Celebrities Psychologie

Oh lovely Wilhelmina Behmenburg – Cooper

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Wilhemina verscheen op maar liefst 255 tijdschriftcovers…..

Wilhelmina Behmenburg
wilhelmina cooper

Soms ontstaan dingen spontaan, via social media. De Nederlandse make-upartist, woonachtig in New York Benjamin Puckey postte op Instagram een beeldschone foto van het model Wilhemina…

Wilhelmina, the first Dutch supermodel, schreef hij, en werkelijk, ik had geen idee wie deze vrouw was, toch erg he als je al meer dan twintig jaar in dit beautyvak zit. Maar gek genoeg is ze nooit zo prominent in de media verschenen, in al deze jaren.

Dat verdient aandacht. Nadat ik Benjamin shameless had gevraagd wat haar achternaam was en hoe oud de foto was die hij plaatste (zie de foto hierboven), gilde dj Joost van Bellen meteen haar complete naam naar mij, plus dat toevoeging ik het dat ‘mens een wiki moest geven’. Hoppa,……

Wilhelmina is in 1939 in Culemborg geboren, woonde nog een tijdje in Duitsland en vertrok vervolgens met haar ouders naar Chicago, USA, en daar werd ze in de jaren’50 en ’60 (tsja, ik ben pas in 64 geboren…) een supermodel. Ze werd ontdekt door Ford models. Ze verscheen maar liefst 255 keer op de cover van tijdschriften waaronder 27 keer als covermodel voor Vogue magazine.

wilhelmina cooper shots

n 1965 trouwde ze met Bruce Cooper, voormalig producent van de talkshow The Tonight Show, en samen begonnen ze Wilhelmina Models, dat is uitgegroeid tot een van de grootste modellenbureaus van New York. Wilhelmina ontdekte beroemde modellen als Iman, Naomi Sims en Gia Marie Carangi. De actrice Jessica Lange begon haar carrière toen ze door Wilhelmina werd ontdekt als model, aldus Wikipedia.

wilhelmina cooper with familyBegin jaren 80 kreeg ze longkanker en daaraan stierf ze ook. Ze was pas veertig jaar. Ze wordt nu een van de beroemdste slachtoffers van nicotineverslaving genoemd in media. Ze kreeg twee kinderen, een zoon en een dochter.

In 1988 is nog een tv film gemaakt over het leven van Gia Marie Carangi, waarin Wilhemina ook een rol gespeeld zou hebben. Deze rol werd vertolkt door Faye Dunaway. Ze won er een Golden Globe voor.

Meer weten over Celebrities?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.