 reactie

 • Beste Ben

  Wat een fijn advies. Het is een wonderlijke nagel, die ik nu verstop onder een laag lak.
  Ik ga het vijlen proberen en ook de nail balsem. Kan je me adviseren welk product ik het beste kan gebruiken?

  Ik heb geen last van schoenen. Het is gebeurd toen ik 14 was, en ik heb het vermoeden dat mijn teen zich aangepast heeft in mijn groei.
  Ik ben overigens eens door een pedicure gewezen op de mogelijkheid van een gel nagel, zodat het er cosmetisch mooier uit ziet. Ik weet niet of iemand ervaringen er mee heeft?

  Dank in ieder geval voor je advies

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.