Cosmeticaclaims Inspire 5 Make-up Ogen Pastels

Testpanel vraag: Hoe lang is oogschaduw houdbaar?

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

En hoe maak je verbrokkelde poeder weer heel?

maybelline 1970Onlangs was er een discussie onder consumenten die een beautybox hadden ontvangen met naar hun idee oude oogschaduws. De vraag rees meteen: hoe lang is oogschaduw houdbaar?

We legden het voor aan ons eigen test annex expert team, en dit kwam eruit:

Geen water, dus langhoudbaar

Gerti: Poederoogschaduw is een droog product, er zit geen water/vocht in, dus er is weinig risico ten aanzien van bacteriegroei. Oogschaduw kan natuurlijk wel uitdrogen en verkruimelen. Ook dat kun je weer herstellen.

Brokken herstellen met alcohol

Anja: Het herstellen van gebrokkelde poederoogschaduw doe je met behulp van alcohol. Je doet er een paar druppels en met een muntje en een tissue druk je de poeder weer aan. Alcohol verdampt, de eventuele bacteriën zijn gedood, het potje is weer te gebruiken!

Houdbaarheid is fictief, een wetgeving

Maxim: Waarschijnlijk is het net zo’n verhaal als met zout. Zout lag decennia of zelfs honderden jaren ergens onder de zon lekker te liggen, tot het in het potje terecht kwam. En nu is het maar beperkt houdbaar (wel een aantal jaren), gewoon omdat de houdbaarheidsdatum bij wet verplicht is. Ik denk dat het per samenstelling van de oogschaduw kan verschillen, maar wanneer het alleen uit geperste minerale pigmenten bestaat, is het ook eindeloos houdbaar. Maar ja… er moeten wel richtlijnen zijn volgens de wet…

Opfrissen met alcohol

Yvonne: De tip van Anja om gebroken oogschaduw met alcohol tot een papje te maken en aan te drukken werkt perfect, en het ontsmet meteen. Verder haal ik altijd na een tijdje even doekje met alcohol over het bovenste laagje zodat de oogschaduw weer fris is. Zeker als ik de oogschaduw op meerdere mensen gebruik als visagist. Ik heb nog ergens een doosje van Mary Quant liggen, al dertig jaar oud, kun je nog steeds gebruiken.

Intuitie

Rona: Zoals gebruikelijk ga ik op mijn gevoel af. Op een gegeven moment kijk ik er naar en denk ik…weg ermee.

Meer weten over Cosmeticaclaims?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

2 reacties

  • ja leuk hoor, anja, dat schreef je ook al in je stuk hierboven:-) ik heb er nooit weet van gehad dat dit soort dingen kunnen:-)

  • Heb kort geleden een eyeshadow doosje met vijf kleuren van Dior “gerepareerd” . Ik had het gekregen voor mijn nichtje haar verzameling. Helaas was een kleurtje door het vervoer per post, gaan brokkelen. Met de alcohol heb ik de boel weer “gelijmd” en het doosje schoongemaakt. Gebruiken zal ze het niet maar in de praktijk zou het kunnen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.