Beschadigd of droog haar Expertadvies Grijs geworden Haar Haar Kleuren

Van rood naar grijs kleuren, hoe pak je dat aan?

Wella experts Lieke en Ilse

Ze was rood, maar nu ze grijs wordt, pakt de rode verf niet meer. Hoe maak je je haar grijs met verf?

grey hairVan rood naar grijs kleuren ….. da’s een opgaaf!

Een lezeres vertelt ons dat ze haar haren al geruime tijd in roodtinten verft. Omdat nu de grijze haren doorkomen, moet ze steeds meer moeite doen om het rood nog goed te laten pakken. Ze vindt dit zo vervelend worden dat ze besloot het haar naar een natuurlijke grijstint terug te verven.

Ze heeft daartoe eerst het haar geblondeerd, om het dus te ontkleuren en er daarna een grijze haarverf op gezet, de laatste keer zelfs met 10%. Het werd een teleurstelling. De grijze haarkleuring pakt gewoon niet. Wat moet ze nu doen? Tijd voor onze topkapper Mark van Westerop om inzicht en goed advies te geven…

Mark van Westerop vertelt..

Grijs mag weer gezien worden, en grijstinten zijn helemaal in. Voor oudere vrouwen is het een verademing, en jongere vrouwen vinden het prachtig cool. Het is bijvoorbeeld leuk om grijstinten te combineren met een vleugje violet of aubergine. Maar dan moet het wel bij een vleugje blijven.Bekijk hier ook eens de film die we met BeautyJournaal’s Monique maakten over het verlevendigen van grijs haar met zachte kleuren.portretfoto Mark van Westerop

Om een mooie grijze tint te creëren moet je ondergrond zo wit mogelijk zijn. Als je rood haar ontkleurt komt er eerst oranje- en dan geel pigment vrij. Er blijft altijd geel pigment achter in het haar. Er moeten dus eerst extra koel pigment aangebracht worden.

Alleen een professional weet hoeveel tegenkleur je moet gebruiken. Dus bij een groot project als dit, moet je nooit zelf gaan klussen. Ik adviseer je om naar een kapsalon te gaan die goede kennis heeft van kleuringen.

system professional color save microlight 3dHet haar zal nogmaals ontkleurd worden en de juiste hoeveelheid kleuring zal gebruikt worden om de grijze kleur te verkrijgen die je graag wilt.

Echter je haar heeft flink geleden door het vele proberen en is nu poreus geworden. Je zult het heel goed moeten verzorgen anders is de kleur er weer heel snel uit. Daarom geef ik je nog een tip mee: gebruik een hydraterende shampoo en leave in conditioner zoals System Professionals Color Save Microlight 3D complex (shop hier online).

 

Heb jij vragen aan Mark over iets wat je bezig houdt aan (je) haar? Stuur ze ons door via dit contactformulier. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

Wil je graag een afspraak maken bij de salon van Mark van Westerop? Ga dan hier naar de website.

Meer weten over Beschadigd of droog haar?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Wella experts Lieke en Ilse

Wella experts Lieke en Ilse

Ilse Giesselink en Lieke Stout zijn resp. styling- en knipexpert, en kleurspecialist in het Wella Education team. Zij beantwoorden al jouw vragen over haarkleuring, styling, productadvies, en kniptechnieken.

5 reacties

  • wat ik zelf jaren heb gedaan bij Sam Sawyer, is zowel mijn haar wat lichter laten maken zodat uitgroei minder heftig werd, en geen warme tinten meer kiezen en verder uitgroei maskeren met high en low lights, heb ik later ook laten doen bij Kim Koffijberg. dat is de beste methode om de overgang heel geleidelijk aan te pakken.

  • Ik heb het een aantal keten geïnformeerd maar het wordt me steeds afgeraden. Voornaamste reden: omdat het slecht zou zijn voor mijn haar. Er wordt voorgesteld om het in fases uit te laten groeien m.b.v. een verftechniek waar denaam mijn van ontschoten is. Maar een tijdje terug kreeg ik te horen of ik een beleefd of een eerlijk antwoord wilde m.b.t. mijn originele haarkleur. Ik ging natuurlijk voor het eerlijke antwoord. Mijn originele kleur zou mij er uit laten zien als een “heks”, haha. Heb er toen maar weer een kleurtje tegenaan gegooid. Nu ben ik toch wel benieuwd hoe ik er uit zou zien als goedaardige fee van middelbare leeftijd;-))

  • Ik ben lichtelijk benieuwd of mijn gekleurde haar wellicht grijs geverfd kan worden zodat het mijn eigen haarkleur het meest benaderd.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.