Brands we love Cosmeticaclaims Gezicht Grove porien Marketingtrends Medik8 Pigmentvlekken Rimpels en slapte Vitamine A (+derivaten) Voor hem Werkstof dossiers Zakenpraat

Medik8 R-Retinoate beste en meest milde retinol ooit

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

8x keer krachtiger en ook veel milder dan retinol

Vorig jaar gaven we jullie al een sneak preview van een nieuw en zeer innovatief retinol-preparaat: R-Retinoate, ofwel retinyl retinoate. Een krachtiger, maar ook voor de huid qua bijwerkingen veel milder retinol, dat door Medik8 in de markt wordt gezet. Inmiddels is het product verkrijgbaar en brengen we het graag nog eens onder de aandacht.

retinoate award winning 2016

Door BeautyJournaal inmiddels getest!

Onze tester Gerti was een van de eersten in ons land die het product mocht testen en ze was er zeer positief over. In haar review schreef ze na 1 dag al overrompeld te zijn door zoveel zachtheid van haar huid, en na zes weken was dat gevoel nog steeds aanwezig. Ook neemt ze FullSizeRender-4iets fijnere porien waar en een lichte vermindering van fijne lijntjes rond de ogen. Het meest trots is ze op de frisse uitstraling  van haar huid overall. Ze heeft geen enkele last gehad van rode vlekjes, irritaties of losse velletjes, en dat is een unicum. Onze Gerti is een van onze gevorderde testers die producten zeer nauwkeurig aan resultaat onderwerpt, bovendien is ze goed bekend met retinol gebruik.

De claims van R-Retinoate worden waargemaakt:

 • 8 x beter resultaat dan retinol
 • Vermindert fijne lijntjes
 • Hydrateert de huid
 • Irriteert de huid niet
 • Stabiele vorm van vitamine A, beschermt de huid tegen de zon
 • Kan overdag en ’s nachts gebruikt worden

We hebben vitamine A hard nodig voor onze huid, het is een algemene stimulator van celprocessen en in de juiste dosering is het een van de best onderzochte stoffen in de strijd tegen huidveroudering. De huidcellen beschikken ook over speciale receptoren om vitamine A op te nemen en om te zetten. Naarmate je ouder wordt neemt het aantal receptoren af, maar je kunt de hoeveelheid zeker weer stimuleren door met goed werkzame A uit crème te werken.

Meest krachtig is het op recept  verkrijgbare vitamine A-zuur, maar dat geeft ook meteen de meeste bijwerkingen: roodheid, branderigheid, velletjes. Gevoeligheid voor zonlicht. En daarom maakt de industrie liever gebruik van retinol, wat wel zonder recept gebruikt kan worden. Het is milder, maar zeker niet minder effectief.

Uit retinol en retinolzuur

Natuurlijk blijft het een uitdaging een retinol-vorm te ontwikkelen die de kracht van het medicinale vitamine A zuur zou kunnen evenaren en de mildheid van een retinol geeft. R-Retinoate is deze veelbelovende, innovatieve stof!

Oprichter Elliot Isaacs, van Medik8 vertelt dat Retinylretionaat een hybride vitamine is, gemaakt van retinol en retinolzuur. Het resultaat is een synthetisch verkregen stabielere verbinding die minder gevoelig is voor warmte en licht en daardoor beter te verwerken is in cosmetica.

voor en nafotos retinoate medik8

Studie in Korea

In een studie, die in the British Journal of Dermatology gepubliceerd werd in 2010, werd 0,06% retinylretinoaat crème vergeleken met een 0,075% Retinol crème gedurende een periode van 3 maanden. Retinylretinoaat liet een verbetering zien op de UV-huidschade, met minder bijwerkingen dan retinol, maar ook met een beter resultaat dan retinol (86% van de patiënten in de testgroep had verminderde zonschade scores met R-Retinoate tegen 59% in de groep die de retinol gebruikte).

Minder bijwerkingen

Hoewel er wel tegen een redelijk laag retinol percentage werd getest, kan overall wel gezegd worden dat er voor R-Retinoate minder bijwerkingen zijn en de laatste stof effectiever is. Ook wordt geclaimd dat Retinoate sneller werkt in de huid dan retinol: de werkzaamheid van retinol zou pas na 6 uur optimaal zijn, terwijl retinoate direct belooft te werken. Bovendien, in Medik8 R-Retinoate wordt geen 0,06% gebruikt, maar 0,12%! Een dubbele hoeveelheid dus.

retinoate afbeelding def

Minder lichtgevoelig

Een ander voordeel van R-Retinoate is dat het minder lichtgevoelig is. Medik8 gebruikt een ingekapselde vorm van R-Retinoate en beveelt het ook overdag aan te gebruiken, omdat het de huid ook weerbaarder maakt tegen de inwerking van uv-straling. Je brengt het aan onder je zonbescherming en make-up. Je brengt het als eerste aan op de huid. Wil je er nog een vitamine C serum bij gebruiken, dan doe je die laatste er overheen.

Wij zeggen: allemaal aan de R-Retinoate van Medik8!

 

Meer weten over Brands we love?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

6 reacties

 • Hoi Anneke, kun je ons een link geven naar de specifieke award sites van Cosmo (ervanuit gaande dat je hiermee bedoeld dat er een speciale site is waarop de awards door de jaren heen vermeld worden) ? dan kunnen we gericht met je meekijken en onze bevindingen en die van jou neerleggen bij de importeur in Nederland.

 • Hi, ik heb de volgende vraag: op deze site (zie bovenstaande claim in roze) en op de site van Medik8 zelf wordt meerdere keren aangegeven dat de moisturizer van Medik8 is uitgeroepen tot winnaar tijdens de Britse Cosmopolitan Beauty Awards 2016 in de categorie Beste Anti-Ageing Moisturiser. Maar ik zie dit product van Medik8 helemaal niet terug komen op de (award) sites van de Britse Cosmopoliton. Hoe zit dit? Klopt deze statement? Alvast bedankt!

 • Ik ben van middelbare leeftijd en heb zichtbare rimpeltjes en kraaiepootjes dus om de huid zachter en soepel te maken, minder rimpels te krijgen en voor een zeer goed hydraterende huid ben ik naar het te winnen product zo ontzettend benieuwd.

  Fijne dag!

 • Zo jammer dat je dit product alleen maar kan winnen via facebook ! Want ik heb geen facebook account…. Kan het ook nog op een andere manier ? Pinterest ?

 • Heb direct het formulier ingevuld want ik ben heel erg benieuwd. gebruik nu de Barrier repair van Paula’s choice en heb ook de Clinical treatment 1% gekocht maar die gebruik ik echt sporadisch want ik heb daar wel bijwerkingen van die ik door de week niet gebruiken kan:) weet dat je eraan moet wennen maar misschien is dit toch teveel van het goede. Ben dus erg benieuwd naar Medik8

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.