Couperose Dermatologie Droge huid Gereedschap Gevoelige huid Gezicht Grove porien Lippen Make-up Marketingtrends Monique schrijft Ogen Oogverzorging Parfum Pigmentvlekken Rimpels en slapte Schone huid Teint Vette huid Voor hem Voor hem Vrouwen Wenkbrauwen Zon

Editorial Picks van februari 2016

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Voor huid, teint, tanden, , brein en lekker ruiken

Editorial Picks van februari 2016

Elke maand bespreken de meest aansprekende nieuwkomers die op onze bureaus worden gelegd:

paulas choice the best skin of your life starts hereLeesboek: The best skin of your life starts here

Zijn we het afgelopen decennium als doorgewinterde beautyliefhebbers opgevoed door de uitstekende boeken van Paula Begoun, afgelopen jaar bracht ze wellicht haar final work uit. In samenwerking met haar harte-collega’s Bryan Barron en Desiree Stordahl.

In dit boek zijn alle feiten en fabels nog eens overzichtelijk verzameld voor je. Om je te helpen tot het  beste skincare regime voor jouw huid te komen. Daarbij adviseert ze producten van andere merken, naast die uit haar eigen assortiment.

Natuurlijk krijg je een verklarende lijst waarin maar liefst 300 ingredienten zijn opgenomen methandtekeningen boek paulas choice hun uitleg voor werkzaamheid, krijg je make-up tips en Paula zou Paula niet zijn als ze je binnen die categorie make-up ook de beste tips voor producten van andere merken geeft.

Ze is er dan altijd wel op aangevallen dat ze andere merken bekritiseerde ten faveure van haar eigen merk. Ik heb dat altijd pertinent vervelend gevonden. Ik heb het altijd haar goed recht gevonden, omdat ze ook zeker producten van andere merken aanbeveelde. Kinderachtig gedoe.

Paula Begoun is voor zowel consumenten als artsen en formuleerders een eye opener geweest met haar goed gedocumenteerde boeken. Ook deze hoort op jouw plankje beauty-literatuur thuis.

Shop het boek hier online.

We love Banana Powder: Holy Banana van Make-Up Studio

banana-powder makeup studioDe mooiste gezichtspoeder kleur is een universele tint die wereldwijd geliefd wordt: de lichtgele kleur Banana. Heel beroemd is hij ook van T.LeClerc. In deze serie werd in september 2015 een concealer uitgebracht en een powder. Hij is er dus al even, maar we wilden hem je niet onthouden! Hij heeft een ragfijne structuur en is daardoor geschikt voor zowel de lichte als de donkere huid, en dat geldt ook voor het poeder. Het poeder is ideaal om mee te highlighten en te contouren.

Wees er wel van verzekerd dat je de juiste ondertoon hebt, en hoe lichter je huid hoe meer je hem moet blenden. Dus laat je goed adviseren, maar als je een banana-fan bent, dan moet deze zeker op je bucketlist.

Shop Makeup Studio producten hier online.

Dolce & Gabbana The One Essencedolce e gabbana the one essence

Wat een heerlijkheid is dit parfum! The Essence brengt echt het mooiste uit The One bij elkaar. Subtiel, romig, zacht en toch intens, met een waanzinnig mooie afdruk op jouw blote huid.

Deze Essence bewaart het orientaals bloemige karakter van The One, maar heeft een hele chique subtiele aanvulling gekregen met een zekere warmte. De ondertoon van vanille en amber. Deze uitvoering wordt de meest geconcentreerde van The One genoemd. En echt sterker is hij niet, wel gelaagder en heel mooi in balans gebracht. Zoals dat ook hoort bij een parfumconcentraat. Geen schreeuwerigheid.

Shop The One Essence hier online met korting.

 

Valmont Expert of Light: integrale aanpak pigmentvlekken

Wij meisjes, die met beauty opgroeiden in de jaren ’90 kennen natuurlijk het chique, en zeer mooi geformuleerde Zwitserse merk Valmont. Nog altijd als er een nieuwe lijn uitkomt, gaat ons hartje sneller kloppen.

valmont expert of light

Expert of Light is een uitgebreide lijn met focus op de aanpak van pigmentvlekjes. De zichtbare, en de onzichtbare (onderschat die laatsten vooral niet!). De lijn heeft als doel de huid te kalmeren en de overproductie van melanine te reguleren en zodoende de teint weer egaler te maken. Dit gebeurt op drie niveaus:

 • het zg reinigen van de cellen die melanine bevatten, waardoor de teint er schoner uit gaat zien.
 • het egaliseren van de huidkleur door de invloed van het melanocyt systeem te beperken. Melanocyten hebben naarmate je ouder wordt steeds meer de neiging om in groepjes samen te gaan samenklonteren.
 • behoud van de huidglans en bescherming tegen uv-straling.

De cocktail bevat zink, dat verhelderend en kalmerend werkt, hexylresorcinol dat niet alleen glans geeft aan de huid maar ook de melanineproductie afremt en niacinamide dat verplaatsing van het pigment naar de keratinelaag afremt. Bovendien heeft deze stof anti-ontstekings- en celstimulerende eigenschappen.

De lijn bestaat uit reiniging, een toner/essence, een serum, een creme en een masker. Alle producten zijn qua werking op elkaar afgestemd. Een prachtlijn, vinden wij!

Shop de producten hier online bij Valmont.

sensai day cream spf 25Sensai  Cellular Performance Day Cream: tegen droogte, verslapping en voor glow

Sensai brengt voor het eerst een complete dagverzorging uit die verouderingsverschijnselen op een breed niveau met een all-in-one product aanpakt. Ideaal voor vrouwen die weinig tijd hebben voor beautyrituelen en erg druk zijn en de nodige stress ondervinden.

Verslapping en lijntjes, gebrek aan vocht, een onregelmatige teint en het gemis van een mooie glow op de huid. De dagcreme bevat een spf 25. Het beroemde zijde-extract zit erin, extract van groene thee, gistextract dat stress-processen in de huid afremt en een capsule waarin een cocktail van uv-filtes samen met hydraterende stoffen en verzachtende olien en micro parelpoeder is samengepakt. Deze capsule zort voor een vederlicht huidgevoel van de creme op de huid.

Shop deze nieuwe dagcreme hier online.

Oral B 3D White Luxe whitening versneller

We proberen regelmatig nieuwe witmakende tandpasta’s uit en elke keer denken we: dit is goed, Oral_B_Tandpasta_3d_White_Versnellerbeter dan de vorige die voorbij kwam. En elke keer denken we het kan niet beter worden, dit is het hoogst haalbare. Welnu: het kan nog beter!! Deze whitening versneller gebruik je na het tandenpoetsen als een extra ‘ conditioner’ en echt, het werkt supergoed, zelf op tanden die al meer dan 45 jaar oud zijn: ook die kunnen nog witter worden hiermee!

Deze pasta bevat geen witmakende elementen, maar wel silica om het oppervlak extra te reinigen en polyfosfaten die in staat zijn om deeltjes op het oppervlak los te maken.

Vanwege het beschermende laagje, waar je overigens niets van voelt of proeft, en ook geen slijm vormt of iets dergelijks blijft het tandglazuur ook beter beschermt. Gebruik eventueel in combinatie met de Perfection tandpasta. Echte aanraders!

Shop dit geweldige product hier online.

 

Diorskin Forever & Ever Wear Extreme Perfection & Hold makeup base

Diorskin-Forever-Ever-Wear-Extreme-Perfection-Hold-Makeup-BaseDior gaat de strijd aan met de glimmende huid. Er is een nieuwe drie-eenheid geintroduceerd die matheid van de huid langdurig moet garanderen. Te beginnen met een primer die de huidstructuur gecorrigeert, de porien verfijnt en oneffenheden vervaagt, en het zorgt er bovendien voor dat de foundation nog beter hecht en de hele dag mooi blijft.

Als je daarover heen de nieuwe foundation Diorskin Forever Fluide foundation aanbrengt met spf 35 en shine

Links zonder primer en foundation, rechts met beiden.

Links zonder primer en foundation, rechts met beiden.

control heb je een werkelijk prachtig mat resultaat. Je kunt dan nog afpoederen met de Forever & Ever Control poeder met een transparante finish die de huid ook niet uitdroogt.

Wij zeggen: begin met de kleurloze primer! Je kunt hem absoluut combineren met elke foundation, maar aan te bevelen met een matte foundation voor optimaal effect.

Shop Diorskin primer hier met korting!

 

 

Meer weten over Couperose?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

8 reacties

 • Joke, als de tandpasta toch niets voor jou is, dan gebruikt je hem toch gewoon niet of alleen maar af en toe? je geeft al aan dat je tanden wit zijn. En je man heeft er blijkbaar wel plezier van. Het werkt! Dat ontdekte ik ook al;-)

 • Ik heb vandaag eindelijk antwoord van OralB gekregen:
  “De Oral-B Accelerator kan iedere dag als normale routine gebruikt worden. De Accelerator zou uw glazuur niet aantasten. U kunt er ook voor kiezen het 1maal daags te gebruiken, bijvoorbeeld in de avond.”
  Toch heb ik mijn twijfels…..dagelijks gebruik…….het is toch een schuurmiddel.
  En ja, het werkt goed, al merk ik bij mezelf niet zo heel veel verschil want ik hield mijn gebit altijd al goed bij, al heb ik geen spierwitte tanden, witter dan de oorspronkelijk waren worden ze niet met deze tandpasta. Maar mijn vriend rookt en drinkt veel koffie, hij had hele lelijke aanslag op zijn tanden die hij er met gewone tandpasta niet af kreeg, en die was in een week nagenoeg weg!

 • Hoi Joke en Monique, jullie reacties hebben me wel nieuwsgierig gemaakt naar dit product. Ik gebruik al jaren tandpasta van OralB, naar grote tevredenheid, en kan me bijna niet voorstellen dat dit merk schadelijke producten op de markt zet. De variant die tandglazuur beschermt en herstelt, is volgens mijn tandarts erg goed. Dus wanneer OralB dezelfde ‘techniek’ heeft toegepast in de witmakende tandpasta, dan zou ik me niet teveel zorgen maken. Ik ga ‘m in ieder geval uitproberen en houd jullie op de hoogte.

 • Joke, ik gebruikte het de eerste dagen wel dagelijks om een mooi wit effect te krijgen. nu gebruik ik het misschien twee keer per week voor wat extra onderhoud. want nogmaals, het werkt wel, vind je niet??

 • Dank je wel voor je snelle en uitgebreide reactie Monique.
  Ik heb naar aanleiding daarvan inmiddels OralB een mail gestuurd. Ik laat nog wel even weten wat hun reactie is. Mijn glazuur is in “normale” conditie, maar ik kan me voorstellen dat het wat teveel van het goede is om dit product voor langere periode dagelijks te gebruiken.

  Groeten, Joke

 • Joke vlgs de persinfo zit er in de whitening versneller silica in dat licht schuurt en vlek oplossende polyfosfaten. Maar het laat ook een beschermend laagje achter op het glazuur tegen erosie en invloed tandsteen

  Qua gebruikstijd maar even contact opnemen met het merk en of je tandarts. Die weet het beste wat de conditie van jouw glazuur is

 • Beste redactie, ik heb naar aanleiding van jullie review de OralB whitening versneller gekocht.
  Het valt me op dat het als een soort schuurmiddel aanvoelt. Er staat nagenoeg geen gebruiksaanwijzing op, en nu vraag ik me af of je dit, vanwege de schurende eigenschappen, wel veilig ongelimiteerd kunt gebruiken. Hebben jullie enig idee?

  Alvast bedankt!
  Vriendelijke groeten, Joke

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.