Geteste producten Gezicht Schone huid Voor hem Voor hem

Maxim test skincare van hannah: hoe bevalt het de man?

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Vergeet het wassen, smeren en wegwezen maar. Loont het ritueel?

Maxim test Clarins HydraQuench Lotion SPF 15Dit najaar heb ik bij hannah de Autumn Recovery Xperience ondergaan om mijn gezichtshuid klaar te maken voor de winter. Toen heb ik ook een aantal producten meegekregen om het bereikt effect te ondersteunen. Mijn hannah ritueel wil ik graag met jullie delen.

Stap 1 Reinigen met Cleansing Oil uit de Clear Line

Dit is een hydrofiele (dus in water oplosbare) olie op basis van plantaardige oliën (soja en zonnenbloem) en milde emulgatoren. Het is een zachte reiniger, die die de huid niet uitdroogt en de pH-balans van de huid niet verstoort.

Om mijn huid te reinigen doe ik één of twee pompjes olie op mijn vingers en verspreid het over mijn gezicht. Dan verwijder ik het met mijn natte handen. Als ik een beetje tijd heb, dan gebruik ik een warm kompres. Een handdoek in de magnetron voor een half-minuut, dan  ermee een paar keer in de lucht zwaaien om het af te koelen en voor een klein minuutje op mijn gezicht te brengen om de doorbloeding te stimuleren en de opneembaarheid van de verzorgende producten te hannah cleansing oilbevorderen.

“Ik mis een zeepschoon gevoel”

Na gebruik van de Cleansing olie ziet mijn gezicht er schoon uit zonder trekkerig gevoel erbij. Omdat het een vrij zachte reiniger is, krijg ik geen knisperig gevoel als ik met mijn vingers over mijn gezichtshuid wrijf (het bekende “zeepschoon” gevoel). Hierdoor heb ik soms het gevoel, dat ik niet al de olie weg heb gespoeld. Maar na de volgende stap is het over.

Stap 2 Nareinigen en/of verfrissen met Sensitive Skin Lotion

Deze lotion is eigenlijk bedoeld om te worden gebruikt in combinatie met de Cleansing Milk. Het helpt de restanten van vettige delen uit reinigers te verwijderen. Daarnaast kalmeert het de huid door de aanwezigheid van aloë, toverhazelaar en bisabolol. Ook verfijnt het de poriën en werkt verfrissend (mede door de aanwezigheid van de komkommer extract).

“Aangename tinteling”

Ik ben helemaal weg van de verfrissende eigenschappen van deze lotion wat ik als aangename lichte tintelingen op mijn gezicht ervaar. Lekker verkoelend ook. Daarnaast versterkt het schoon gevoel door de eventuele restanten van de Cleansing olie te verwijderen. Af en toe sla ik de stap 1 over en gebruik alleen deze lotion.

Stap 3 Schone schijn met Sparkling Spray uit de Clear Line

Deze spray is bedoeld om de huidhydratatie te bevorderen door het hoge gehalte van Aloë vera, de overtollige glans te verminderen en de opname van de werkzame stoffen uit verzorgende hannah sparkling sprayproducten te stimuleren.

De bedoeling is om de Sparkling spray te gebruiken na de reiniging en vóór het aanbrengen van de crème of (in mijn geval de huidconditioner). Ik moet zeggen, dat ik geen affiniteit heb met dit product. Het ruikt sterk naar alcohol en in de INCI lijst zie ik het op de tweede plek staan.

“Teveel alcohol”

Op mijn huid geeft het een prikkelend gevoel wat ik eerder als licht irriterend, dan stimulerend ervaar. Omdat ik daarnaast ook andere producten gebruik, kan ik niets zeggen over de meerwaarde van deze spray voor de huidhydratatie of preventie van glans. Ik neig het ook te vermijden.

Stap 4 Topconditie bereiken met Skin Conditioner uit de Clear Line

Deze conditioner is samengesteld uit de huidherstellende en hydraterende stoffen waaronder zonnebloemolie, tarwekiemolie, zeewier extract en vitamines A, E en F. Het zou het huideigen vetlaagje aanvullen, de huidbarrière helpen herstellen, doorbloeding verbeteren en eventuele hannah skin conditionerontstekingen verzachten. Met andere woorden: het zorgt voor de topconditie van de huid.

Het gebruik is simpel – een paar druppeltjes over de vingertoppen verdelen en opbrengen. Ik merk meteen dat ik er veel van gebruik, want met drie druppels kan ik maar één derde van mijn gezicht doen.

“Soepel en zacht”

Deze  Skin conditioner heeft een neutrale olieachtige geur. Het verspreid zich makkelijk over de huid en trekt goed in. Het maakt mijn huid zacht en soepel. Wel ontstaat er een olieachtige glans, maar dat los ik helemaal op met de volgende stap.

Stap 5 Zijdezachte finishing touch met Touch of Silk

Touch of Silk is een op siliconen gebaseerd product met toevoegingen van de vitaminen A, C en E, die een beschermend laagje op de huid vormen en voor een mooie uitstraling zorgen. Daarnaast kan het jeuk verminderen, verkleuringen verzachten en matteren.

Het is een transparante gel met de signature hannah geur van bittere amandelen. De kleine hoeveelheid spreidt zich heel makkelijk over de huid. En het resultaat…

“Verliefd op Touch Silk”

hannah touch of silkIk ben eigenlijk helemaal verliefd geworden op deze Touch of Silk gel. Ten eerste vanwege een goed matterend effect – het rekent helemaal af met de glanzende huid, zelfs als ik een vette crème of olie gebruik. Ten tweede voelt het heerlijk soepel en zacht aan. Ik neig met hand over mijn gezicht strelen om het effect steeds opnieuw te voelen. Zo lekker zijdezacht is het.

Maxim concludeert:

Met 5 stappen wordt het wel een heel ritueel, wat meer tijd in beslag neemt, dan ik gewend ben. Ik ben eerder voor wassen, smeren en wegwezen. En om het nog eens twee keer per dag te doen is echt te veel van mij gevraagd. Maar ook van mijn huid. Ik blijf trouw dit ritueel volgen, maar wel één keer per dag.

Van andere kant merk ik wel, dat ik hierdoor veel bewuster met de gezichtverzorging om ga. In plaats van een alles-in-één iets op mijn gezicht te smeren waarvan ik niet eens de helft van de voordelen zouden kunnen onthouden, weet ik nu precies welk product wat voor mijn huid doet.

“Mijn huid is minder rood, ik zie er veel frisser en gezonder uit”

En in de spiegel zie ik, dat ik met een mooi resultaat wordt beloond. Mijn huid ziet er rustiger uit – de roodheid is duidelijk minder geworden. Ik merk ook dat ik frisser en gezonder eruit zie. En grappig genoeg krijg ik de laatste tijd wel complimentjes van mensen, die het ook merken…..

Meer weten over Geteste producten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

12 reacties

 • Ah, Anja! Dacht ik al – waar blijft de reactie van Anja, onze hannah deskundige 😉 Die flexibiliteit bij hannah is inderdaad helemaal top! Past een product niet helemaal, dan een vervanger!

 • Nou ja, ik heb vanmorgen via mijn tablet een respons gegeven maar dat staat hier niet bij. Ik was de eerste, Rona had nog niet geschreven, maar goed, dus nog maar een keer.

  Ook ik had dezelfde ervaring als Maxim met de Sparkling Spray. Maar dat is het fijne van Hannah, dat er dan een ander product is, wat er voor in de plaats kan komen. Dat was bij mij de Vitamin Complex! Zo lekker!
  De Cleansing Oil is ook een topper maar die gebruik ik ’s avonds voor de Sensitive Skin Lotion. ’s Ochtends gebruik ik alleen de Sensitive Skin Lotion. Dat bevalt mij het beste. ToS werkt, helaas, bij mij niet. Vind deze errug lekker ruiken maar bij mij wordt het “vettig” op mijn gezich ipv dat het matteert. Ik matteer dus met de Vitamin Complex, zo is mij geleerd!

 • Dank je Gerti. Heb toen ook met veel interesse jouw reviews over hannah gelezen en zag, dat onze bevindingen in vele opzichten overheen kwamen. Was wel verrast, dat je inderdaad veel minder conditioner gebruikte, maar dat kon ik verklaren door mijn metingen – de vetgehalte van mijn huid was aan de lagere kant. Ook tijdens de behandeling en tijdens het smeren merkte ik op, dat mijn huid de vetachtige bestandsdelen “slurpte”. Soms is het net alsof ik het in een spons wrijf. Dan maar meer en gelukkig kan The Touch of Silk goed met de glans afrekenen 😉

 • Leuke review Maxim. De Sparkling spray begrijp ik zelf ook niet zo. Hij wordt aanbevolen voor de gevoelige huid, maar met al die alcohol ben ik er ook geen fan van. De Sensitive Lotion daarentegen is heerlijk. De Skin conditioner vond ik zelf een geweldig product. Ik gebruikte drie druppeltjes die ik eerst in de palm van mijn hand wreef en vervolgens op mijn gezicht masseerde. Zo voorkom je dat je te veel aanbrengt. Je krijgt dan ook niet die olieachtige glans.

 • klopt helemaal Maxim, allemaal kundige huidcoaches bij Hannah waar je echt een op maat behandeling krijgt, dat wat je huid op dat moment nodig heeft,
  Ik weet dit uit ervaring want ik ga af en toe “vreemd” bij een hele goede huidcoach in Schagen!

 • Dat vond ik trouwens ook het sterke punt bij hannah tijdens de behandeling. Dat niet een bepaald ritueel of een bepaalde huidverzorgingsidee centraal stond, maar juist een concrete huid Het hele ritueel werd eromheen opgebouwd en gebaseerd op mijn eigen ervaringen met mijn huid, metingen en de bevindingen van de huidcoach. En ook tijdens de behandeling werd “ritueel” meteen aangepast aan hoe mijn huid erop reageerde. Wekte ook veel vertrouw in de behandeling zelf en de kennis/ervaring van de huidcoach 😉

 • jij kent en voelt je huid het beste Maxim en ik zou dan ook doen wat het best bij je past…:-) x

 • Dank je Berna!
  Wat de huidreiniging betreft blijf ik heel eigenwijs, maar dat kan ik door mijn ervaring ondersteunen. 😉 Zodra ik mijn huid twee keer per dag begin te reinigen, hoe mild dan ook, merk ik meteen dat de trekkerig gevoel toenemen en mijn huid duidelijk “droger” aanvullen. Als ik daarentegen naar één keer per dag overstap, dan merk ik geen negatieve gevolgen van mijn huid één keer te reinigen ipv twee keer – geen schilfers of puistjes enz. Ik gebruik ook geen make-up, dus… nee, bij deze blijf ik de behoefte van mijn huid te volgen en geen algemene aanbevelingen 😉

 • fijne review Maxim…en ja the Touch of Silk is een heerlijk product…..

  je schrijft dat je dit ritueel blijft volgen maar dan een keer per dag….vergeet niet dat je de huid wel twee keer per dag moet reinigen…in de ochtend (afvalstoffen ) en natuurlijk in de avond !

  groetjes berna

 • Dank je, Rona! Voor mij ook een bijzonder ervaring met zo’n uitgebreid ritueel 😉 Ben zelf minder gevoelig om de subtiele veranderingen op te merken (dan de meeste dames), maar hier vielen de verschillen inderdaad op.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.