Alphahydroxyzuur Betahydroxyzuur Geteste producten Gezicht Glycolzuur Monique schrijft Rimpels en slapte Schone huid Werkstof dossiers

Monique krijgt de Skeyndor DermaPeel Pro: wow!!

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Bare skin in optima forma

Onlangs onderging ik in de salon van Denise, BeautyInc, in Amsterdam-Osdorp, een nieuwe peeling van het prachtige Spaanse cosmeceutical-salonmerk Skeyndor. Ik ben altijd een beetje huiverig voor peelings, omdat mijn huid er zeer reactief op reageert en ik ben bang voor de downtime met roodheid en droogheid. Nu hoef ik daar eigenlijk niet bang voor te zijn, omdat mijn huid al in optimale conditie is en ik zwaardere peelings ook momenteel niet nodig heb.

skeyndor dermapeel pro UA

Desalniettemin geloof ik wel in de krachtig van peelingstoffen, omdat ze je huid heerlijk zacht maken, een frisse glow geven en ervoor zorgen dat werkzame stoffen uit huidverzorging weer beter opgenomen wordt. Dode huidcellen houden dat immers deels tegen.

Peeling zonder downtime

Toen ik het voorstel kreeg om dit gloednieuwe peelingprogramma van Skeyndor te ondergaan, twijfelde ik geen moment. Er werd een zeer effectieve peeling beloofd, in vijf vernieuwende stappen en zodanig opgebouwd dat je geen downtime hebt. Je kunt gewoon weer aan het werk, zonder rode huid of branderigheid. Het is dan ook een programma dat je met intervals van twee weken 3 tot max 6 keer kunt herhalen. Er zijn twee programma’s: tegen pigmentvlekken en tegen rimpels. Ik koos samen met Denis voor de laatste.

de peeling producten voor de DermapeelDie vijf stappen zijn bijzonder en verdienen uitleg:

 • De huid wordt eerst gereinigd en daarna met een microdermabrasie voorbehandeld. Hiervoor wordt een scrub crème (diamantdeeltjes) gebruikt die met een borstel in gemasseerd wordt. De scrub is redelijk scherp en moet op mijn gevoelige wangen heel voorzichtig in gemasseerd worden.
 • Daarna wordt de creme met een speciale lepel waar ultrasound doorheen loopt, van de huid verwijderd. Dit is de eerste aanzet om een mooie gladde huid te krijgen.
 • Daarna wordt de Spray Pre Peel (een licht zure oplossing, pH 4,2) op de huid aangebracht, en dit gebeurt tussen alle stappen door om de huid te kalmeren maar ook voor te bereiden op de volgende stappen.
 • Na deze pre-peel fase is het tijd voor de peelings zelf. Hiervoor worden de fruitzuren gemengd met enzymen. Het fruitzuurdeel bestaat uit glycolzuur, melkzuur en amandelzuur met een pH van 3,3 en de enzympeel bestaat uit protease en lysozym. De zuren stimuleren de celvernieuwing en maken de huid gladder, de enzymen lossen de keratine van de buitenste huidlaag op waardoor deze ook weer iets dunner wordt. Deze peeling blijft ca 10 minuten op mijn huid zitten en wordt ook door mijn gevoelige wangen heel goed verdragen.
 • Dan volgt de biologische peeling bestaande uit peptiden die de verbindingen in de diepere huidlagen iets verzwakken waardoor er een extra prikkel tot celvernieuwing wordt afgegeven. De peptiden zijn ingekapseld in liposomen en worden met massage of met elektroporatie ingebracht (de Mesoscience apparatuur van Skeyndor, bekijk hier onze film erover nog eens).
 • Tot slot gaat er een dikke fondantachtige pasta op het gezicht, een neutraliserend masker dat de pH-waarde van de huid weer herstelt en heerlijk verkoelend aanvoelt. De pH- waarde hiervan is 8.0 en bevat ook een hydrosilaat van plantaardig keratine.

skeyndor dermapeel pro cleansing met ultrasoon from Monique Lindeboom on Vimeo.

Gevoelige wangen

Denise brengt de vijf stappen met de nodige voorzichtigheid maar ook deskundigheid aan op mijn gezicht. Ze houdt goed rekening met mijn waakzaamheid voor mijn gevoelige wangen en ondertussen vertelt ze honderduit over de unieke locatie waarop haar prachtige salon zit in Osdorp en de regionale functie die het heeft. De mooie behandelingen van Skeyndor en hoe blij ze is met dit nieuwe programma, omdat je het als lunch time peel kan aanbieden.

skeyndor dermpeel pro aanbrengen from Monique Lindeboom on Vimeo.

Na 45 minuten is het programma afgerond en krijg ik nog producten mee voor thuisgebruik. De Dermapeel Pro Resurfacing Peel Cream 8%. Een peelende creme met alfahydroxyzuren (gluconolacton en melkzuur, pH 4.2) en peptiden (TGF-8 en DSG) en spf 20, en een cleansing gel 5%, met alfahydroxyzuren en enzymen die ik 1 tot 2 keer per week mag gebruiken. Eveneens pH waarde van 4.2.Skeyndor dermapeel proces

I love my bare skin

Als ik naar huis fiets voel ik mijn huid licht gloeien, maar ik zie geen roodheid. Alleen maar een fantastische frisse gloed en ook de dag erna sta ik versteld van de frisheid van mijn huid en zo glanzend. Ik doe helemaal geen make-up op. Dit is bare skin, waar ik zo dol op ben! En ik denk dat ik over twee weken de volgende peeling neem, wat een prachtig product is dit. Een overweging waard voor in je salon als schoonheidsspecialiste, maar ook om als consument te ondergaan, echt.

the day after bare skin

Neem voor meer informatie contact op met Care Cosmetics.

Meer weten over Alphahydroxyzuur?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Pluspunten
 • Snelle methode als lunch time peeling
 • Aangename behandeling met fijne cooling down
 • Geen downtime
 • Mooie frisse gloed en verfijnde structuur
 • Minpunten
 • Voor optimaal meerdere behandelingen nodig: 3 tot 6 - maar dat is geen straf;-)

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

4 reacties

 • Wow! Mooi resultaat Monique. Jij gaat zo stralend het nieuwe jaar in 🙂 Ik ben benieuwd naar het resultaat na meerdere behandelingen. Wat is ongeveer de adviesprijs per behandeling?

 • Hoi Su, bedankt voor het compliment. Mijn huid zag er de volgende dag ook stralend uit, getuige de no make-up no filter foto die ik maakte. ik vond hem niet rood of gevoelig. terwijl ik toch echt voorzichtig ben met peelings omdat ik redelijk gevoelige wangen heb. de diamand scrub is wel pittig. met couperose wangen is het daarmee zeer oppassen en de couperose omzeilen. de producten voor thuis zijn ook erg fijn, de reiniger met zijn lage pH ontvet de huid grondig en geeft een supersoon gevoel, de crème met eveneens zuren en een hoge spf is een heerlijk product en ik merk dat hij licht peelend werkt. ik gebruik de crème om de een of twee dagen, de reiniger twee keer in de week. het is echt een heel fijn peelingprogramma, je zou het eens moeten kunnen uitproberen? Care Cosmetics even bellen en vragen naar Monique Delissen.

 • Mooi resultaat Monique, Je huid heeft wel het allerbeste gekregen en ik moet zeggen dat je huid er heel mooi uitziet. Dit is wel heel erg interessant voor mijn instituut. Bedankt voor je uitgebreide review. Wel nog een vraagje. Je huid ziet er mooi uit de volgende dag. Hoe voelde het aan? Niet gevoelig?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.