Beautyvideo's Cosmetisch medisch Cosmetische dermatologie Expertadvies Gezicht Injectables Klinieken Mick's column Oogverzorging Psychologie Rimpels en slapte Voor hem

Video! Mick’s opgefriste gezicht bij dokter Frodo Gaymans

drs Frodo Gaymans
Geschreven door drs Frodo Gaymans

Frodo maakt geen ‘mooiboy’, wel een frisse boy

Als je zoals ik bovengemiddeld ijdel en zestiger bent, dan komt er met het klimmen der jaren een dag dat je in de spiegel kijkt en denkt: ‘Die man lijkt op me, maar hij is echt wel een stukje ouder dan ik.’

Op zo’n moment zou je willen dat de natuur je een handje zou helpen, maar je weet: dan kun je wachten tot je letterlijk een ons weegt. Als dit nou eenmaal niet gebeurt, dan kun je ook op zoek gaan naar professionals die het plaatje omdraaien en juist de natuur een helpende hand bieden.

En zo kwam het dat ik op een ochtend tegenover Frodo Gaymans zat, misschien wel de meest gelouterde cosmetisch arts van Nederland, die in zijn praktijk aan de Cornelis Krusemanstraat in Amsterdam met zijn team van ervaren artsen gespecialiseerd is in Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen, laser en huidverbetering.

Altijd op stand ‘droevig’, zelf wanneer ik vrolijk ben

Even daarvoor had zijn assistente Marielle een 3D-foto van mijn gezicht gemaakt (hier houdt men duidelijk de vinger aan de pols) en alvast een gedeelte van de voorbespreking met me gedaan. Ze had aan me gevraagd wat ik anders zou willen zien aan mijn gezicht. Ik had haar toen verteld dat mijn wallen me hinderden en de plooien rond mijn mond, maar wat me vooral stoorde, was dat ik doorlopend een soort van droevig gezicht had, ook als ik vrolijk was.

Als je huid te groot wordt voor je hoofd

Nadat Frodo plaats had genomen tegenover me, legde hij eerst uit wat er gebeurt als je ouder wordt. ‘Je verliest volume in je gezicht,’ zei hij. ‘En je hoofd wordt kleiner. En dan bedoel ik met name je schedel, je oogkassen en je jukbeenderen. Tegelijkertijd blijft je huid even groot, die wordt zelfs ietsje groter. Op een goed moment word je huid te groot voor je hoofd. Bij jou uit zich dat onder anderen in het feit dat je plooien rond je mond krijgt en dat je overhangende oogleden hebt, waarbij je ook nog vet verlies op je voorhoofd hebt, met als effect dat je huid naar beneden zakt.’

Wallen behandel je door aanpak complete oogregio

We bekeken de ingenieuze 3D-foto die gemaakt was van mijn hoofd. ‘Als we naar dit beeld kijken,’ vervolgde hij, ‘en we draaien de foto zo, dan zie we dat je slapen enigszins hol lopen. En wat zegt dat? Dat daar vroeger meer volume heeft gezeten. Je ziet ook dat je veel voorhoofdslijntjes hebt. Wil je je wallen laten aanpakken, dan is het belangrijk om het gebied rondom je ogen te behandelen. Wat je daarmee bereikt, is dat je het geheel optrekt.’

Toen vertelde hij wat hij als stappenplan in gedachten had

Stap 1 bestond uit het herstellen van de structuur. Door met fillers met hyaluronzuur (van Juvederm/Restylane) volume te maken op mijn jukbeen, op mijn voorhoofd en op mijn slapen.

Stap 2 zou dan het verbeteren van de contouren behelsen. ‘Het hoofddoel in mijn ogen,’ vertelde Frodo tot slot voordat hij me ging behandelen, ‘is je gezicht minder droevig maken en een frissere, minder vermoeide uitstraling geven. En dan zie je dat het zakken van het volume meer impact heeft op het totaalbeeld dan je wallen. En daarom richt ik me met name op de regio rondom je ogen en je voorhoofd en niet zoals vaak gebeurt op de wallen zelf.’

Beleven in een roes

En toen was het moment aangebroken dat ik voor het eerst van mijn leven iets ingrijpends aan mijn gezicht liet doen. De prikjes deden geen pijn. Het voelde wel apart. Maar misschien was het ook het idee dat er letterlijk en figuurlijk volume in mijn gezicht kwam.

Het werd allemaal gefilmd en dat is maar goed ook, want ik kan me nu weinig meer herinneren van die behandeling. Het was alsof ik het in een roes beleefde. Een combinatie van spanning en surrealisme. Inmiddels zijn we een paar weken verder en ben ik buitengewoon tevreden met het resultaat.

Links op de foto is voor de behandeling, rechts op de foto is na de behandeling

Geen ‘mooiboy’, wel een frisse boy

Frodo zei het al: ‘Ik kan geen mooiboy van je maken.’ En dat is maar goed ook. Want dat zou op mijn leeftijd een raar gezicht zijn. Door inderdaad de oogregio en mijn voorhoofd te laten behandelen, zie ik er beduidend frisser uit, maar ook ervaar ik een combinatie van stoerheid en zachtheid. En contradicties zijn altijd aantrekkelijk.

Dat ben ik….

De meesten mensen in mijn omgeving zien het niet. En zo hoort het ook. Dat had Frodo ook gezegd. Je moet het niet hoeven zien. Ik krijg complimenten, dat wel. En zowel mijn lief als mijn ex zagen het meteen. Maar die kennen me dan ook heel goed. Maar het mooiste is nog als ik in de spiegel kijk. Dan denk ik weer: ‘Dat ben ik…’

 

logo kliniek wit

Meer weten over Beautyvideo's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

drs Frodo Gaymans

drs Frodo Gaymans

Cosmetisch arts Frodo Gaymans kijkt met een holistische blik naar zijn cliënten. 'Wat voorop staat is dat mensen zichzelf blijven of weer worden. Schoonheid met behoud van uitstraling, daar staan wij voor als team.
Er wordt gewerkt met 3D-technologie. 'Voordat er besloten wordt over een ingreep, wordt het gelaat helemaal in kaart gebracht. Met behulp van computer simulaties kan vervolgens het beoogde effect van een behandeling in beeld worden gebracht.'

11 reacties

  • Ja, dat is lastig Amanda. bij de een ontstaat het ook makkelijker dan bij de ander. ik zou het ook even tegen je injectables arts zeggen. wellicht is er sprake van verhoogde gevoeligheid, maar het kan dus ook gewoon een prik-issue zijn, dat net even een bloedvaat geraakt wordt.

  • Ja idd zelf blauwe plekken gehad, flink ook.. moeilijk te camoufleren helaas. Alweer bijna een jaar geleden. Dus ik overweeg om binnenkort nog een behandeling te laten doen, maar dat houdt me wel een beetje tegen…

  • Amanda, de nafoto is inderdaad direct erna. Genomen met dezelfde speciale foto apparatuur.

  • Hoi amanda, blauwe plekken verschijnen alleen als er bloedvaatjes zijn geraakt. Ik heb Mick nog niet gesproken. Ik dat geen blauwe plekken. Wel iets zwelling de eerste dagen erma. Een normaal verschijnsel.
    Heb je zelf ervaring met blauwe plekken in dat gebied?

  • In het filmpje vind ik het verschil veel duidelijker te zien. Heel mooi en hij ziet er veel frisser uit.

  • Is de na-foto direct na de behandeling genomen? Heeft Mick blauwe plekken gehad? Ik moest ook goed kijken, voor ik het verschil zag, idd vooral onder de ogen.

  • Kijk maar eens goed onder de ogen, je ziet wel degelijk verschil, op een natuurlijke manier, subtiel, waarover Frodo Gaymans het ook heeft in de video, en aan de zijkant van de oogkas is het voller gemaakt, over de slapen.

  • Ik kan me vergissen maar ik zie geen verschil in beide foto’s. Zijn niet per ongeluk dezelfde foto’s geplaatst?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.