Expert redactie Expertadvies Haar Haar Wassen

Waarom moet conditioner op handdoek droog haar?

Hallo Piet-Jan,

Als ik mijn haren heb gewassen, gebruik ik een conditioner. Een keer in de 2 weken neem ik een masker voor mijn haar. Als ik de conditioner (of masker ) in mijn haar masseer, haal ik eerst de ergste nattigheid uit mijn haar, maar ik maak het eigenlijk nooit handdoekdroog zoals op de verpakking staat. Waarom is het beter om conditioner op handdoekdroog haar te doen?

Anita

Kapper Piet-Jan Duivenvoorden vertelt:

Beste Anita,

Goed om te horen dat je je haar zo goed verzorgt. Je vraag is interessant, des te meer omdat het altijd zonde is om goede producten te verspillen, en dat gebeurt als je ze niet op de juiste manier gebruikt.

In het kort komt het erop neer dat hoe natter je haar is, hoe meer je crème of masker verdund wordt. Als haar te nat is, is het haar al verzadigd. En het haar neemt het product dus niet op. Kortom: geen voeding. Ook is het zo dat hoe gladder het haar is – doordat het te nat is – hoe makkelijker het product van het haar glijdt, waardoor je haar het ook niet goed kan opnemen. Mijn advies is dan ook: maak je haar eerst goed handdoek droog.

Ook nog een leuke tip voor als je iets meer tijd hebt:

Een warme handdoek; maak je handdoek vochtig en warm hem 30 seconde op in de magnetron. Sla hem dan om je hoofd/haar en laat dan afkoelen. Altijd een beetje water toevoegen en opschuimen, en dan uitspoelen.

Door de warmte kan het verzorgende product nog beter intrekken en door dat je het product opschuimt blijven er geen restjes achter. Het spoelt dan ook makkelijker uit het haar.

Succes, Piet-Jan

Meer weten over Expert redactie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

4 reacties

  • Handig is het niet. Z0als de meeste mensen was ik mijn haren onder de douche. Ik droog dan niet eerst mijn haar voordat ik conditioner gebruik. Veel te omslachtig. Bij een haarmasker doe ik dat wel, maar dat laat ik 15-30 minuten intrekken.
    Ik begrijp niet waarom producenten geen rekening houden met consumentengedrag. Ze zouden er rekening mee kunnen houden dat de meeste mensen conditioner onder de douche gebruiken en het product geconcentreerder kunnen maken.

  • Hey,ik doe dat eigenlijk ook nooit maar weet wel dat het beter is,gek he?
    Gewoon hop conditioner erin en uitspoelen,dus doe ik het voortaan ook op handdoekdroog haar!!
    ThanX

  • Bedankt voor de info, nu ga ik het voortaan toch inderdaad maar doen 🙂 Ik deed het namelijk ook nooit!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.