Alpha-H Alphahydroxyzuur Brands we love Droge huid Geteste producten Gevoelige huid Gezicht Pigmentvlekken Rimpels en slapte Werkstof dossiers

Getest Alpha-H Vitamin B Serum met koperpeptiden

Gerti
Geschreven door Gerti

Plus 10% shopkorting van Alpha-H!

Getest Alpha-H Vitamin B Serum met koperpeptiden

Claims:

 • Helpt tegen vochtverlies
 • Herstelt de huidbarrière
 • Herstelt en voorkomt een gevoelige huid
 • Gaat vroegtijdige veroudering tegen
 • Pakt pigmentatie aan en zorgt voor een egalere teint

Fan van Alpha-H

Zoals de meeste lezers inmiddels weten, ben ik een groot fan van Alpha-H. Ik vind het een van de meest innovatieve merken die afgelopen jaren in Nederland op de markt gekomen zijn. Glycolzuur vormt de rode draad van hun producten gamma. Maar Alpha-H kijkt verder en gebruikt ook andere ingrediënten waarvan de werking aangetoond is. Eerder heb ik de vitamine A, C en E serums getest. En nu is er dus een vierde vitamine serum, namelijk vitamine B met koperpeptides.

Vooral de stof koperpeptide trok mijn aandacht…

Meer dan 10 jaar geleden heb ik eens koperpeptides besteld in Amerika. Dr Loren Pickart is lang de enige geweest die een huidverzorgingslijn volledig gebaseerd op koperpeptides op de markt bracht. Dat serum heb ik nooit gebruikt, want het stonk metalig.

Koperpeptides werken wond genezend. Gematigd gebruik stimuleert de collageen synthese en het antioxidante enzym ‘superoxide dismutase’.

Mondjesmaat komen er meer producten met koperpeptides op de markt, zoals het Firewall Serum van Medik8. En nu dus ook Alpha-H. Dit serum is uniek, want het zit boordevol werkzame stoffen. Begin maart kon je op BeautyJournaal een mooi achtergrondartikel lezen over dit serum; met heldere uitleg over de werkzame stoffen. Klik hier om naar het artikel te gaan.

Shop Vitamin B Serum hier online met 10% korting!

 

Ingrediënten

 • 5% vitamine B3 (niacinamide) waarvan bekend staat dat het de huidbarrière versterkt, kalmeert en pigmentvlekjes kan verminderen.
 • 1% vitamine B5, (Panthenol) werkt hydraterend en kalmerend.
 • Koperpeptides, zie mijn uitleg hierboven.
 • Matrixyl-6, zet aan tot aanmaak van collageen, elastine en glycosaminoglycanen.
 • Ferulic acid, een krachtige antioxidant.
 • Chia zaad en Fision Hydrate™ voor de hydratatie

Hoe gebruik je dit serum?

Ik gebruik dit serum na Alpha-H Liquid Gold, voor een retinol serum, of voor mijn Alpha-H Beauty Sleep Power Peel. Het serum is vrij dun en waterig. Ik druppel een paar druppels in mijn handpalm, verdeel dat snel over beide handen en dep daarmee mijn gezicht. Vervolgens masseer ik het serum in. Drie tot vier druppels zijn op deze manier voldoende voor je gezicht, hals en decolleté. Ik laat het serum een minuutje intrekken voordat ik een volgend product gebruik. Als mijn huid niet meer vochtig voelt, weet ik dat het serum ingetrokken is. Liquid Gold laat ik overigens eerst 15-30 minuten intrekken.

Shop Vitamin B Serum hier online met 10% korting!

 

Het serum heeft een blauwe kleur. Dit versterkt het beeld van koper. De blauwe kleur wordt echter niet veroorzaakt door de koperpeptides, maar door een kleurstof. Van mij zou dat niet hoeven; ook zonder kleur doet het serum zijn werk. Het serum is niet geparfumeerd.

Voor de duidelijkheid, ik gebruik Liquid Gold niet samen met een retinol product. Een paar maanden geleden kreeg ik een gevoelige hals na wat te intensief peelen en gebruik van retinol. Daarna heb ik vrijwel geen glycolzuur meer gebruikt. Nu heb ik geen centje pijn als ik Liquid Gold gebruik.

Het resultaat

Dit serum is echt geweldig! Het verzacht, zonder dat het de werking van retinol vermindert. Na een paar dagen gebruik vroeg mijn kapper wat er anders was aan mij. Hij dacht zelfs even dat ik botox gebruikt had. Haha. En dat terwijl ik herstellende was van een tweede verkoudheid. Het enige wat er anders was, was het gebruik van dit vitamine B serum.

Natuurlijk helpen de andere producten die ik gebruik ook, zoals Novexpert Vitamine C Booster en Dermaquest Retinol Peptide. In combinatie met dit Alpha-H Vitamin B serum ziet mijn huid er echt super uit.

Conclusie

Hydrateren, verzachten, heldere teint… Het serum maakt het waar. Of het echt tegen pigmentatie werkt, dat kan ik moeilijk beoordelen, simpelweg omdat ik daar geen last van heb. Maar in combinatie met mijn C serum en regelmatig retinol heeft het mijn huid een geweldige boost gegeven.

Pluspunten Minpunten
 • Het serum hydrateert en verzacht. Helpt echt irritatie door retinol of glycolzuur voorkomen.
 • Geeft je huid een zichtbare boost. Ik kreeg verschillende complimenten van mijn omgeving.
 • Geeft een rustige uitstraling en daarmee egale teint.
 • Toevoeging van kleurstof wat mij betreft overbodig.

*** Shop ALPHA-H Vitamin B Serum nu met 10% korting ***

Tot en met 16 april aanstaande shop je dit serum met 10% korting in de webshop van Alpha-H. De korting is reeds verwerkt in het aankoopbedrag; je hebt geen speciale code nodig.

Shop Vitamin B Serum hier online met 10% korting!

 

Alpha-H is in Nederland en België te verkrijgen via de Alpha-H beauty professionals en online via o.a. www.alpha-h.nl en www.skinnovators.com

Meer weten over Alpha-H?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Gerti

Gerti

Gerti beschouwt haar huid als gecombineerd, met weinig rimpels maar wel met beginnende verslapping. Ze is dol op verzorgingsproducten met absoluut bewezen werkzame stoffen. Ze is beretrouw aan haar vitamineserum van SkinCeuticals.

Ze heeft meer dan 400 flesjes nagellak! Ze geeft het toe: ze is een addict. Ze zou zich het liefst elke dag willen laten verleiden door de luxe uitstraling van chique cosmeticamerken met hun mooie potjes en poetische claims, alleen….ze kan het niet.

3 reacties

 • Even over die 10% korting. Normaal kost het vitamine B serum 66 euro en nu dus 60 euro. Maar onder de 65 euro betaal je 5,95 euro verzendkosten dus kost het alsnog 66 euro, terwijl verzending bij de normale prijs van 66 euro gratis zou zijn geweest.
  Ik wilde het net bestellen, maar hier heb ik zo’n kater van dat ik nog even niet meer zoveel haast heb.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.