Geteste producten Make-up Nagels

Getest Sally Hansen Miracle Gel nagellak

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Gellak zonder lamp, een (scheikundig) wonder?!

sally hansen miracle gelDe claim

De nieuwe, gepatenteerde Miracle Gel van Sally Hansen is het allereerste systeem waarbij nagellak en een hightech gel worden gecombineerd voor een gelmanicure in twee eenvoudige stappen. Dit resulteert in super glanzende nagels die tot wel twee weken mooi blijven, maar zonder gedoe met LED-lampen of de tijdrovende klus achteraf om de gelnagellak weer van de nagels te weken met wikkels of folie. Want de Miracle Gel is eenvoudig te verwijderen met een nagellakremover met of zonder aceton.

Bekijk hier meer recente nagellak-reviews

 

De technologie: Tubes, oligomeren en foto-initiatoren

De Miracle Gel-manicure bevat de gepatenteerde ‘Tube Technology’. Hierdoor komen er meer actieve bestanddelen vrij in de gellaag; deze bestanddelen verzorgen de nagels voortdurend en zorgen er zo voor dat de nagellak tegen een stootje kan. De Color Coat en de Top Coat bevatten beide een oligomeer en de Top Coat bevat daarnaast ook nog een foto-initiator. Deze foto-initiator gaat een verbinding aan met het oligomeer in de Color Coat, waardoor de formule zonder LED-/UV-licht uithardt.

Ehh, zeg dat nog eens?corine

Dat moet ik even laten bezinken. Mijn scheikundige kennis is sinds het verlaten van de middelbare school wat roestig geworden, maar gelukkig biedt Wikipedia uitkomst…

Een oligomeer is een chemische verbinding die uit een klein aantal – maar meer dan één – eenheden bestaat. Oligos staat in het Grieks voor een klein aantal, en meros voor deel. Een foto-initiator is een chemische verbinding die uiteenvalt in vrije radicalen, wanneer het wordt blootgesteld aan licht. Foto-initiatoren komen zowel in de natuur voor (bijvoorbeeld in smog), als in de industrie (productie van plastic en verf). In het laatste geval worden foto-initiatoren voornamelijk gebruikt om chemische verbindingen aan te gaan met oligomeren.En laten diezelfde oligomeren nu ook in de Miracle Gel zitten.

Bekijk hier meer recente nagellak-reviews

 

Twee componenten nagellak

Heel kort door de bocht genomen, zou je kunnen zeggen dat de Miracle Gel een soort twee-componenten-nagellak op molecuulniveau is (denk aan atomen en elektronen); dit wordt ook wel nanotechnologie genoemd. Door de chemische verbinding tussen de foto-initiatoren en de oligomeren is een UV-lamp niet nodig.

Het toevoegen van nanodeeltjes aan verzorgingsproducten en cosmetica is niet nieuw. Een aantal toepassingen is al decennia lang bekend, zoals UV filters in zonnebrandproducten. Ook kunnen nanodeeltjes de werking van tandpasta’s, huidcrèmes en haarlak verbeteren.
Binnen de cosmetica-industrie is veel onderzoek verricht naar de effecten van deze nanodeeltjes. De onderzoeken laten zien dat de deeltjes die in cosmetica worden gebruikt geen schadelijke effecten hebben op mens en milieu.

Nanodeeltjes

Wel gelden in Europa zeer strenge regels. Zo moeten nieuwe producten met nanodeeltjes door een onafhankelijke Europese commissie worden geëvalueerd voordat ze op de markt mogen worden gebracht en geldt er vanaf 2013 een meldingsplicht op het etiket van het cosmeticaproduct waarin nanodeeltjes zijn verwerkt. Op mijn twee potjes Miracle Gel kan ik een dergelijke vermelding echter niet vinden.

Bekijk hier meer recente nagellak-reviews

 

Sally Hansen Miracle Gel zonder topcoat

Sally Hansen Miracle Gel zonder topcoat

Van theorie naar praktijk: Stap 1
Na al deze scheikundige theorie ben ik erg benieuwd geworden naar de Miracle Gel. Het is bijna niet voor te stellen dit alles zich afspeelt in een klein potje nagellak. Hoogste tijd dus om de Miracle Gel in de praktijk te brengen. Een basiscoating is niet nodig, volgens Sally Hansen, dus dat scheelt alweer een stap.

De Color Coat heeft een mooi breed kwastje en doordat de Color Coat enigszins stroperig is (misschien is romig een betere term), is het aanbrengen vrij eenvoudig. Volgens de gebruiksaanwijzing en de tutorial van Sally Hansen, dien je twee laagjes Color Coat aan te brengen. Dat is ook wel nodig, want na de eerste laag is het (tussen)resultaat nog vrij streperig. Na het aanbrengen van de tweede laag is de Color Coat vrijwel volledig dekkend en de kleur intenser. Hoewel de Color Coat relatief snel droogt, is het raadzaam hier even de tijd voor te nemen. Door de stroperige textuur is de droogtijd iets langer dan bij een ‘normale’ nagellak.

Bekijk hier meer recente nagellak-reviews

 

Tot zover nog geen scheikundig wondertje op mijn nagels, want de Color Coat bevat immers geen foto-initiatoren die nodig zijn om – samen met licht – de chemische reactie te starten.

Van theorie naar praktijk: Stap 2

Sally Hansen Miracle Gel inclusief topcoat

Sally Hansen Miracle Gel inclusief topcoat

De Top Coat zit in een ondoorzichtig zwart flesje. Dat moet ook wel, want je wilt natuurlijk niet dat het daglicht doordringt in het flesje en daar de nagellak al uithardt. De Top Coat heeft eveneens een breed kwastje en is minder stroperig dan de Color Coat. Let de magic begin…

Glans en goed uitharden

De Top Coat geeft de nagellak een mooie glans en maakt de nagels nog een stukje egaler. Inderdaad, zoals gelnagels. Een nadeel is dat de kleur van de Color Coat makkelijk afgeeft op het kwastje van de Top Coat. Nu heb ik zelf een lichte kleur uitgeprobeerd (Pinky Promise) en valt de schade wel mee, maar ik kan me zo voorstellen dat het bij een donkere of felle kleur snel een rommeltje in een potje wordt.

Ook voor de Top Coat moet je even geduld hebben voordat deze volledig is uitgehard. In theorie (terug naar de scheikundige uitleg hierboven) droogt de lak sneller in fel daglicht. Immers: hoe meer lichtenergie de lak opneemt, hoe meer chemische energie er is om de foto-initiatoren te verbinden met de oligomeren. Gewoon even in de zon gaan zitten, dus.

Bekijk hier meer recente nagellak-reviews

 

Van theorie naar praktijk: Kan Stap 2 ook zonder Stap 1?

Ofwel, kan je de Top Coat ook gebruiken over ‘normale’ nagellak of als blanke nagellak zonder iets eronder? Volgens Sally Hansen niet en dien je de Color Coat en Top Coat altijd samen te gebruiken. Echter, als je kijkt naar de ingrediënten van de Top Coat, dan bevat deze foto-initiatoren en oligomeren, en daarmee alles wat er nodig is om de chemische reactie te starten. En wederom: als je deze theorie in de praktijk brengt, dan blijkt Stap 2 prima zonder Stap 1 te kunnen en kan je de Top Coat gerust over een normale nagellak gebruiken, waardoor je de normale nagellak een duurzaam gellaagje meegeeft.

Conclusie: Up to 14 days of color and shine?

miracle gel kleurkaart

Dat is de claim van Sally Hansen. Een ambitieuze claim, want na een dag of vijf begint de gellak bij mij toch wat lichte beschadigingen te vertonen. Al met al natuurlijk geen slecht resultaat voor een lak die geen UV nodig heeft.

Doordat je de lak eenvoudig met een normale nagellakremover verwijdert, is een nieuwe laklaag ook snel aangebracht. Of een nieuw kleurtje, want ik ben enthousiast geworden en ga zeker op zoek naar nog een ander kleurtje.

De Miracle Gel is verkrijgbaar in 47 kleuren, verdeeld over 7 kleurcollecties; van subtiele huidskleurtinten tot felle grafische retrokleuren.

Meer weten over Geteste producten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Beste shopdeal

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

31 reacties

 • Hoi Thea, dank voor je vraag. Dat zou inderdaad kunnen, maar hoeft niet. De lak droogt door blootstelling aan licht en hoe meer licht hoe sneller dit proces verloopt.

 • Hoi Edith, dank voor je reactie en leuk dat je naar aanleiding van deze review de lak hebt gekocht.

  Heb je wel de (gekleurde) color coat in combinatie met de (blanke) top coat gebruikt? Het is namelijk een twee-componenten lak en je hebt echt de top coat nodig om de color coat uit te laten harden. Dit uitharden gebeurt onder invloed van zonlicht en zou dus op een zonnige dag geen enkel probleem mogen zijn. Mijn ervaring is dat het uitharden iets langer duurt dan bij ‘normale’ lakken, maar dat daarna de lak wel echt goed droog en hard is.

 • Ik heb de kleur vandaag gekocht en net opgedaan. Nu werd het de eerste keer niet hard, nu afwachten wat deze gaat doen.

  Iemand nog tips hoe lang dit moet drogen ??

 • Hoi,
  Ik raad aan voor de donkere kleuren zeker een basecoat aan te brengen..! Hier is Sally Hansen ook van op de hoogte nadat ik 4 weken met blauwe nagels liep..!
  En het blijven zitten van de nagellak ligt er wel aan wat voor werk je doet.. ik werk in een winkel en hou het net 2 dagen vol zonder beschadigingen.. nagels worden er ook nog eens brosser van.. maar toch blijft het mijn favoriete merk..!

 • Hallo Henriette ,
  Heel duidelijk uitgelegd, als ik het goed begrijp maakt het dus voor de topcoat veel uit hoeveel licht er is. Dat betekend vlak voor slapen gaan lakken niet zo’ n goed idee. Helpt het als je er een sterke lamp opzet?
  En zo ja welke?
  Een led met een specifieke golflengte of bijv een halogeen lamp?
  Zou dat ook bij de basecoat kunnen werken?
  Groetjes Colinda

 • Hallo Henriëtte, bedankt voor je reactie. Zelf heb ik een lichte kleur getest en dan is het vrij lastig om eventuele verkleuring van je nagels vast te stellen. Onze nagelexpert Esther Kalkman testte onlangs een knal blauwe kleur en had daarbij ook geen verkleuring (haar review lees je hier: https://www.beautyjournaal.nl/2015/10/07/getest-sally-hansen-miracle-gel-2-0-top-coat/). Heeft het wellicht met de conditie van je nagels te maken? Zijn deze heel poreus?

  De topcoat is echt bedoeld als topcoat en niet als basecoat. Ik vermoed dat je daarom maar zo kort plezier hebt gehad van je nagellak; de lak hecht dan minder goed aan je nagels. Als je wilt, kan ik je ‘probleem’ voorleggen aan Sally Hansen. Wellicht hebben zij een goede tip voor je.

 • Hallo allemaal,

  Ook ik was benieuwd hoe het resultaat zou zijn en heb de kleur- en topcoat aangeschaft.
  Meteen de kleur aanbrengen zonder basecoat geeft toch wel enige verkleuring op de nagels en de ribbeltjes op mijn nagels blijven wel enigszins zichtbaar na het aanbrengen van de topcoat. Het geheel begon al na 4 dagen te bladderen. Daarna heb ik eerst de topcoat aangebracht en daarna de kleur 2 keer en weer de topcoat, het geheel was wel veel mooier zonder ribbels, maar helaas heeft dit maar 2 dagen gehouden. Voor mij dus geen gellak meer zonder uv-lamp, want 22 euro vind ik toch veel geld voor een produkt dat z’n belofte e niet waar maakt!

 • Dag Dorien, bedankt voor je reactie. Het probleem van gespleten en poreuze nagels door de Miracle Gel is ons niet bekend. Zelf heb ik er ook geen last van na het gebruik van deze nagellak, maar dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat dit voor iedereen geldt. Je kunt proberen om onder de Color Coat nog een laagje nagelversterker aan te brengen. Ik heb dit zojuist even voor je uitgetest; de nagelversterker ‘verstoort’ de werking van de Miracle Gel niet. Zo kan je toch je potjes Miracle Gel gebruiken, zonder gespleten nagels te krijgen.

 • Dag corine, ik bedoel idd de miracle gel. Heb deze verschillende weken gebruikt. Meerdere pitjes gekocht en in het begin erg enthousiast. Helaas daarna waren mijn nagels gespleten en kon ik er een week of 6 helemaal niets meer mee. En toevallig een zus van mij had precies hetzelfde maar gebruikte deze lak pas een week of 3,

 • Hoi Dorien, bedoel je specifiek deze Miracle Gel nagellak of andere lakken van Sally Hansen? Er zit namelijk een behoorlijk verschil tussen de formules.

 • hoi dorien, ik heb het nog niet specifiek over deze gellak gehoord, maar ik ervaar dit in het algemeen met gellakken. ik ben er dan ook helemaal mee gestopt. hoe leuk en handig, want lang houdbaar ik het ook vond. als ik zag wat het met de gezondheid van mijn nagels deed, schrok ik.

 • Mijn ervaringen met de sally hansen nagelak zijn dat mijn nagels na een tijd van gebruik erg poreus worden en er verschrikkelijk uitzien, ik durf ze eigenlijk niet meer te gebruiken, is dit ook vaker bij jullie gemeld?

 • Hoi Kirsten, bedankt voor je vraag. Zoals je op de foto’s bij deze review kunt zien, geeft de color coat zonder top coat een mat effect en zijn ribbeltjes op je nagels nog goed zichtbaar na alleen een laagje van de color coat. Bovendien ontstaat het ‘gel effect’ pas na het aanbrengen van de top coat (door de chemische reactie van ingrediënten), zodat de ‘houdbaarheid’ van alleen de color coat lang zo goed niet is. Ik zou het je dus niet willen aanraden.

 • Goedemorgen Vanessa, zoals je in mijn review leest, geeft de lak ook af als je wel de combinatie van Sally Hansen gebruikt. Dit heeft er mee te maken dat de topcoat als het ware een chemische verbinding aangaat met de (gekleurde) base coat. Uiteindelijk zorgt juist die verbinding voor een betere huidbaarheid van de lak op je nagels. Wanneer je trouwens meerdere lagen gekleurde lak aanbrengt, heb je minder kans op kale plekjes.

  Wat goed zeg, dat je nichtje twee weken plezier heeft van de combinatie. Dat is mij nog niet gelukt; na 5 tot 7 dagen is het mooiste er wel af (… Of misschien ben ik wel pietje precies….).

 • Gisteren de topcoat voor over mijn eigen nagellak gekocht en vandaag aangebracht. Eerste wat me opviel is dat het de nagellak wat oplost en daardoor ook het kwastje verkleurd en op twee nagels heb ik nu een iets dunnere plek nagellak.
  Qua duur ben ik benieuwd. Door het hebben van een eigen paard heb ik vaak de 2e dag al stukjes uit de lak. Als het inderdaad 5 dagen redelijk blijft zitten ben ik een blij mens.
  Ps. Bij mijn nicht houdt het zeker 2 weken. Ze heeft wel de combinatie…

 • Hallo Manon, je vraag is begrijpelijk. Ik ben communicatieadviseur en zit ofwel in overleg, ofwel achter de computer. Mijn nagels en handen krijgen dus niet heel veel te verduren, normaalgesproken. Ik vrees dat in jouw geval de Miracle Gel geen 5 dagen mooi blijft, eerder een dag of 3.

 • Hoi allemaal,

  ik heb een vraagje.. wat voor een werk verrichten jullie toen jullie deze nagellak ophadden. Ik werk namelijk in een magazijn waar ik de hele dag bezig ben producten uit de om verpakking te halen en in andere dozen te verzenden. Hierdoor krijgen mijn nagels veel te verduren. Zou het dan ook minimaal 5 dagen blijven zitten?

  Graag hoor k van jullie
  groetjes manon

 • Hallo Monique en Ineke, wat jammer om te horen. Het is voor mij vooral het ‘totaalpakket’ dat deze nagellak fijn maakt: geen lamp nodig, een mooi resultaat en zeer eenvoudig te verwijderen. Op mijn handen heb ik er zeker vijf dagen plezier van, op mijn tenen bijna twee weken. Maar inderdaad… Het resultaat is niet hetzelfde als gellak met een UV-lamp en de twee weken mooie nagels – zoals Sally belooft – zijn vrij ambitieus. Als jullie met je potjes nagellak blijven zitten, wil ik deze met alle plezier overnemen. Bij wijze van ‘compensatie’… 😉

 • ik heb deze lak ook gekocht naar aanleiding van dit verhaal …ik dacht wauw dat is echt iets voor mij, maar helaas

 • Het drogen duurt best lang en het blijft bij mij niet langer zitten dan n normale nagellak met goede topcoat…

 • Ik heb zelf ook z’on setje aangeschaft, maar vindt t erg tegenvallen. Ben toch weer mijn gellak met lampje gaan gebruiken….

 • Leuke review Corine! Voorlopig hou ik het bij mijn eigen nagellakken. Die houden met een goede topcoat ook vijf dagen zonder beschadiging 🙂

 • Yvonne, een klein beetje geduld wordt in dit geval wel beloond. Daar komt bij dat je pas bij het aanbrengen van de Top Coat echt voorzichtig moet worden. Met deze laatste laag kan je namelijk kleine foutjes in de Color Coat letter en figuurlijk weer ‘gladstrijken’. Dat is een handige bijkomstigheid van de scheikundige reactie die optreedt bij het aanbrengen van de Top Coat.

 • was al op zoek naar een goede gellak, maar zonder dat gedoe met die lamp. Want dat maakt het toch duur. Hier ben je voor 22,- klaar. Ik ga het zeker proberen in een neutrale kleur. Enige is dat ik met nagels lakken altijd te onrustig ben en weer wat wil gaan doen waardoor ik de boel beschadig 🙂 moet dus rustig uurtje blijven zitten dit keer. Leuk geschreven en blij dat je hiermee komt, want mijn nagels moeten echt een dikke laag hebben, ze blijven maar bladderen

 • Ghita, dank je wel. En Anja, de UV-lamp kan je voortaan inderdaad gerust achterwege laten…

 • Ben nu ook wel benieuwd geworden naar deze gel lak van Sally Hansen. Goed geschreven review!!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.