Geteste producten Lichaam Voeding

Getest BreastGro voor vollere borsten!

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Al zeker 15 jaar wens is dat ik gewoonweg wat grotere, vollere borsten zou hebben. Dat mijn minimale cup B een gewone cup B zou zijn. Blij was ik toen ik tijdens mijn 2 zwangerschappen een volle cup B kreeg. Echter, na het geven van borstvoeding, werden mijn borsten slapper en namen ze in volume weer af tot mijn vertrouwde, kleine cup B (nog net geen cup A).

Ik dacht de afgelopen jaren regelmatig aan een borstvergrotende operatie maar ik heb tot op heden die stap niet durven zetten. Op zoek naar een minder ingrijpende, meer natuurlijke manier om mijn borsten te vergroten stuitte ik op de website van BreastGro.

Met de BreastGro capsulekuur zou je het borstontwikkelingsproces dat je in de puberteit ondergaat, imiteren. In de puberteit maakt het lichaam onder invloed van hormonen klierweefsel aan. De werkzame stoffen hop, soja, en granen (boekweit, haver, mout, gerst, rogge, tarwe en mais) in de BreastGro capsules zouden dankzij een zwak-oestrogene werking van de (van nature in hop, soja en andere planten aanwezige) isoflavonen1 hetzelfde doen: Ze bevorderen de productie van lichaamseigen hormonen. Het lichaam reageert hierop -net als in de pubertijd- met de productie van klierweefsel. Resultaat: grotere en vollere borsten, zo belooft BreastGro.

Shop hier online

 

Wetenschappelijk onderzoek lijkt de BreastGro-belofte deels te ondersteunen. Zo lees ik op de BreastGro website dat een klinisch dubbelblind placebo-gecontroleerd onderzoek onder 80 Nederlandse vrouwen bij 33% een borstvergrotend effect (tot 2 cupmaten) laat zien. Uit later uitgevoerde praktijktesten blijkt bovendien dat met een verbeterde capsuleformulering (met een toegevoegd natuurlijk isoflavonencomplex) 60% van de 250 deelnemende vrouwen haar borsten fraaier, 65% haar borsten steviger, en 20% haar borsten mooier en groter vindt na een 6 maanden BreastGrokuur.

Geprikkeld door deze veelbelovende onderzoeksresultaten, sloeg mijn oorspronkelijke scepsis dat pillen mijn borsten daadwerkelijk zouden kunnen vergroten om in nieuwsgierigheid die resulteerde in een 6 maanden BreastGro capsulekuur. Zouden de BreastGro fyto-oestrogenen mij een veilig, natuurlijk alternatief voor een chirurgische ingreep bieden?

Shop hier online

 

Beloften

BreastGro heeft een uitgebreide, informatieve website (inclusief positieve en negatieve gebruikerservaringen) en biedt persoonlijke begeleiding in de vorm van een telefonische advieslijn en een coachingboekje.

Wanneer ik me strikt houd aan de voorgeschreven dosering (eerste week 2 capsules per dag, daarop volgende weken 4 capsules per dag) en het innamevoorschrift (verspreid over de dag, met een glas water, na een maaltijd), kan ik volgens BreastGro verwachten dat mijn borsten na 4-6 maanden steviger en voller2 zijn, en na 6-8 maanden steviger en vergroot tot 2 cupmaten (effect verschilt per persoon). (Bron: www.breastgro.nl)

Verder lees ik op de BreastGro website:

 • BreastGro-werking komt uitsluitend op gang bij inname zoals voorgeschreven (gedurende tenminste 8 weken).
 • Onderbreken van kuur vermindert werking.
 • Minimumleeftijd 21 jaar.
 • Breastgro bevat geen hormonen.
 • BreastGro niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding, schildklierafwijking, borstimplantaat in borst zelf, of prothese achter borstklierweefsel.
 • Meeste effect vanaf cupmaat B. Borsten met cupmaat A of AA hebben te weinig klierweefsel dat zich kan ontwikkelen.
 • BreastGro kan leiden tot verminderd menstruatieverlies of verschuiving menstruatiecyclus.
 • BreastGro is niet van invloed op werking anticonceptiva.
 • Medicijngebruik is niet van invloed op BreastGro-werking.
 • BreastGro leidt niet tot gewichtstoename (voedingswaarde 4 capsules =2,4 kcal), uitsluitend tot toename van borstklierweefsel.
Shop hier online

 

Mijn ervaringen:

De BreastGro capsules komen in een maandverpakking (128 capsules) of 2 maandenvoordeelverpakking (=256 capsules). Dankzij de (roze) kleur, opvallende (borst)afbeeldingen, en de duidelijke borstvergrotende inhoudsbeschrijving op de verpakking zal het anderen (/ mijn man) niet gemakkelijk ontgaan dat ik pillen slik voor grotere borsten. Ik vind dit niet prettig, ik had de kuur liever discreter verpakt gezien.

De capsules zijn per 8 (=2 dagen) verpakt in hygiënische doordrukstrips. Handig, ik kan zo redelijk goed (in ieder geval beter dan in een potverpakking) in de gaten houden hoeveel van de 4 dagelijkse capsules ik op een dag al heb ingenomen. Gedurende 6 maanden wijk ik, zoals BreastGro als stenge voorwaarde stelt, geen enkele keer af van de opgegeven dagelijkse dosering en het innamevoorschrift.

Ik vind de BreastGro-capsules aan de grote kant (2,3 cm) en daardoor enigszins ongemakkelijk om in te nemen. Ook het aantal per dag in te nemen capsules vind ik redelijk veel, ik vergeet het snel en moet er echt goed aan denken. Door de opvallende (felroze-witte) kleur en grootte zijn de capsules daarnaast niet zo discreet in gebruik.

Shop hier online

 

Wat zie en merk ik na start van de kuur?

Na 2 maanden:

Volgens BreastGro zou in week 1 t/m 5 mijn lichaam aan de hopinname wennen. Ik vertrouw er maar gewoon op dat dit inderdaad het geval is want ik merk of zie verder absoluut niets veranderen aan mijn lichaam of borsten. Echter, net na week 8 voel ik hele lichte tintelingen in mijn borsten en lijken mijn borsten gevoeliger te worden (zoals vlak voor mijn menstruatie). Volgens BreastGro is dit een goed teken. Het zou betekenen dat de capsules zijn aangeslagen en mijn borstontwikkeling op gang komt. De kans op vergroting na 6 maanden zou nu zeer groot zijn, aldus mijn persoonlijke BreastGro adviseuse Linda. Hoopvol zet ik mijn kuur voort.

Na 4 maanden:

Heel langzaam zie ik een marginaal verschil optreden tussen de eerste 2 maanden en nu. Na 15 weken lijken mijn borsten iets in stevigheid toe te nemen. De tintelingen zijn inmiddels verdwenen. Als ik na 16 weken nog eens goed kijk, meet en voel, blijken mijn borsten (vooral aan de bovenkant) zelfs een heel, heel klein beetje voller te zijn geworden (maar nog lang geen hele of halve cupmaat). Ik voel mijn zelfvertrouwen groeien en ben blij.

Shop hier online

 

Na 6 maanden:

Ondanks mijn aanvankelijke scepsis, heb ik 6 maanden na de start van mijn BreastGro-kuur, daadwerkelijk iets vollere borsten (van heel kleine cup B die neigt naar cup A naar een kleine tot gemiddelde cup B). Het effect is niet zo groot als ik gehoopt en verwacht had (een volle cup B), maar ik ben dusdanig blij met dit resultaat dat ik besluit het geld er voor over te hebben om, zoals aangeraden, de kuur te blijven volgen met een onderhoudsdosering van 1-2 capsules per dag. Ik wil voorkomen dat (nu ik me net wat vrouwelijker en mooier voel) de hoeveelheid klierweefsel in mijn borsten geleidelijk aan weer zal verminderen en mijn borsten weer in volume en stevigheid zullen afnemen. En, heel eerlijk gezegd, stiekem hoop ik ook dat mijn borsten toch nog iets meer in volume zullen toenemen. Zeker omdat mijn borstontwikkeling de afgelopen 6 maanden telkens net wat achter liep op het BreastGro borstontwikkelingsschema.

Gedurende de gehele kuur ervaar ik geen negatieve bijwerkingen (alleen lichte, niet onaangename borsttintelingen rond maand 2-3). Een positief effect op mijn stoelgang of op de conditie van mijn huid, haar en nagels (zoals andere gebruikers rapporteren) merk ik niet op. Wel heb ik duidelijk minder last van menstruatiepijn.

Shop hier online

 

Dorine concludeert:
Voor mij is BreastGro een natuurlijke, veilige methode om iets meer stevigheid en volume/volheid van mijn borsten te verkrijgen. Het verschil tussen voor en na de kuur is bij mij ongeveer een halve cupmaat. Ondanks mijn lichte teleurstelling over de grootte van het bereikte resultaat (ik had een grotere volumetoename van mijn borsten verwacht en gehoopt), ben ik erg blij met mijn in volheid toegenomen borsten en ga ik de kuur voortzetten met een onderhoudsdosering. Ik vind het vooralsnog de prijs waard.

1Isoflavonen, ook wel plantaardige hormonen genoemd, hebben een gelijkaardige structuur als die van het vrouwelijke oestrogeen en zijn in staat om zich te fixeren op oestrogeenreceptoren van cellen die agonistisch en/of anti-agonistisch werken. Isoflavonen kunnen zo de werking van oestrogenen verzwakken of versterken.

2Met vollere borsten bedoelt BreastGro dat de cupmaat gelijk blijft maar dat de borsten wel voller aanvoelen. Vooral vrouwen die last hebben hangende borsten kunnen dit ervaren. Vollere borsten zijn volgens BreastGro een eigen ervaring en lastig achteraf te meten.

Met grotere borsten bedoelt BreastGro echt een toename van cupmaat, je huidige BH-maat past dan niet meer. De cup is te klein voor de borsten, de beugel zal dan in de borst ‘prikkken’ i.p.v. netjes aansluiten tot vlak onder de oksel. Het meten van de cupmaat is eenvoudig te doen door te kijken naar de bh-maat.

INCI:
Hop (3 soorten) Granen (boekweit, haver, mout, gerst, rogge, tarwe*, mais) Natuurlijk Soja- extract** Voedingsvezels Antiklontermiddelen (magnesiumstearaat, siliciumdioxide) *bevat gluten, **bevat soja Voedingsinformatie per 100 gram: Energetische waarde 610 Kj=143 Kcal Eiwit 4,3 g Koolhydraten 29,6 g waarvan polysacchariden 29,1 g waarvan suikers 0,5 g Vetten 0,8 g waarvan verzadigde vetzuren 0,13 g Voedingsvezels 9,9 g Natrium 0,005 g Dit preparaat bevat geen conserveringsmiddelen. De bestanddelen van dit 100% plantaardige gepatenteerde product zijn gewonnen uit zorgvuldig geteelde en geselecteerde graangewassen en planten. Er zijn geen dierlijke stoffen in verwerkt. Bron: breastgro.nl

Shop hier online

 

Meer weten over Geteste producten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Beste shopdeal

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

22 reacties

 • Hoi Kaat, is er bewijs dat de cyste er is gekomen door het slikken van de pillen? waarop baseer je de conclusie of is het een aanname? goed dat je je verhaal met ons deelt overigens.

 • Na enig gebruik an Breastgro begon er bij mij in mm linkerborst een bult te ontwikkelen. Eerst dacht ik dat het iets tijdelijk was en verloop van tijd verdwijnen en zet ik de kuur voort. Echter bleek de bult juist te groeien en besloot ik naar de huisarts te gaan. Daar werd eerst n cyste geconstateerd. Na een tweetal mammografie werd duidelijk dat het een tumor ging en werden hier ook punctie uit genomen. Ik heb toen besloten om deze operatief te laten verwijderen. De tumor werd gelukkig als goedaardig beoordeeld. Ik heb de rest van de pillen van Breastgro in de prullenbak gedaan en sindsdien nooit meer dergelijk belovende producten mee gedaan. Weet waar je met dit soort produkten aan begint en doe vooraf goed je huiswerk.

 • Leuk blog!
  Ik ben zelf ook al op leeftijd en kon dus wel wat versteviging gebruiken. Heb het een hele tijd geslikt en het resultaat mag er wezen! Heb het op deze website besteld, hier krijg je er ook een firming mask bij:

  Breast Gro

  Groetjes Liesbeth

 • @Babette, dit is (een op een overgenomen) het antwoord van BreastGro op jouw vraag :

  “De onderhoudskuur wordt aanbevolen omdat klierweefsel wel degelijk kan afnemen na het stoppen met de kuur.

  BreastGro vergroot de hoeveelheid aan klierweefsel in de borsten. De werkzame stoffen hop, soja en granen in de BreastGro Capsules stimuleren de aanmaak van klierweefsel. Na een periode van inname activeert de aanwezige klierweefsel in je borsten, waarbij grotere en volle borsten het resultaat zijn. Zodra er helemaal gestopt wordt met de kuur en de werkzame stoffen niet meer in het lichaam komt het meestal voor dat het klierweefsel weer afneemt. Waar leest u dat vrouwen die een placebo innamen ook effect merkten?”

 • @Babette, Ik weet niet precies waarom een onderhoudskuur nodig is. Ik vermoed dat het te maken heeft met de zwak-oestrogene werking van de (van nature in hop, soja en andere planten aanwezige) isoflavonen in de BreastGro capsules, die op hun beurt de productie van lichaamseigen hormonen bevorderen, waarop het lichaam reageert. Maar ik zal het voor de zekerheid voor je navragen bij BreastGro.

 • Wat ik niet begrijp is waarom er een onderhoudskuur nodig is. Vetweefsel kan toe en afnemen maar dat is met klierweefsel toch niet zo? En bij een placebo merken vrouwen ook verschil. Dit maakt me wantrouwig over het produkt. Die hoppillen ga ik zsm halen 🙂 18 kg eraf is leuk maar een cup kleiner was niet de bedoeling.

 • haha die gerti, zit er hier nog een, bij heeft het afkolven van borstvoeding gezorgd voor een bijna verdubbeling van de boobs. ik snap daarom ook wel dat de Brava waarover plastisch chirurg frank niessen het regelmatig heeft gehad, kan helpen 🙂

 • @Karolien: iets zwaarder geworden en -dus- borsten vol genoeg naar mijn smaak:-))

 • Ik kocht het altijd bij de natuurwinkel. Het zijn overigens ook pillen hoor. Het merk weet ik niet meer maar in ieder geval een merk dat overal in dat soort winkels te koop is. Ik noemde het altijd hop-d’r op, want ik voelde/zag/merkte het echt. Succes!

 • Rona waar koop je pure hop? Een bruin biertje per dag is ook lekker, maar niet zo goed voor de lijn.

 • @Dorine, ik heb me er ook wel eens in verdiept. Niet om grotere borsten te bekomen maar steviger willen we allemaal wel, toch?! Ik heb een tijd pure hop gebruikt en merkte daarvan ook zeker verschil. Blijkbaar is het zo dat vroeger de dames die hop plukten (voor bier etc) herkenbaar waren aan hun volle borsten, het doet dus iets met je:-)) Een vriendin van mij zweert bij een bruin biertje per dag (ook volop hop:-)) Misschien is dat nog een optie als ‘onderhoud’ de komende jaren. Stukken goedkoper en werkt ook nog ontspannend.

 • Dank dames, voor jullie opmerkingen en complimenten. Het was inderdaad af en toe lastig om de kuur volgens voorschrift te blijven volhouden. Een half jaar lang 4 capsules verspreid over de dag innemen vond ik niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig voelde ik op een gegeven moment dat er iets veranderde en mijn borsten iets in volume toenamen.

  Ik vind het overigens wel een opgave om de pillen als onderhoudskuur mijn leven lang te moeten blijven slikken om het resultaat te behouden. Dat zit me nog niet helemaal lekker….

 • @Dorine, ik bewonder je uithoudingsvermogen. Jammer dat het resultaat net niet die volle b cup is.

 • zonder hulpmiddelen afgelopen 10 jaar gegroied van een b cup naar een d cup. Dat laatste was wel schrikken. Toch heb ik niet het gevoel dat ik opeens een enorme boezem heb,

 • Wederom een goede review Dorine!
  Jammer dat ik geen borstweefsel kan doneren, kan best wat missen. Lijkt me heerlijk een kleine b of a!

 • Ik ben een vaste gebruikster van bovenstaand goedje en zit in de “onderhoudsfase”. Ik merk pas wat het voor me doet als ik te lui ben om een nieuwe verpakking te kopen. Mijn man vraagt dan na een paar weken: ben je gestopt met dat spul? Dat heb ik nu twee keer gehad en me nu voorgenomen om gewoon de onderhoudsdosering te blijven gebruiken. Bij mij werkt het dus echt. Over de crème ben ik niet echt enthousiast. Het is een fijne body cream, maar voor mij niet meer dan dat.

 • Dorine, ik vind het toch heel “moedig” dat je dit probeert. niet dat het heel enge ingredienten bevat, maar toch, zo een pil moet natuurlijk snappen dat ie naar je borsten gaat en niet naar je heupen 😉
  En blij voor je dat ze in ieder geval iets doen, en je je er prettiger bij voelt.
  @Fleur, hou je mij op de hoogte, ben ook erg benieuwd naar de crème en lifting gel, altijd interessant! Als het goed, volg ik je al 😉

 • Bedankt ziet er goed uit, Ik ben benieuwd of de lifting gel bevalt.
  Dorine je moet nu wel zeker de capsules je hele leven blijven slikken?

 • Ik heb de crème voor vollere borsten en de lifting gel van BreastGRO (testen voor mijn blog). Ik ben erg benieuwd of het zal werken. Qua grootte heb ik het totaal niet nodig maar ze mogen wel ietsjes voller en steviger, hopen dus dat het helpt. Wat fijn dat je resultaat hebt gekregen! Ookal is het niet veel, fijn dat het iets heeft gedaan.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.