Celebrities Cosmetisch medisch Injectables Monique schrijft Psychologie

Ik heb een kater na het zien van Yolanthes nieuwe gezicht

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Yolante Cabau heeft een remake ondergaan…ik kan er niet aan wennen

Toevallig zag ik gisteravond op Instagram een foto van een collega voorbij komen die poseerde met ‘Yolanthe’ bij een event. Ik vond het al vreemd. Yolanthe? Ze leek er niet op. Maar ach, never mind.

Tot ik dus later die avond wederom Yolanthes naam voorbij hoorde komen, op tv, met datzelfde onherkenbare gezicht. Eigenlijk te beroerd om te blijven zitten (keelontsteking), deed ik dat toch maar: RTL Late Night.

yolanthe cabau

Ik heb nog steeds geen idée waarom ze daar zat, ik was helemaal verbouwereerd, ik werd totaal in beslag genomen door het feit dat ik naar iemand zat te kijken die ik fysiek niet meer herkende, maar alleen nog aan de stem.

Een prachtig, maar heftig gezicht: heel Arabisch aandoend. Enorme wenkbrauwen (in Liverpool noemen ze dat Scous wenkbrauwen, zo leerde ik afgelopen week van Lauren Verster), enorme lippen die zo gespannen als een luchtband op het gezicht stonden en me deden denken aan de lippen van pornoster Bobbi Eden na haar laatste touch up – en ik maar denken dat het snaveltje nu wel uit was. Een breder gezicht, vollere wangen. Een gezicht dat nog nauwelijks lachte. Oh ja, en andere tanden.

Binnen no time had ik mijn foto’s, genomen vanaf het tv scherm, op Facebook geplaatst en barstte de discussie los. Ook op Twitter trouwens. Het leek wel of heel Nederland gisteravond naar Yolanthe Cabau keek en vol verwarring was. Wat was hier nou gebeurd?

Humberto durfde uit respect niet echt op Yolanthes nieuwe gezicht in te gaan

Presentator Humberto, een echte gentleman, waagde zich nauwelijks aan deze commotie, het bleef bij een vaag gestelde opmerking dat ze er een beetje anders uitziet. Waarop Yolanthe zei dat ze niets had laten doen, maar dat haar gewicht schommelde en dat dat ook effect had op haar gezicht. Negenentwintig jaren jong, lid van een heel openhartige generatie die alles real time met je deelt, en dan zeggen dat je niets hebt laten doen? Zelfs de grootste leek in cosmetische behandelingen moet nog raar opgekeken hebben.

Maar goed, de vragen bleven binnenstromen, en ze begonnen allemaal met WAAROM! Ze was zo beeldschoon, wat is er aan de hand? We don’t know, as she did not want to tell us and the tv host did not dare to ask her.

Waar maak je je druk om?

Ik hoor voorstanders van de cosmetische retouche nu zeggen: wat maakt het uit, wat is het probleem? Laat haar! En natuurlijk, dat vraag ik me ook af. Waarom ben ik geshockeerd, who cares, ze is nog steeds beeldig, hetzij nu meer Turks qua uiterlijk.

yolanthe cabau 1

Waarom heb ik nu dan een kater, nee echt, ik ben echt van slag hiervan. Deze vrouw, zij was wel de laatste van wie ik zoiets verwachtte, zo’n totale retouche, terwijl ze al zo mooi was. Bijzondere features: grote ogen, prominente jukbeenderen, een lach waarin je verdronk, een gebit dat straalde. Oke, ze was erg mager geworden de laatste tijd waardoor deze opvallende features soms meer dan je lief was, werden uitvergroot.

Maar om dan je toch zo prachtige, gezonde gebit te laten afslijpen voor facings, je lippen als een luchtband vol te laten pompen waardoor je prachtig gewelfde mond nu een snavel zonder vorm is geworden? Waarom trek ik het me aan?

Ik vind het misschien wel zielig voor haar. Zielig dat ze blijkbaar onder haar natuurlijke uiterlijk leed, dat ze niet bij machte was om haar mindset te veranderen. Afschuwelijk dat ze in de handen van een arts is gevallen die naar mijn idée er een totaal naargeestige ethiek op nahoudt, althans, volgens de Westerse eenvoudige schoonheidsnormen. Wat is dat voor een verwrongen geest die dit doet, die haar laat geloven dat ze er zo stukken op vooruit gaat? Want hoe dan ook, ze kan het zelf wel willen, ze is toch volledig overgeleverd aan de (on)kunde van een arts en zijn of haar persoonlijke kijk op schoonheid. En hoe het uitpakt, dat moet je altijd maar afwachten.

Had het niet wat subtieler gekund, had mooie Yolanthe niet wat meer geconserveerd kunnen blijven? Waarom moet ze eruit zien als een actrice in een Arabische of Turkse soap?

Dit zijn theater gezichten, alleen jammer dat je het masker na de show niet af kan zetten

Hoe vaker ik dit soort remakes van gezichten voorbij zie komen, des te meer ik er genoeg van krijg. Dit is geen schoonheid. Dit is glamour, maar wel van de meest theatrale soort. Bij theater hoort overdrijving, het is een avondje uit. Maar dit gezicht is niet eenmalig, hier zal ze elke dag mee op moeten staan en weer gaan slapen. Ze kan het niet even afzetten. Ik hoop maar dat ze er content mee is.

Het is niet prettig om naar te kijken, het werkt vervreemdend op je ziel, omdat je haar anders kent. En de arme ziel die het zich heeft laten welgevallen, moet met haar vervreemende uiterlijk nu nog meer haar best doen om te laten zien dat ze meer is dan een masker, dat ze een warm en lief mens is.

Wat zijn dit voor artsen, die dit soort werk afleveren?

Ik heb mijn buik vol van cosmetisch artsen die mensen zo toetakelen. Volgens mij lijdt de groep die dit soort rare kunstjes uithaalt zelf  chronisch aan een vertekend zelfbeeld en wordt geplaagd door een psychatrisch vorm van perfectionisme. Lekker hoor, dat dit soort figuren hun nare ethiek kunnen projecteren op anderen.

yolanthe cabau voor fillers

Nagekomen 15 december 2014:

Yolanthe vertelde vandaag op Radio 538 dat haar make-up en de belichting niet goed was. Ze geeft nog steeds aan dat ze niets aan haar gezicht heeft laten doen met injectables. Diverse door ons geraadpleegde artsen die het relaas gevolgd hebben blijven twijfelen: of er is teveel in haar gezicht gespoten of wellicht is er sprake van medicijngebruik met bijwerkingen zoals zwelling van het gezicht. Maar het blijven speculaties.

Nagekomen bericht 17 december 2014:

drs Robert Schoemacher heeft zijn verklaring in de media (het AD) dat Yolanthe fillers gebruikt moet hebben, inmiddels ingetrokken (wederom in het AD) en wijst nu net zoals zij zelf naar de belichting in het cafe Schiller die niet goed zou zijn, waar RTL Late Night opgenomen wordt. De programmamakers hebben inmiddels aangekondigd iets aan het licht te gaan doen. Yolanthes zus die normaal haar visagie doet was er die avond niet, en een andere visagist heeft er blijkbaar ook een andere make-up van gemaakt, aldus NU.nl. Mensen blijven zich via social media afvragen hoe het kan dat studiolicht je er blijkbaar zo volstrekt anders uit kan laten zien, en ook voller dan je in werkelijkheid bent.

*****Lees hier ook waarom we zo massaal reageerden op het gezicht van Yolanthe: verklaring van hoogleraar Psychologie Liesbeth Woertman.

Nagekomen acht maanden later (24 aug 2015): Yolanthe legt uit wat er met haar lichaam aan de hand was: hormoonkuren.

Meer weten over Celebrities?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

47 reacties

 • Ja, dat is het gewoon, de balans is verstoord in het gezicht en klopt niet meer, dat voelt de aanschouwer feilloos aan. Ik ben portrettekenaar en -schilder en zie onmiddellijk als het natuurlijke evenwicht verstoord is. Het geheel is namelijk ( veel) meer dan de som der delen, denk daar maar over na. De onderdelen passen niet meer bij elkaar, vormen geen harmonieus geheel meer.
  Het is eeuwig zonde en de schoonheid, die zij van nature was, wordt zij helaas nooit meer.
  Het zal steeds erger worden daarentegen, let op mijn woorden.

 • Oordeel niet te snel, jammer dat half Nederland dat altijd doet! Ik heb ook erg last van de hormonen door spuiten ook ik zie er totaal anders uit, erg opgeblazen en vooral het gezicht! Krijg nu vaak te horen wat zie je er slecht uit, en geloof me echt niet leuk om te horen en je kan er niks aan doen! Voor je een verhaal schrijft eerst maar eens beter informeren dan direct al speculeren.

 • YES ! Ze is dus zwanger. Heel Nederland viel over haar heen. Ik denk altijd maar zo; hoge bomen vangen veel wind. Afgunst en jaloezie zijn geen mooie eigenschappen. Proficiat met de baby in ieder geval !***

 • Ik heb een aantal jaren me verdiept in de materie vanwege studie over slachtofferschap van medische handelingen in het algemeen. Cosmetische behandeling is daar een bijzondere vorm in, omdat dat soort behandelingen (?) electief zijn en er geen pathologie aan verbonden WAS. Was, ja want overdosering kan tot chronische complicaties leiden.

  Ik zag de RTL live uitzending en mijn reactie (mening) was per direct dat ze zich heeft laten ‘behandelen’ en fors ook, ik vond het jammer om te zien, want vaak zijn behandelingen bij uitbraak van complicaties niet zomaar omkeerbaar.

  De kritieken van Drs. Robert Schumacher zijn goed, hij is van binnen uit de sector tot conclusis van matigheid gekomen. Maar wordt hij nu niet gedwongen zijn eerste reactie van statemanet van behandeling in te trekken?

  Het probleem is aan electieve behandeling dat je kiest voor de risico’s, ook al wordt je misschien minimaal voorgelicht daar over, want er moet nu eenmaal verkocht worden, maar op letselschadegebied heb je door de vrijwillige keuze een probleem, anderszins is het simpel, er was geen pathologie en problemen ontstaan na behandeling…. maar aan de andere kant koos je ervoor, een beetje google en je weet al meer dan je bij intake-gesprek wordt verteld.

 • Ooooh oh oh Yolantha What have u done to yourself?! I really hope for u that it really was the light and makeup, but then again if u said that no cosmetic surgery has been done then maybe we are all having visual problems and need to see an eye docter. Time will tell!! All the best

 • Stop Stop allemaal om nog langer aandacht te geven aan dit gefrustreerde mens. Laat haar met haar inhoudsloze gedoe. Altijd een G-digger geweest, nu hopeloos op zoek naar zichzelf. Liever ons bekommeren om alle wezen in Afrika als gevolg van de vreselijke Ebola ramp, of anderszijds ons eens inzetten voor de eenzame oude mensen in ons eigen land, genoeg belangrijke doelen om aandacht of geld aan te besteden, deze ophef zo verdrietig voor het echte leed !

 • Aan precies de rechterkant van Humberto is het licht gewoon slecht. Dat was daar al die tijd al. Maar als je dan ook nog een keer verkeerde tja toch te harde make-up aanbrengt, dan heb je het dubbelop. Zij mag wel flink opgemaakte ogen hebben, maar de lippen hadden naturel gehouden moeten worden met een zacht oranje tint, dat is warmer. Soms kan rood gewoon niet op tv. Hangt dus van het licht af, Aan de linkerkant is het licht anders. Niemand maar dan ook niemand, buiten de make-up, had dit kunnen voorkomen. Er wordt nooit naar de make-up gekeken, anders dan bij fotografie, bij televisie is het snel snel. Regie ziet het vaak niet. Ik weet ook niet hoelang zij van tevoren aanwezig was. Hoeveel tijd er was. Wel weet ik dat er vaak extra visagie op gezet wordt, dus hangt dan weer van de ervaring van iemand af. Maar visagie had het moeten checken in t licht, je hebt altijd vooraf een doorloop. Even proefdraaien, dan moet je gaan kijken op de juiste afkijk, bij de regie dus. Het is vaak lastig op locatie, je moet werken met de ruimte die je hebt. In de studio kun je alles naar je hand zetten qua lichtontwerp. En ach nu is het Yolanthe, volgende keer is het iemand anders die in the picture staat.

 • Bedankt Yvonne voor je uitleg en reactie- je hebt een hoop duidelijk gemaakt; ik weet idd niets over belichting bij tv programma’s. Maar toch: waarom zagen de andere gasten er dan wel “normaal” uit. Er wordt in de commentaren ook gewezen op verkeerde visagie. Waarom heeft er niemand ingegrepen-het had Jolanthe ,ook al ben ik geen fan van haar, een hoop ellende bespaard. Hoop nog antwoord van je te krijgen! Groetjes Elly

 • Elly, inmiddels heeft zelfs RTL toegegeven dat het belabberd licht is daar. Ze zijn pas naar t Schiller Hotel verhuisd vanaf het Hotel American met het programma. Op de 1 of andere manier is er geen lichtontwerper aan te pas gekomen, dit kun je niet overlaten aan een belichter. Ken het vak van binnen en buiten en ja de belichters kun je wel de schuld geven, want die moeten hun vak verstaan. Misschien kunnen ze eindelijk ook eens op een monitor kijken en zien dat ze het achterlicht van Humberto moeten terughalen. Die zit met een witte vlek bovenop zijn hoofd. (makeup kan hier ook nog wel iets aan doen, anti-shine heet dat). Heb Humberto jarenlang opgemaakt en dat is wat je op zijn hoofd moet doen. Maar ook op het gebied van belichting wordt nu eenmaal beknibbeld door de omroepen en producties. Verder doet deze dame meer dan wij weten blijkbaar, nu wordt ze hier ook nog op aangevallen. Zij zet zich belangeloos in voor “Free a Girl’ voor meisjes, vaak heel jong, die ingezet worden voor de prostitutie. Sterker nog zij is 1 van de oprichters van deze stichting. Gaat echt ter plekke kijken, wat niet zonder gevaar is. Verder werkt zij gewoon en geloof Estelle niet, die leeft inderdaad van de alimentatie. Zelfs meneer Schumacher zelf heeft zn schoenzool inmiddels opgegeten, want toen hij de beelden zag zei hij toch dat er geen sprake was van fillers. Inmiddels duiken er overal recente foto’s op de fb pagina van Yolanthe, daar ziet ze er weer normaal uit. Dus storm in een glas water.

 • Ik lees jullie reacties; grappig, vooral Mario. En ik lees zielig en arm kind. Waarom zielig. Heeft zij niet gewoon teveel geld en weet ze van gekkigheid niet meer wat ze ermee moet. Verder is zij alleen maar bekend van de mannen waar ze mee om is gegaan; want wat heeft ze nou eigelijk gepresteerd? Net zo’n type als Estelle-ook bekend vanwege haar achternaam en haar ex.
  Ik vind het wel erg dat de belichtingsmensen de schuld krijgen van haar uiterlijk. Mensen die hun stinkende best doen voor Humberto en dan zo moeten boeten voor de grillen van dit omhoog gevallen typetje!

 • Yolanthe is prachtig!
  Ze is nu veeeeel mooier!
  Iedereen is stikjaloers op de mooie jolanthe.
  Bij patty brard of vanessa aka conny breukhoven witteman hoor je niets,waarom?omdat yolanthe WEL mooier erop geworden is.

 • Ik denk dat het een combinatie is van beroerde make-up, ze haar lippen heeft laten doen, én dat ze zwanger is.

 • Ach toute Hollande valt vaker ergens overheen. Maar we gaan t zien, misschien over 8 maanden al 🙂 Volgens Robert Schumacher heeft ze fillers. Maar kan ook een foute hazelnoot zijn geweest……

 • die speculatie heb ik ook voorbij zien komen. er was zelfs op onze fanpage, ik meen turkse jongen die wesley aan heteinde van een wedstrijd een wiegende beweging met zijn armen had zien maken en dat interpreteerde als dat ze zwanger zijn. maar goed, die geruchten gaan al langer he. op 27 nov zei ze nog op video bij shownieuws dat ze niet zwanger was. maar ja. het zou wellicht beter zijn als ze een top van de sluier op licht. want het is niet normaal zoals toute hollande erover heen gevallen is.

 • Hoor net nog een slimme opmerking, misschien probeert ze zwanger te worden, hormoonkuur om zwanger te worden of misschien is ze het al. Kun je pukkelig van worden en opgezwollen. Maar dat de ethiek aan de kaak gesteld wordt is alleen maar goed. Je ziet soms hele erge dingen voorbij komen op internet maar ook op straat. Zaterdag in de Cornelis Schuyt, oeps, veel oudere dames met plofhoofden die echt niet kunnen, vooral bij Joffers op het terras 🙂 Je zou er eens moeten gaan zitten op zaterdagmiddag. Je valt van je stoel. Flinke jukbeen implantaten is een trend lijkt wel

 • Hoi Yvonne, die mogelijkheid moet zeker opgehouden worden – bijwerkingen van medicijnen, ik heb diverse artsen geraadpleegd. Het blijven natuurlijk allemaal speculaties. Alleen Yolanthe weet het, wellicht werpt ze nog eens een helder licht op de kwestie. Ik weet dat intussen de discussies over de ethiek binnen de beroepsgroep wel stevig zijn los gebarsten.

 • Buiten het feit dat de belichting bij RTL Late Night inderdaad verschrikkelijk is, alles zie je, het is hard. Dit is ook weer bij Yolanthe te zien. Maar even iets anders, want we denken met zn allen dat ze iets heeft laten doen. Wat als ze aan de Prednison zit? Kan ook nog, wie weet heeft ze iets onder de leden waar ze niet over wil praten. Zoals Monique al zei, ze is zo afgevallen de laatste tijd. Misschien wel niet moedwillig. Ja daar zeg ik zoiets he 🙂 Kan ook nog, van Prednison is een bijwerking dat je opzwelt, oa in je gezicht….

 • natuurlijk kan yolanthe er wel wat aan doen: zij is immers naar een cosmetisch arts gegaan omdat ze veranderingen wil. come on ze is 29 en voorafgaand aan een behandeling wordt ze altijd ingelicht over de gevaren en evt. gevolgen!!! daar tekent ze ook voor!

 • Het blijft maar artikelen regenen in de media en het wordt steeds onvriendelijker. het gaat maar door, maar ik blijf bij mijn standpunt: we moeten ons afvragen met wat voor soort artsen wij tegenwoordig te maken hebben, die – ik ga er nog steeds vanuit dat ze fillers oid heeft – dit soort werk afleveren. Yolanthe kan er niets aan doen, ze is overgeleverd daarin aan een ander. Deze beroepsgroep moet zich eens flink achter de oren gaan krabben en met elkaar over ethiek in gesprek gaan. Mensen worden niet mooier gemaakt, maar misvormd.

 • die “onverzorgde” huid zou er wel op kunnen wijzen dat ze gestopt is met de pil of bezig is met hormonen om zwanger te worden. of het kan ook puur toeval zijn. had als tiener een prachtige huid en rond mijn 26ste stond ik ineens onder de zweren. het nemen van antibiotica heeft mijn “probleem” toen opgelost.

 • Yolanthe zegt zojuist (op 538 bij Edwin Evers,haar antwoord op alle kritiek): Jaa ze hebben me verkeerd uitgelicht, ik heb niets laten doen aan mijn gezicht. Maaarr Yolanthe, als ik in de studio iemand verkeerd uitlicht staat er niet opeens een volledig ander persoon voor mijn neus waarbij ik moet denken van ” Huh!? waar kom jij ineens vandaan?” Sorry, ik denk dat alle profs je niet geloven tenzij je er over 2 weken weer net zo stralend uitzag als ooit tevoren!

 • Ik denk dat Yolante’s gezicht opgezwollen is vanwege de recente behandelingen. Dit is normaal en kan ongeveer 10 dagen duren voor het normaliseert. Daarnaast kan er sprake zijn van blauwe plekken dan is een donkere make-up is goede oplossing. Dat is volgens mij de reden van deze totaal andere look. Ze geeft aan graag te sporten maar daar krijg je heus geen dikke lippen en ronde kop van. Dat liegen slaat nergens op.
  Zullen haar man en schoonfamilie blij zijn met de nieuwe Yolante?????

 • wat ik zo opvallend vond is die hele donkere lipstick, waardoor de lippen alleen maar meer benadrukt worden. ze draagt eigenlijk nooit donkere lipstick toch? ik schreef hieronder ook al: zou erg toch iets anders aan de hand zijn, waardoor haar gezicht er zo inderdaad gezwollen uitziet? maar nogmaals, artsen denken toch aan fillers, waaronder ook aan lipofilling. en bij lipofilling is het zo dat als je aankomt, deze cellen ook voller worden, ze komen nl uit de buik en beenstreek en die hebben van nature al die neiging. maar goed. het blijft speculeren. uiteindelijk had ze wellicht beter kunnen zeggen wat er aan de hand was, gezien de te grote transformatie, de bijna onherkbenbaarheid van haar uiterlijk. wellicht horen we het binnenkort nog.

 • goede gedachte corine, ik begin me ook steeds meer af te vragen wat hier nou aan de hand is. ik bedoel, waarom zou ze ontkennen dat ze iets heeft laten doen? is er dan toch iets anders aan de hand, medicijnen of zo? door mij geraadpleegde artsen ontkrachten dit idee en blijven erbij dat er sprake is van doorgeschoten werk. arm kind.

 • Even los van de oorzaak (cosmetische ingreep, zwangerschap, allergie, ontsteking… wat dan ook), je zou toch zeggen dat Yolanthe wordt bijgestaan door een PR-dame of -heer die meedenkt bij dergelijke omvangrijke uiterlijke ‘transformaties’. Juist om te voorkomen dat de (sociale) media op z’n kop staat, zoals nu.

 • Ik denk dat Yolanthe haar lippen een ‘Kylie jenner’ look heeft proberen te geven, dus met lipliner en lipstick je lippen groter laten lijken dan ze zijn. Dit gecombineerd met een slechte visagist die de proporties uit haar gezicht haalt en veeeel te donker te werk gaat, maakt haar ouder.

  Daarnaast denk ik dat ze last heeft van een soort van rosacea. Ik krijg namelijk ook altijd van die onderhuidse bultje als ik een rosacea aanval heb. Tot slot denk ik dat haar gezicht enorm opgezwollen is. Dus of ze nou aangekomen is of vocht vast houdt ik weet het niet.

  Ik vind het moeilijk te oordelen over iemands gezicht. Ik vond sommige opmerkingen hier best hard. Ik denk altijd zo: Wat voor recht heb ik om iemand te beoordelen en waarom zou iemand mijn mening ter hart nemen?

  ‘Live and let live’ als Yolanthe maar blij is!

 • Inderdaad met verbazing zitten kijken naar Yolanthe.
  Dikke laag make-up , die haar slechte huid moet verbergen!
  Maar haar facings heeft ze al veel langer hoor, volgens mij al voor haar huwelijk .
  Ze had inderdaad van die baby-tandjes met veel tandvlees , niet zo fraai dus.
  En ach Wesley zijn haartransplantatie en Yolanthe iets meer wenkbrauwen !
  Merry Xmas !

 • Kan ook een voedselallergie in combinatie met een alcoholische visagist zijn geweest die de lijntjes niet meer zo goed kon trekken en meteen ook even scouse wenkbrauwen wilde oefenen.

 • Veronderstel ze dan toch niets heeft laten doen, wat kan er dan aan de hand zijn: sprake van een allergische reactie, een onderhuidse ontsteking waardoor zwelling ontstaat?

 • Ik hoop voor haar dat het geen permanente fillers zijn dan krijgt ze mettertijd haar “oude gezicht” terug.

 • Deze arts moet je dus vermijden.
  Ben echt niet falikant tegen hoor, maar het hoort vergane glorie terug te brengen naar origineel, niet mensen onherkenbaar maken, ze is pas 29 en was bloedmooi, er zijn ook artsen de je dan wegsturen en die moet je hebben.

 • ik ben zelf 29, geen tegenstander van plastische chirurgie, maar vind mijn gezicht OK met de bijbehorende kraaienpoten, rimpels als ik lach. Ik begrijp haar heel goed dat als je zo onzeker over jezelf bent, dat je snakt naar perfectie. Maarrrrr hoé vaak moet ze nog horen hoe mooi ze is van de buitenwereld? ze ziet zelf toch ook dat ze niet de lelijkste op moeder aarde is? ze heeft toch zussen, moeder, een man, vriendinnen? die zeggen dan niet; ” goh meis, ga eerst eens met je onzekerheid praten bij een shrink?” je bent 29 en mooi zoals je bent. hoe ziet ze eruit als ze de 40 nadert? uitgerangeerd en zonder plamuur niet meer om aan te zien. ik was echt in shock, zou het dan toch de verleiding ban een dikke bankrekening zijn? en het verlangen naar nóg meer aandacht?(nou dat is haar bij deze goed gelukt;-) haar fanatisme naar perfectie? meissie meissie perfectie bestaat niet! niemand vind dat aantrekkelijk…

 • Ik heb yolanthe altijd een prachtige vrouw gevonden. Natuurlijk stralend en rondingen. Heel verfrissend! Ook ik schrik van de beelden. Dat frisse was er wel van af. Denk ook dat de make up niet helpt. Ze is zeer Arabisch opgemaakt. Los van dit alles moet je je afvragen wat de rol is van een arts. Ik heb het gevoel dat een goede arts een adviserende rol moet hebben. En dus ook moet aangeven wanneer een ingreep nier bijdraagt aan de schoonheid. Maar wat is het schoonheidsideaal waar aan getoetst wordt? Is dit niet cultureel bepaald? Logisch als yolanthe naar een Turkse arts is geweest, dat ze Arabisch oogt. Dat dan het Nederlandse publiek hier van schrikt, is begrijpelijk omdat we het toetsen aan ons Hollandse schoonheidsideaal.
  Ik neem aan dat yolanthe zelf blij is met haar looks! Dat is toch het belangrijkste! En ook hoop ik van harte dat alle commentaren op social media haar niet te hard raken.

 • Ik vind het zo zonder, ik snap er werkelijk niets van … Zo mooi vanzelf en dan denken (want ik kan mij niet voorstellen dat ze dit heeft gedaan zonder te denken) dat ze niet mooi genoeg was?
  Wesley had zijn vrouw beter moeten koesteren want volgens mij als je man je mooi vind en dat laat zien en ervaren is zoiets ingrijpend als dit echt niet nodig …

 • Spijker op z’n kop Monique. Dit heeft niets te maken met schoonheid want het werkt vervreemdend. Ik weet er weinig van maar woont zij niet met haar voetballende man in Turkije? In dat geval heeft misschien een Turkse arts het Arabische soap-schoonheidsideaal op haar los gelaten.

 • Wat mij meer opviel dan haar lippen, ogen wenkbrauwen of wat dan ook was hoe slecht haar huid eruit zag!
  Daar schrok ik van.
  Hoe kan het dat wat eens zo’n egale mooie huid was er nu zo onverzorgd uitziet?
  Net of ze haar huid helemaal niet meer verzorgd en er een dikke laag plamuur nu had opgesmeerd!
  Erg jammer!

 • Ik vind ook dat ze er ouder uit ziet. Het jeugdige is verdwenen.
  Ze is nog altijd een mooie vrouw, maar ze was veel mooier.
  Yolanthe stop hiermee of doe het met mate!

 • Mooi artikel en je hebt volkomen gelijk . Jammer van zo’n mooie meid ! Lijkt wel body dismorve order ….

 • Ja het is jammer dat ze zich zo heeft laten toetakelen. Zo was toch prachtig zoals ze was en nu kun je het niet meer terugdraaien. Die lippen (ik zie het bij meer BN’ers) vreselijk lelijk er zit geen smaak of kraak meer aan. Alleen dik en opgeblazen. Waar is het hartvormige deeltje dat in je bovenlip zit en wat een lip een lip maakt. Ik heb ook eens zo’n lip gehad, ik was toen met de fiets gevallen dus dat kwam gelukkig weer goed. Nu zijn de mijne door ouderdom smaller geworden maar dat toch liever dan die opgeblazen rode ballon in je gezicht. Normaal ga ik niet zo te keer maar als iemand zo mooi is waarom verpest je het dan zo. Duizendmaal zonde.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.