Gezicht Rimpels en slapte Voeding

Erasmus MC onderzoek: minder rimpels met fruit

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Vooral de vrouwenhuid reageert er goed op

Minder rimpels met fruit: we weten toch al lang dat fruit goed is voor de huid?

Soms vraag je je af waarom de medische wereld zo achter de feiten aanloopt als het om inzichten gaat die men in de beautyindustrie al lang kent: inzichten die bijdragen aan een gezondere huid.

Dit weten we toch al lang?

Zo weten voedingskundigen in het orthomoleculaire circuit al heel lang dat voeding een effect heeft op de gezondheid van huid, maar de reguliere wetenschap begint dat inzicht nu pas te omarmen. En nu dus fruit, het is goed voor je huid, als een onderzoek van arts-onderzoeker Selma Mekic van de afdeling Dermatologie in het Erasmus MC, in een studie onder 2.753 Rotterdamse 50-plussers. En dan met name bij vrouwen.

De bevindingen zijn gepubliceerd in het Journal of the American Academy of Dermatology (JAAD). ‘Met de bevindingen wordt opnieuw bevestigd dat gezonde voeding invloed heeft op verouderingsprocessen in het lichaam,’ aldus een artikel in het online magazine van Erasmus MC.

Voedingslijsten en foto’s

De deelnemers vulden een vragenlijst in, waarbij ze aangeven hoeveel gram groenten, fruit, vlees, vis, brood, melk, snoep, alcohol en nog veel meer producten ze gedurende een maand aten. Daaruit zijn voedingspatronen berekend. Tevens werden 3D-foto’s gemaakt van het gelaat en werd met een computerprogramma het percentage rimpels vastgesteld.

Alcohol niet gunstig

Opvallend was bovendien dat vrouwen die het gezond veronderstelde mediterrane dieet volgen – veel groeten, fruit, weinig vlees, veel vis, olijfolie én een dagelijks glas wijn – níet significant minder rimpels hebben. “Het lijkt dat de alcohol het effect van de gezonde voeding teniet doet, als het gaat om rimpelvorming.”

Meer weten over Gezicht?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.