Grijs geworden Haar Kleuren

Ga grijs! Zo wordt het mooi! Van Kimm Koffijberg….

Dian Colle
Geschreven door Dian Colle

Omarm je grijze lokken en wees jezelf

Shining  Grey kan de kapper niet binnen een dag maken, maar wel geleidelijk binnen een half jaar

Het verdoezelen van grijze haren met haarverf en die eeuwige uitgroei steeds opnieuw moeten bijwerken… het is de frustratie van veel vrouwen. Award winning salon Koffijberg Hairdressers in Amsterdam deed onderzoek naar de haarwensen van vrouwen boven de 50 jaar en ontwikkelde aan de hand daarvan een nieuw haarconcept: ‘Shining Grey’. Shining Grey is een stappenplan dat ongeveer een half jaar tot een jaar duurt, waarbij het gekleurde haar met het grijze haar verweven wordt.

Voor foto

Het resultaat is dan uiteraard sprankelend grijs en trendy haar met verschillende nuances. Vrouwen hoeven niet meer onzeker te zijn over hun uitgroei en voelen zich meer zichzelf. Het concept is ontwikkeld door Kimm Koffijberg, zij runt de salon en is tevens Global Color Director bij Keune Haircosmetics.

Na foto: sprankelend grijs en trendy

Afhankelijk van de haarlengte en kleur wordt de kapsalon elke twee tot drie maanden bezocht. Tijdens ieder bezoek worden er op een uitgekiende manier low- en highlights geplaatst. Dit wordt gedaan om zo het grijze en het gekleurde haar steeds beter met elkaar te blenden. In de loop van het hele proces van enkele maanden went zowel de klant als de omgeving aan de nieuwe grijze haarkleur. Je kan er ook nog voor kiezen om bij te kleuren met mooie grijsnuances of je omarmt gewoon het grijze haar in zijn totaliteit.

Op de foto’s zie je klant Birgit. Zij onderging afgelopen jaar het proces en vertelt haar ervaring. “Het eindresultaat is prachtig. Het is even een stap om ermee te beginnen, het eerste half jaar was best moeilijk, maar daarna zag je het steeds mooier worden. Kortom een absolute aanrader voor elke vrouw die nu wellicht op hetzelfde punt staat waar ik ooit begon.

Ik voel me meer mezelf en heb meer zelfvertrouwen!”

Bekijk hieronder de video:

Kim Koffijberg licht toe: “Een Shining Grey behandeling is een behandeling op maat. We bespreken samen met de klant de persoonlijke wensen, beoordelen de startsituatie en het einddoel. We spelen met kleurnuances en werken met speciaal ontwikkelde moodboards voor grijs haar, om zo te beoordelen welke kleur grijs het meest flatterend is voor de teint van de dame. Soms zijn de dames bang dat ze ouder ogen met grijs haar, maar niets is minder waar. Sterker nog: rimpeltjes en fijne lijntjes vallen minder op, het gezicht oogt zachter en de prachtige look oogt heel verzorgd, modieus en natuurlijk. We zijn blij dat vrouwen aangeven meer zichzelf te zijn na de Shining Grey behandelingen”.

 

Meer lezen over grijs haar op BeautyJournaal?

Meer weten over Grijs geworden?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Dian Colle

Dian Colle

Dian Collé (1999) studeert Media & Communicatie aan het Nimeto in Utrecht. Al sinds haar 12e is zij dol op alles met betrekking tot beauty. Het begon allemaal met een grote verzameling van nagellakjes, maar dat liep al snel uit tot een goed gevulde make-up collectie. Via haar studie kwam zij terecht op de redactie van BeautyJournaal, waar zij haar passie voor make-up kon combineren met het vak waarvoor zij studeert. Inmiddels heeft Dian haar stage bij BeautyJournaal afgerond en maakt ze deel uit van het testteam.

2 reacties

 • Leuk om te lezen dat grijs steeds meer omarmt wordt.
  Ik ben nu al 3 of is t 4 jaar grijs met een kort en soms iets langer koppie. En blij dat ik van het verven af ben….
  Annemieke, ik zou een stappenplan met jouw kapper aanraden. Steeds iets meer highlights in je haar. Afhankelijk van hoe warm of koel jouw haar en huid zijn. In de zomer licht t zowiezo wat meer op en omdat je t kort hebt, gaat de overgang vrij snel.
  Succes!

 • Mooi hoor! Wat adviseer je voor kort haar (ongeveer zo kort als jij hebt in de video). Mijn haar is nu donkerbruin geverfd, maar ben in werkelijkheid voor meer dan 50% grijs, vooral bovenop en zijkanten, deels in mijn nek.
  Wil ook van het verven af, hooguit af en toe wat lowlights voor meer diepte.
  Ben benieuwd hoe ik dit moet aanpakken als ik ervoor ga.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.