Celebrities Gezicht Marketingtrends Monique schrijft Psychologie Rimpels en slapte Zakenpraat

Madonna introduceert haar MDNA skincare lijn in Japan

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

En wat zit erin?

Die video is om te smullen, Madonna toch, je weet je zelf elke keer weer opnieuw uit te vinden.

Wat ik zo gaaf vindt aan deze video tevens commercial voor haar skincare lijn is dat het alleen maar heel indirect over huid gaat, maar des te meer over beauty, over haar, over vrouwen van haar leeftijd, die leeftijloos zijn. Sexy, uitdagend, maar ook alwetend en zeker niet meer naief. Een heerlijk cut the crap gevoel. Ze zegt niets, en toch impliceert ze heel veel.

Ik heb niet snel dat ik iets van Madonna moet hebben: muziek, concertkaartje, parfum, maar dit maakt mij nieuwsgierig. Ik ben nu echt geneigd te geloven dat ze iets neer heeft gezet waar ze in gelooft. Is het gek? Ik bedoel, op je 55ste kun je echt niet meer met een niemendalletjes creme komen, toch?

Eens even kijken, kunnen we wat vinden over de inhoud van MDNA? Zit er levenselixer in? Op haar eigen website lezen we een typisch marketingverhaal, dat het revolutionair is, en dat het uit drie producten bestaat: een klei-olie product dat ze Chrome Clay Mask noemt, met klei uit de Montecatini Termen in Italie, dat de huid ‘ verrijkt’ .  Er is een Skin Rejuvenator, waarin iets zit als een ‘ magnetische kracht en een inductiesysteem dat diep in de huid gaat’ (?), en een serum, gebaseerd op een formule die Madonna al lang gebruikte, en speciaal voor haar was samengesteld. Het geeft de huid een glowing kracht, en in combi met de andere twee word je helemaal de BOM. De producent is het Japanse bedrijf MTG.

De all-over belofte is dat je huid steviger wordt, sterker en meer zal stralen. De lijn is vooralsnog alleen in Japan verkrijgbaar. Oh nee he…..da’s nou jammer. Japan staat dit jaar nog niet op mijn reisschema.

Zo ziet het eruit:

mdna skincare

Maar wat zit er nou eigenlijk in? Ik verwacht echt iets buitenaards goed, bij een uberwezen als Madonna. Haar Japanse website is onleesbaar voor een Hollander. De eerste google levert weinig meer op dan een quote van Madonna’s make-up artist Gina Brooke die vertelt dat Madonna haar huid onderhoudt met zuurstoftherapie waarin ook vitaminen A, E, C en groene thee zit, aloe vera en hyaluronzuur. Hmm…da’s oud nieuws. Madonna en zuurstof, dat weten we al jaren. Dus? Ja, nee, ik kan je geen antwoord geven vooralsnog.

Nog even een snapshot van Madonna anno 2014, met naar het zich lijkt aanzien een overvol gezicht met fillers:

madonna 2014madonna 2014 1

Rond dezelfde tijd opende Madonna ook haar gym HardCandy in Toronto en gaf zij een workout aan 30 zorgvuldig geselecteerde fans met fitness stamina:

 

Meer weten over Celebrities?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

9 reacties

 • Jeutje Jesse, dit is al een behoorlijk oud bericht, wij hebben nimmer gehoord dat het in Europa te koop is, als het uberhaupt nog bestaat?

 • Is deze huidlijn al ergens te koop in Nederland of online op een Nederlandse site ? En heeft iemand het al getest ?

 • Fillers en make up. Als je foto’s van haar zonder make up ziet, verraadt ze echt haar leeftijd. Niet dat dat erg is….

 • Toch heeft haar gezicht iets jongs op die ene foto met rode lippen. Ze oogt daar als een jonge meid waarvan je vermoedt dat ze aan obesitas lijdt. Je verwacht er een heel mollig lichaam onder….

 • Ha ha. Natuurlijk kan ze op haar 55ste een niemendalletje neerzetten. Mits het in een superluxe verpakking zit ;).
  Eerlijk gezegd heb ik er niet zo’n hoge verwachtingen van. Eerst zien, dan geloven.
  Heb je trouwens geteld hoe vaak het woord skin in de video voorbijkomt?

 • Nou Ghita, ik wil heel graag het serum en de creme, maar nog liever wil ik eerst een foto van de inci lijst opd e verpakking, als die tenminste in het engels erop staat, om zeker te weten dat het extra ordinaire is;-) hou me op de hoogte!

 • Hahahaha, ben het met Yvonne eens. Mocht je toch graag dit potje in je bezit krijgen, ik vlieg rgelmatig naar Japan.

 • Het is net catwoman! Denk dat de lijn meer is om je gezicht in model te houden na plastische chirurgie 🙂

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.