Gereedschap Inspire 5 Lippen Make-up Nagels Ogen Pop Art Teint Wenkbrauwen

Tip voor het paasweekend: expo van make-upartist Ellis Faas

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Nog t/m zondag is de expositie van de make-up artist in Galerie Pien Rademakers te zien

Tip voor het paasweekend: expo Ellis Faas Ellis Faas kennen we uiteraard van haar werk als visagiste. De Franse Vogue betitelde haar als een van de meest talentvolle make-up artists. En dat is ook niet voor niets: Ellis werkte voor grootheden als Dries van Noten en Karl Lagerfeld en stond met haar prachtige werk in bladen als Harper’s Bazaar en Vogue. Leuk feitje: ze werd in Amsterdam ontdekt door Mario Testino.

Wat veel mensen niet weten, is dat Faas haar carrière ooit begon als fotograaf en zichzelf regelmatig als model gebruikte. De mooiste make-up creaties fotografeerde ze bij zichzelf. Laat dit begin van haar carrière de inspiratiebron vormen voor een eigen expositie in Galerie Pien Rademakers in Amsterdam. Komt allen.

ellis2

Op jonge leeftijd was Faas al geïnteresseerd in documentaire-, portret- en modefotografie en vond ze inspiratie in het werk van fotografen als Guy Bourdin, Yousuf Karsh en Serge Lutens. Ze maakte zichzelf op en maakte vervolgens zelfportretten. Totdat haar liefde voor make-up groter bleek dan haar liefde voor de camera. Ze vertrok naar Parijs om te studeren aan de École de Maquillage de Christian Chauveau. De carrièreswitch van fotograaf naar visagist is niemand onopgemerkt gebleven. Ellis rules!

ellis5

Vijf jaar geleden lanceerde Ellis haar eigen cosmeticalijn en begon ze opnieuw haar werk te fotograferen. De expositie Wake Up to Make Up laat het vrije werk van Faas zien waarvoor ze modellen expressief en kleurrijk opmaakte. De tentoonstelling is nog tot zondag 20 april te bewonderen in Galerie Pien Rademakers aan de KNSM Laan 291 in Amsterdam. Een echte aanrader.

Bekijk hieronder ook nog een interview dat Monique in 2009 had, toen Ellis met haar eigen make-uplijn begon, hier nog een recente film waarin haar broer Thijs het onderwerp van een make-uptransformatie is.

Meer weten over Gereedschap?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

2 reacties

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.