Cosmeticaclaims Couperose Droge huid Gevoelige huid Gezicht Grove porien Monique schrijft Pigmentvlekken Rimpels en slapte Vette huid Vitamine A (+derivaten) Vitamine c Voor hem Werkstof dossiers Zakenpraat

Kiehls Apothecary Preparations: mix and match serum!

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Mijn video over mijn maatwerk consult!

IMG_0255

Maatwerk is de trend. Dat vind je al langer in de vooruitstrevende schoonheidssalons (met meet- en scanapparatuur en sindskort ook met analyse van je huid-DNA profiel, maar het treedt nu ook het domein van de massmarket cosmetica merken, in de retail binnen. Exclusief blijft het voorlopig nog wel. Het is geen kwestie van een potje van een schap pakken, of je eigen huidconditie ter plekke inscannen (sommige merken bieden dit wel actiematig aan, of, zoals bij Clinique onder begeleiding). Er zijn ogen, oren en dus ook, als het even kan, apparatuur voor nodig. Hoewel dat laatste niet aan de orde is bij Kiehl’s, daar krijg je begeleiding van een ervaren winkelverkoopster.

165 jaar Kiehl’s

Apothecary Preparaties biedt een programma aan maatwerkserums aan. Een basis serum waarvan de prachtige natuurlijke olie squalane maar liefst 35% uitmaakt, en daaraan worden concentraties van werkzame stoffen toegevoegd die specifiek op jouw huidbehoefte zijn afgestemd. Deze stoffen worden al kant en klaar aangeboden in kleine afgepaste tubes, en al wat je hoeft te doen is ze leeg te knijpen in het flesje met basisserum, even goed schudden en Enlight1je kan aan de slag.

Eenvoudig te mengen

Voor Kiehl’s betekent dit nieuwe programma een herwaardering van de kernwaarden, hetgeen het merk ooit voor stond: het ter plekke bereiden van smeersels begin van de twintigste eeuw. Kiehl’s is van origine een Amerikaans apotheekbedrijf. Kiehl’s bestaat dit jaar 165 jaar, wat een jubileum voor een merk!

Analyse van conditie en je wensen

De verkoopster gebruikt voor de analyse een speciaal gemaakt boek waarin talloze foto’s van huidcondities te vinden zijn en samen kijk je naar de condities die overeenkomen met die van jouw huid. Ook kijk je samen naar de wensen die je hebt. Er wordt dus niet gemeten op zuurgraad, vet- en vochtgehalte. Markers zijn de hoeveelheid lijntjes, je huidtint, de textuur, de grootte en hoeveelheid zichtbare poriën en de zichtbare roodheid.

Ik kies voor preventie

Mijn huidconditie is erg goed, en ik heb weinig specifieke problemen, zo concludeerden we al. Wat zichtbare poriën, en een vettere T-zone. Ik focus liever op preventie en wil daarbij gebruik maken van bewezen werkzame stoffen, daarom liet ik een serum samenstellen met vitamine C en retinol. Om mijn teint helder te houden, en met retinol van de nodige anti-aging properties te voorzien. Dit serum is voor de nacht. Ik heb het inmiddels twee dagen gebruikt en ik ervaar het als zeer aangenaam, omdat het in een fijne oliebasis zit. Geen bijwerkingen vooralsnog. Ik ga het de komende weken gebruiken en laat jullie weten hoe het bevalt. Vanzelfsprekend is dit concept ook zeer geschikt voor de mannenhuid!

Bekijk hier mijn handheld video die ik maakte van mijn consult in de Kiehl’s store in de Kalverstraat in Amsterdam

 

Ga naar de website van Kiehl’s voor meer informatie over deze bijzondere lijn en voor verkooppunten.

Meer weten over Cosmeticaclaims?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

5 reacties

  • Ik begrijp het principe en het klinkt interessant, op maat gemaakte cosmetica. Maar ingrediënten hebben hun eigen samenstelling van crème nodig om hun werkzaamheden te behouden en om in de huid te kunnen penetreren. De vraag is af voor alle ingrediënten dit basis serum hiervoor kan zorgen.

  • Martin ik zal het navragen want op hun website wordt er uberhaupt niet over gesproken. Vlgs mij kost het rond de 100 euro, maar ik check

  • @monique: is mij niet opgevallen in je handheld video. Waarschijnlijk afgeleid door het boek en zo 😉
    Maar dergelijke info had ik graag in het stukje gelezen, niet onbelangrijk toch?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.