Alphahydroxyzuur Beautyvideo's Expertadvies Geteste producten Gezicht Glycolzuur Grove porien Huidzorg Rimpels en slapte Schone huid Vitamine A (+derivaten) Vitamine c

Anti-aging facial? Gerti doet Juliette Armand Aging Regulator Therapy

Gerti
Geschreven door Gerti

Boost voor huidvernieuwing met vitamine A en C

Eerder hebben jullie al kunnen genieten van de leuke verhalen die Simone, Monique, Gerti en Sabine hebben gemaakt over de facials-middag (en Monique een aparte uitgebreide kuur – lees hier) in Voorthuizen met het prachtige huidverbeteringsmerk Juliette Armand. In dit artikel vertelt onze tester Gerti wat ze van haar anti-aging behandeling vond, welke producten ze mee kreeg naar huis, en hoe die producten haar bevallen zijn. Lees haar verhaal over 3 pagina’s.

Gerti heeft een heel goede huid voor haar 54-jarige leeftijd, maar er zijn wel tekenen van huidveroudering, zoals de verschijning van grovere porien door huidverslapping. En natuurlijk kun je op deze leeftijd wel een anti-aging behandeling gebruiken. Aging Regulator Therapy reguleert de biologische huidveroudering, aldus de informatie die huidcoach onze Gerti meegeeft.

Bekijk hieronder nog de video waarin Gerti vertelt hoe ze haar facial ervaren heeft:

Hier vertelt ze nog meer over haar gezichtsbehandeling, die je in kuurverband kan doen:

‘Een belangrijk onderdeel van deze behandeling is een BHA’s peeling met zowel glycolzuur als salicylzuur. Deze zuren zorgen voor een verfijnde huidstructuur en stimuleren de natuurlijke huidregeneratie. Ondanks dat mijn huid er goed uitziet door alle geweldige producten die ik mag testen voor Beautyjournaal, blijft het gebied rond mijn neus wat grover van structuur.

Begin van de behandeling

Als eerste reinigt Amber mijn huid met de Sensitive Cleansing Gel. Deze werd afgenomen met een warm kompres. Daarna volgde de Preparator Lotion, met 5% AHA. Hiermee werd mijn huid stevig geboend. Het decolleté werd niet vergeten. Mijn huid was nu voorbereid op de echte peeling.

De peeling prikte een beetje maar dat hield na 3 minuten op. De werking van salicylzuur stopt vanzelf. Glycolzuur met een concentraat van 15% blijft daarentegen doorwerken en kan in dit geval geneutraliseerd worden met water doordat de pH-waarde van het product zelf tussen de 4.5 en 5.5 zit. Na 5 minuten werd de peeling met een koud kompres geneutraliseerd. Amber had het al voorspeld, ik voelde weer een lichte prikkeling van de huid.

Nu begon het echte werk, de bindweefselmassage. Heerlijk. Eerst alleen met het retinol A serum, daarna ook met de Retin C cream. Wat een heerlijke handen heeft Amber. Ze masseerde niet alleen mijn gezicht maar ook mijn schouders en nek. Echt genieten. Amber pakte mijn huid stevig aan, ik wil niet anders. Dan weet je dat er iets gebeurt.

De behandeling werd afgesloten met de Sunfilm Facegel SPF30 voor het gezicht. Na een peeling nooit zonder spf de deur uit!

Gerti, hoe heb je de behandeling ervaren?

Mijn gezicht had een mooie glow en voelde super goed gehydrateerd. Ik was heerlijk ontspannen en daarnaast vrolijk door het leuke gezelschap van Amber.

In dit filmpje vertelt haar huidcoach Amber nog eens wat ze allemaal gedaan heeft, en welke producten voor thuisgebruik ze Gerti aanbeveelde:

Gerti krijgt producten mee naar huis voor haar Aging Regulator Therapy van Juliette Armand from Monique Lindeboom on Vimeo.

Dit kreeg Gerti mee naar huis om haar behandeling voor te zetten. Om de huidvernieuwing extra te stimuleren met vitamine A- en C- houdende producten.

 

 • Sensitive Cleansing Gel: deze cleanser breng je met je vingers aan en verwijder je met water. (lees hier meer)

In eerste instantie dacht ik dat hij make-up niet goed verwijderde, maar gecombineerd met een warme doek ging dat prima. Ook oogschaduw en mascara gingen er makkelijk af. Mijn huid voelde wel wat droog en mijn poriën waren iets meer verstopt, maar dat kan ook veroorzaakt zijn door een zeer heftige verkoudheid.

 • Preparator Lotion: dit is een lotion met melkzuur, glycolzuur en hamamelis water. Hij geeft een milde peeling. Je brengt hem alleen ’s avonds aan. Mocht je huid te droog worden, gebruik je de lotion om de dag. Met een watje breng ik deze lotion ’s avonds aan na de reiniging. (lees hier meer)

Ik voel geen prikkeling. De lotion heeft een zoete geur, het ruikt naar rijp fruit. Op de inci kom ik inderdaad parfum tegen. Voor mij had dit parfum achterwege mogen blijven.

 • Retin-C Serum: dit serum bevat 1% vitamine A (retinyl palmitate) en C (ascorbyl glucoside). Het stimuleert huidgeneratie waardoor rimpels en fijne lijntjes verminderen. Tevens  vermindert het huidverkleuring en oneffenheden. Retinyl palmitate en ascorbyl glucoside zijn esthers. Dat is zeer welkom voor de gevoelige huid. Pure retinol kan de huid irriteren. Doordat zowel in het serum als de crème 1% van beide vitamines zit, krijg je elke dag een concentratie van 4%. Dit past goed bij het motto van Juliette Armand. Het is beter twee keer per dag milde producten te gebruiken dan een keer per week agressieve middelen. Het duurt wel langer voordat je resultaat ziet. (lees hier meer)

Het serum werd door mijn huid als het ware opgeslurpt. Het flesje was na drie weken leeg. Dat lijkt snel, maar een normaal flesje bevat 30 ml, dit serum 20ml. Meestal breng ik een serum alleen ’s ochtends of ‘s avonds aan. Omgerekend doe ik met dit serum ongeveer net zo lang als een ‘normaal ‘ serum (2 maanden).

 • Retin-C 24h Cream: een hydraterende crème, ook met 1% vitamine C en A. (lees hier meer)

De 24h cream hydrateert goed en houdt mijn huid soepel. De droogheid aan het begin verdween snel.

 • Sunfilm Face Gel  SPF30: deze zonbescherming bevat naast UVA en UVB filters antioxidanten. Hij heeft een licht kleurtje. (lees hier meer)

Dit vond ik een super product. Hoewel er grotendeels chemische filters in zitten had ik geen last rond mijn ogen. De finish was perfect, een prachtig mat effect zonder dat de natuurlijke glans van de huid verdwijnt.

Hoe heb je de producten voor thuisgebruik ervaren?

‘In het begin voelde mijn huid droog. Huidcoach Amber had me gewaarschuwd dat dit kon gebeuren. Daarnaast werd ik vreselijk verkouden en heb ik een week ziek op bed gelegen. Dat doet je huid geen goed. Ik heb de Preparator Lotion een paar dagen laten staan. Peelen en voortdurend je neus snuiten is geen goede combinatie.

‘Smeren in dunne laagjes werkt eigenlijk veel beter’

De andere producten heb ik trouw gebruikt en na een week heb ik de Preparator Lotion weer toegevoegd. Op advies van Amber heb ik de Retin-C 24h Cream in twee hele dunne laagjes aangebracht in plaats van een keer dik. Het grappige was dat ik nu minder gebruikte en toch een beter gehydrateerde huid kreeg.

Wat vind je van het eindresultaat?

Mijn huid voelde wat onregelmatig, minder zacht en glad. Het is moeilijk aan te geven waardoor dit komt. Was het de verkoudheid die parten speelde of zijn de producten te mild voor mij? Ik ben natuurlijk wat gewend, gebruik met gemak elke dag 0,5% retinol. Huidcoach Mariëlle dacht ook dat mijn huid wat minder glad voelde omdat ik sterke producten gewend ben.

‘Ik ben behoorlijk hoge doseringen gewend’

Ze waarschuwde me wel voor te veel peelen. Terecht. Ik merk zelf ook dat ik niet onbeperkt glycolzuur en retinol kan gebruiken. Ik wissel bij voorkeur af, of retinol of glycolzuur. Verder heb ik door de crème in twee dunne laagjes aan te brengen, een betere hydratatie van de huid gekregen. Het droge gevoel verdween snel. Wel kreeg ik wat meer verstopte poriën.

‘Ideaal als je een gevoelige huid hebt en anti-aging ‘wilt gaan’

Op basis van mijn ervaringen zou ik deze behandeling adviseren voor mensen met een gevoelige huid en voor mensen die voor het eerst krachtig werkzame ant-aging ingrediënten willen gebruiken. Het is belangrijk je huid te laten wennen aan retinol en voorzichtig te beginnen. Hoewel er een esther van vitamine A inzit en niet het krachtig retinol, krijg je door het dubbel smeren (serum en crème, ’s ochtends en ’s avonds) een hoge concentratie.

LEESTIP! Bekijk hier ook de reportage van onze tester Simone en haar Juliette Armand behandeling bij pigmentvlekjes.

 • Lees hier meer over het merk Juliette Armand op BeautyJournaal, en over de oprichtster, chemicus Ioulia Armagou.
 • Zoek een Juliette Armand huidspecialist in jouw buurt – klik verder.

Meer weten over Alphahydroxyzuur?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Gerti

Gerti

Gerti beschouwt haar huid als gecombineerd, met weinig rimpels maar wel met beginnende verslapping. Ze is dol op verzorgingsproducten met absoluut bewezen werkzame stoffen. Ze is beretrouw aan haar vitamineserum van SkinCeuticals.

Ze heeft meer dan 400 flesjes nagellak! Ze geeft het toe: ze is een addict. Ze zou zich het liefst elke dag willen laten verleiden door de luxe uitstraling van chique cosmeticamerken met hun mooie potjes en poetische claims, alleen….ze kan het niet.

2 reacties

 • Goed punt Francis. je hebt helemaal gelijk dat ik percentages niet zomaar op mag tellen. Voor het gemak heb ik dat wel gedaan.
  Door vier producten met een percentage van 1% te gebruiken, verviervoudig je de absolute hoeveelheid vitamine C (volume) die je aanbrengt, mits je altijd even royaal/zuinig smeert. Stel je gebruikt per keer 1 ml. 1% is dan 0,01ml. Gebruik je deze dosis vier keer per dag, dan is de absolute hoeveelheid vitamine C dus 0,04 ml per dag. Dat is te vergelijken met één keer per dag een dosis van 1ml met een concentratie van 4%.
  Omdat veel merken slechts een keer per dag een serum of crème met vitamine C of vitamine A aanbevelen, wilde ik laten zien dat door vier keer per dag een concentratie van 1% aan te brengen je wel degelijk een behoorlijke hoeveelheid per dag gebruikt.
  In mijn review heb ik deze berekening weggelaten om het niet te complex te maken.
  Als je nog vragen hebt, hoor ik dat graag.
  Groeten,
  Gerti

 • Dag Gerti, bedankt voor dit artikel maar ik begrijp deze opmerking niet zo goed : ‘Doordat zowel in het serum als de crème 1% van beide vitamines zit, krijg je elke dag een concentratie van 4%’.
  Door meer product te gebruiken, verhoog je toch niet de concentratie maar enkel het gebruikte volume ? Als je drie weken doet met een serum van 20 ml, is dat 1 ml per dag. Meer volume gebruiken, verhoogt ook de hoeveelheid vitamines maar de verhouding blijft toch dezelfde en
  1% vitamine A in een oplossing alsook 1% vitamine C zorgt toch niet voor 2% ?
  Bijhorende vraag is dan ook hoe we die 1% moeten begrijpen ? Het serum is in ml uitgedrukt dus staat die 1% voor dat deel van het volume of staat die 1% voor het aantal gram per liter ? Idem voor de Retinol 0.5% die je gebruikt. Kan je daaruit afleiden hoeveel IU vitamine A dit geeft ? Bedankt !

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.