Geteste producten Gezicht Oogverzorging Rimpels en slapte Vitamine A (+derivaten) Werkstof dossiers

Getest Dermalogica Age Reversal Eye Complex

Sanne Zoer
Geschreven door Sanne Zoer

Met retinol in micro-capsules

Dermalogica heeft haar bekende oogcrème Age Reversal Eye Complex uit de AGE Smart lijn in een verbeterde versie op de markt gebracht, om de tekenen van huidveroudering en de welbekende donkere kringen onder de ogen te verminderen. Kom ik dan eindelijk voor eens en voor altijd van mijn fijne lijntjes en donkere kringen af?

Maar eerst een klein stukje achtergrond en theorie over lijntjes en kringen.

Sanne Zoer

Huidspecialiste Sanne Zoer.

Hoe ontstaan eigenlijk fijne lijntjes rond de ogen?

De huid rond de ogen is erg gevoelig en dun. Hierdoor zijn tekenen van veroudering, zoals donkere kringen en rimpels snel zichtbaar. Na je 25e levensjaar wordt de huid in zijn geheel minder elastisch en soepel. Dit komt doordat de aanmaak van collageen en elastine afneemt en de celdeling trager wordt. Naast deze factoren spelen ook invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld de zon, een grote rol. Het is bewezen dat de zon collageen afbreekt in je huid.                                                                                                                 Daarnaast zorgt de zon ervoor dat je veel gaat fronsen. Naarmate je ouder wordt krijgt je huid steeds meer moeite om weer terug te gaan in de ‘normale (ongekreukelde) stand’ doordat hij minder flexibel en elastisch is geworden. Als resultaat krijg je de welbekende kraaienpootjes rond je ogen. Dit geldt uiteraard ook voor bijvoorbeeld de fronsrimpel tussen de wenkbrauwen.

Erfelijke factoren spelen ook een grote rol. Sommige mensen zijn geboren met een goed stel genen en krijgen weinig last van rimpels en fijne lijntjes. De ander krijgt rond zijn/haar 30e levensjaar al de eerste fijne lijntjes of rimpels.

Hoe zit het met donkere kringen?

Allereerst… donkere kringen zijn niet te verwarren met wallen. Wallen zijn verdikkingen onder de ogen en donkere kringen geven alleen een blauwige/grijzige kleur van de huid. Geen verdikking

Deze donkere kringen kunnen door meerdere factoren ontstaan of verergeren;

 • Erfelijke factoren (… toch weer die genen!). Bloedvaatjes liggen erg oppervlakkig in de huid rond de ogen. Hoe transparanter de huid van nature, hoe zichtbaarder deze vaatjes zijn. Dit kan een blauwige doorschijning geven.
 • Onderliggende oorzaken, zoals ziekte. Bloedarmoede en bijvoorbeeld griep zorgen voor een lichte huidteint, hierdoor worden de donkere kringen zichtbaarder.
 • Medicijngebruik die bloedvaten verwijden, waardoor ze zichtbaarder zijn.
 • Slaaptekort en stress zorgen er ook voor dat je huid bleker wordt. Hierdoor vallen de bloedvaatjes in je ogen sneller op.
 • Dit komt doordat je huid pigment aanmaakt door de UV-straling en de huid donkerder kleurt. Doordat de huid rondom de ogen dunner is en vaak minder goed beschermd wordt met een SPF (omdat niemand zonnebrand in zijn ogen wil krijgen, wordt rond de ogen vaak te voorzichtig gesmeerd), kan hier teveel pigmentatie ontstaan.
 • Allergie en astma. Doordat de ogen tranen, worden de bloedvaatjes gestimuleerd en zijn deze meer zichtbaar.

Tip! Doe ook de test van BeautyJournaals expert Dr. Frodo om te bepalen of jij last hebt van donkere kringen of van wallen.

Welke werkstoffen zitten in het Age Reversal Eye Complex?

Zoals ik in het begin van mijn review al zei, het betreft een bestaand product van Dermalogica in een nieuw en verbeterd jasje. In het volgende filmpje legt Jane Wurwand, oprichter van Dermalogica uit waarom:

De verbetering betreft vooral de retinol in micro-capsules. Door de capsules blijft de retinol langer stabiel. Deze crème van Dermalogica bevat 0,1% retinol. Retinol komt veelvuldig voor in huidverzorgingsproducten om huidveroudering tegen te gaan, meestal in percentages tot 1,5% Hogere concentraties zijn alleen verkrijgbaar op doktersrecept.

Een percentage van 0,1% is een vrij lage concentratie, maar de huid rond de ogen is niet geschikt voor hogere concentraties. Dit komt doordat de huid rond de ogen erg gevoelig is en er een grote kans bestaat op irritaties.

Niacinamide (vitamine B3) en het ash tree bark extract zorgen voor hydratatie en verminderen de donkere kringen. Niacinamide versterkt de barrièrefunctie van de huid en hierdoor verliest de huid minder vocht. Ash tree bark extract is een extract dat uit boomschors gehaald wordt; dit extract heeft een verzachtende en hydraterende werking.

Naast deze ingrediënten werkt het complex synergetisch met het antioxidant vitamine C, krachtige peptiden en botanische extracten. Dit betekent dat deze ingrediënten ‘samenwerken’. Het effect van deze samenwerking op de huid is groter dan elk van de ingrediënten afzonderlijk.

Dermalogica Age Reversal Eye Complex Aanbrengen

De oogcrème is wat nattig. Goed inkloppen dus.

Het gebruik

Bij voorkeur s’ avonds aanbrengen. Retinol kan slecht tegen zuurstof en licht, hierdoor kan het instabiel raken en zijn werking verliezen. De verwerking van retinol in micro-capsules gaat dit deels tegen. Het product zit in een witte tube met een vrij grote opening. Hierdoor is er kans dat er wel zuurstof en licht bij het product komt. Zorg er dan ook voor dat je na gebruik direct de dop weer stevig dichtdraait.

Mijn eerste indruk

Het is een gelachtige substantie die een beetje nattig aanvoelt op de huid en langzaam intrekt. Omdat ik snel geïrriteerde ogen heb, vind ik dit niet prettig aanvoelen en krijg ik de neiging om steeds te wrijven. Ik neem dan ook goed de tijd om de oogcrème volledig in te kloppen in mijn huid.

Resultaat

Op de voor en na foto is zichtbaar dat er wel een licht verschil is na 3 weken gebruik van het Age Reversal Eye Complex. Vooral de donkere kringen zijn iets minder aanwezig en de fijne lijntjes zijn verfijnder. Mijn ogen zien er minder vermoeid uit.

Dermalogica Age Reversal Eye Complex Voor en Na

Links: voor het testen van Age Reversal Eye Complex. Rechts: het resultaat na drie weken.

Het is een goede crème met prachtige werkstoffen, die daadwerkelijk bijdragen aan het waarmaken van de claims.

Meer weten over Geteste producten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Beste shopdeal
 • Pluspunten
 • Claims worden waargemaakt; lijntjes en donkere kringen nemen af
 • Mijn ogen zien er minder vermoeid uit
 • Minpunten
 • Verpakking is niet luchtdicht, waardoor er zuurstof bij de retinol kan komen
 • Het inkloppen van de oogcrème is een secuur werkje, de crème blijft snel op de huid 'liggen'

Over deze schrijver

Sanne Zoer

Sanne Zoer

Sanne was afgestudeerd als schoonheidsspecialiste en is sinds vijf jaar ook thuidtherapeute. Sanne: “In het begin heb ik in loondienst erg veel ervaring op kunnen doen bij een huidtherapiepraktijk. In deze praktijk speelde het medische aspect een grote rol, terwijl mijn interesse toch meer op het cosmetische vlak lag. Twee jaar geleden heb ik dan ook de stap gezet naar mijn eigen Praktijk voor Huidtherapie in Dwingeloo, genaamd SANNE. Daarnaast ben ik als huidtherapeute werkzaam in de Mozart Kliniek in Bussum.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.