Haar Kleuren

Zien! Zo bereikt een topkapper het Balayage effect

baylayage collage
Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

De meest natuurlijke haarkleuring techniek

baylayageGeverfd haar dat er natuurlijk uitziet, dat is de droom van elke vrouw die voet zet in de kapsalon. Als high en low lights niet goed worden gezet, kan het streepachtige resultaat pijnlijk zijn voor de ogen. Een dure grap.

Balayage is een techniek die nu zijn wereldwijde trendstatus krijgt. En deze krijgt het natuurlijke kleureffect waar we zo van dromen voor elkaar! Het is prachtig om tie-dyes en dip-dyes mee te maken, maar ook om hele natuurlijke kleureffecten te maken zonder die typische, opvallende high- en lowlight streep effecten.

Balayage (spreekt uit: bah-lee-aage) is een Franse kleurtechniek (balayage = veeg) voor blond en bruin haar die al sinds de jaren 70 bestaat. Het bestaat dus al erg lang, maar gek genoeg hoor je er weinig over.

Intuïtief kleuren

Kappers die de balayage techniek toepassen kleuren het haar ‘intuïtief’. We schreven al eerder over intuitief kleuren met de Wella Color ID. Intuïtief kleuren houdt in dat kappers met de losse hand de verf aanbrengen. In tegenstelling tot bij ‘gewone haarkleurtechnieken’ wordt bij balayage geen folies gebruikt om het haar vast te zetten. Ook opvallend: drogen doet het aan de lucht van de kamertemperatuur.

baylayage

Door die ‘free hand‘ manier van kleur, is het eindresultaat veel rijker en natuurlijker. Nog een voordeel is dat uitgroei minder opvallend is: omdat de kleur zo natuurlijk in het haar gezet wordt, vervaagt het ook natuurlijk met het haar mee. Je krijgt dus geen beschamende uitgroei-look en het hoeft minder vaak je haar bij te werken.

Bij welke kapsels past het balayage effect?

Het is mogelijk bij alle kapsels. Dus ook als je lokken tot op je billen hebt (kost wel wat!), maar deze natuurlijke vorm van high lights aanbrengen is ook geschikt als je een juist een pixie coupe hebt. Het mooiste resultaat krijg je toch bij een kapsel waarbij het haar net over de schouders valt.

Bekijk hoe Redken artist Lori Zabel te werk gaat met de balayage techniek:

Meer weten over Haar?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

2 reacties

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.