Expert redactie Expertadvies Grijs geworden Haar Haar Kleuren

Kun je haar terugverven naar de oorspronkelijke grijs kleur?

Beste Piet-Jan,

Graag zou ik willen weten of ik in één keer mijn natuurlijke kleur terug kan krijgen. Ik ben 55 jaar en verf mijn haar nu 15 jaar. Inmiddels ben ik volgens mij helemaal grijs. Omdat mijn oorspronkelijke haarkleur niet als verf te koop is (rood) verf ik mijn haar met kleuren als ‘licht goud bruin’ of ‘donker goud blond’. Door de krullen is uitgroei lange tijd niet echt zichtbaar. Ik verf het ongeveer eens in de 2 tot 3 maanden.
Mensen met rood haar worden over het algemeen niet mooi grijs is mijn ervaring, maar daar is waarschijnlijk wel wat aan te doen.
Is het ook mogelijk om dit thuis zelf te doen?

Met vriendelijke groet,
een lezeres

Kapper Piet-Jan Duivenvoorden vertelt:

Beste lezeres,

Helaas dat is niet mogelijk. Je kunt de kleurpigmenten er wel uit halen, maar dan wordt het niet je eigen natuurlijke grijze haar. Ik kan je hier vandaan niet zeggen wat het wel wordt, omdat ik niet weet wat er nu in zit en hoe het eruit ziet, Het is een van de vele manieren om terug te gaan naar grijs. Maar er zijn meerdere wegen naar Rome. Zeker omdat je rood bent/geweest is het weer een iets ander verhaal vanwege de natuurlijke warmte die wel of niet nog aanwezig is. Dat kan ik nu ook niet beoordelen.

Je schrijft dat je vermoedelijk nu wel helemaal grijs bent, alleen kan ik je als kapper vertellen dat je dat pas weet als je je haar weer in natuurlijke staat ziet. Vaak is het grijs gemêleerd, of zitten er witte plukjes tussen. Kortom: het ziet er meestal anders uit dan je je zelf probeert voor te stellen.

Je stelt ook dat mensen met rood haar vaak niet mooi grijs worden, ook daarin moet ik je tegenspreken. Ik weet uit ervaring dat roodharigen prachtig grijs kunnen worden. En als dat niet zo is, waar jij bang voor bent, dan kunnen we er zeker voor zorgen dat dat wel gebeurd, met haarkleuring.

Ik raad je alleen niet aan om dit zelf thuis te doen. Natuurlijk kun je wachten tot alles is uitgegroeid, dat duurt lang en geeft een rommelige look. Met 1 of 2 behandelingen kunnen we je heel dichtbij je natuurtint brengen. Let wel, het zal nooit exact hetzelfde worden. De pigmenten die er ‘in’ gekleurd zijn, worden eruit gehaald. Ook wordt je haar lichter en krijgt een warmere ondertoon. Dit neutraliseren we dan vervolgens weer met een koele kleur zodat het er natuurlijk (of natuurlijk grijs) uitziet.

Uiteraard altijd welkom voor een uitgebreid advies. Succes met je beslissing en tot snel.

Piet-Jan Duivenvoorden

Lees hieronder meer Q & A’s met de kapper van beautyJournaal. Bekijk hier ook de film over het kleuren van grijs haar naar pastels.

Meer weten over Expert redactie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

2 reacties

  • hoi kitty, ik vind dat grijs toch wel een worsteling. een half jaar geleden besloot ik dat ik mijn grijze haar meer wilde laten doorkomen en daartoe hadden we mijn haar steeds lichter blond gemaakt om een uitgroei minder heftig zichtbaar te maken, maar nu ik al dat grijs er doorheen zie begin ik er weer genoeg van te krijgen en denk ik er toch weer aan om donkerder te gaan. oh eeuwige strijd….met die haarkleur!

  • Ik heb er ongeveer een jaar over gedaan om van donker/roodbruin naar mijn huidige grijze tint te gaan.
    Tussendoor mèt de kapper een plan gemaakt om eerst lichte plukken te maken, die steeds herhaald werden. Ongeveer om de 3 maanden.
    Na een zonvakantie met wat hulp van spray blond werd mijn lange coupe een fris kort koppie met nog een ietsie pietsie kleur.
    Nu komen dames altijd naar me toe om te vragen in welke kleur ik het geverfd heb…

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.