Alpha-H Alphahydroxyzuur Brands we love Geteste producten Gezicht Oogverzorging Peptiden Vitamine E Werkstof dossiers

Getest Alpha-H Absolute Eye Cream SPF15

Gerti
Geschreven door Gerti

Zonbescherming voor de kwetsbare ooghuid

Met een zonnig weekend voor de deur hebben we nu een hele fijne review van Gerti voor je: de Alpha-H Absolute Eye Cream mét SPF!

Alpha-H en SPF

Het belangrijkste wat je tegen een (te) snelle veroudering van je huid kunt doen, is gebruik van een anti-zonnebrandmiddel. Ook of juist voor de kwetsbare huid rondom je ogen. De Universiteit van Queensland stelde recentelijk vast dat er bij volwassenen die dagelijks SPF 50 gebruikten, na 4,5 jaar geen toename in huidveroudering kon worden gemeten.

Alpha-H neemt zonbescherming serieus en noemt SPF niet voor niks Serious Protection Forever! Ze ondersteunen onderzoek naar behandeling en preventie van huidkanker door voor elk in Europa verkocht product met SPF €1 te doneren voor onderzoek aan de Universiteit van Queensland.

Eerder testte ik al de Protection Plus Hand Cream SPF50+ van Alpha-H, eveneens een fijn product met SPF. Lees hier mijn review.

Alpha-H OogcremeMijn eerste indruk van de oogcrème

De oogcrème zit in een royale tube van 20 ml tube. Hij heeft een handige keramische applicator met een verkoelende werking. Nee, je hoeft hem niet in de koelkast te bewaren. Keramiek is van zichzelf koel. De applicator is daarmee erg verfrissend. Je krijgt ‘s ochtends direct een wakkere blijk.

De oogcrème heeft een kleurtje. Kringen worden direct verdoezelt, de crème heeft een licht camouflerende effect.

De ingrediënten

 • SPF 15: octocrylene, avobenzone (parsol 1789), Parsol® 5000.
 • 3 tetra peptides: Uplevety™, Serilesine™ en Relistase™. Alledrie trademarks. Met een beetje onderzoek vind ik de volgende werkzame bestanddelen Acetyl Tetrapeptide-2, Hexapeptide-10 en Acetylarginyltryptophyl Diphenylglycine. Bevorderen stevigheid en spankracht van de huid.
 • Niacinamide, remt pigmentproductie.
 • Vitamine E.

Alpha-H Absolute Eye Cream SfeerbeeldHet gebruik

Dit is een lichte crème, niet vet, daarmee uitstekend geschikt voor overdag. Als mijn huid erg droog is, gebruik ik er een crème onder. Je moet hem niet te dicht op het oog smeren, alleen op het jukbeen onder je oog. Je wilt voorkomen dat hij in je oog komt. Daar waren mijn ogen niet blij mee. Je kunt hem dus ook niet op je ooglid smeren! Jammer, want ook die wil ik graag tegen UV straling beschermen.

Een klein minpuntje is de dop van de verpakking. Die was bij mij na een maand al stuk.

Combinatie met make-up

De crème heeft geen nadelige invloed op make up. Mijn mascara blijft goed zitten, ik heb aan het eind van de dag geen zwarte vegen onder mijn ogen.

GertiGerti’s conclusie

De oogcrème geeft een mooi direct effect. Droogtelijntjes verdwijnen; je krijgt een mooie glow, als een subtiele highlight.

Ik ben vooral blij met de SPF. Er zijn maar weinig oogcrèmes met SPF. Ik vind het daarom ook geen enkel bezwaar dat ik er bij vermoeide dagen – als mijn huid erg trekkerig voelt – een crème onder moet smeren. Dit is echt een mooie aanwinst in het assortiment van Alpha-H.

Kortingsactie!

Bestel via onderstaande shoplink en ontvang tot en met woensdag 11 mei aanstaande 15% korting op de Absolute Eye Cream.

Meer weten over Alpha-H?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Beste shopdeal
 • Pluspunten
 • Bevat SPF
 • Camoufleert en kringen en andere verkleuringen; geeft een mooie glow
 • Droogtelijntjes verdwijnen
 • Minpunten
 • De dop was binnen een maand stuk
 • Je kunt de crème niet op je ooglid smeren

Over deze schrijver

Gerti

Gerti

Gerti beschouwt haar huid als gecombineerd, met weinig rimpels maar wel met beginnende verslapping. Ze is dol op verzorgingsproducten met absoluut bewezen werkzame stoffen. Ze is beretrouw aan haar vitamineserum van SkinCeuticals.

Ze heeft meer dan 400 flesjes nagellak! Ze geeft het toe: ze is een addict. Ze zou zich het liefst elke dag willen laten verleiden door de luxe uitstraling van chique cosmeticamerken met hun mooie potjes en poetische claims, alleen….ze kan het niet.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.