Cosmeticaclaims Cosmetische dermatologie Dermatologie Dermatologie Expertadvies Gezicht Lichaam

Dr. Francis Wu: de beste behandeling tegen krentenbaard

dr. Francis Wu
Geschreven door dr. Francis Wu

Er is meer nodig dan orale antibiotica….

Onlangs vroeg een lezeres ons wat de beste remedie is om haar zoontje van vijf jaar te vrijwaren van de ontzettend besmettelijke aandoening krentenbaard. Ze had al van alles geprobeerd, waaronder 2x een antibioticakuur van de huisarts, homeopatische korrels.

Lokaal past ze zelf ook fusidinezuur toe op de plekjes als ze weer verschijnen rond de neus en de mond. Ze heeft ook het idee dat de bacterie zich ophoudt in de neus van haar zoontje, en elk schrammetje in het gebied mondt al snel uit in een nieuwe opvlamming van krentenbaard.

Dermatoloog Francis Wu, lid van het BeautyJournaal expertteam vertelt:

‘ De eerder ondernomen acties zoals fusidine, antibiotica kuren en herstel van de huid zuurgraad zijn allemaal goed met milde reinigingsmiddelen.

Staphylococcus dragerschap aantonen met kweekje
Je observatie dat de bacterie in neusholte zit, is helemaal niet gek. Wat ik vaak doe is een neuskweek en perineumkweek (kweekje van de bilnaad) nemen, om een ‘staphylococcus dragerschap’ aan te tonen. In jou geval kun je dat bij de huisarts laten doen.

Neuszalf op recept
De behandeling is erop gericht om de vicieuze cirkel te doorbreken en hij , met een neuszalf op recept. Hou er rekening mee dat de bacterie weer terug kan komen.

Desinfecteren met chloorhexidine
Iets wat je nu ook al direct kunt doen is het lichaam 1 tot 2x desinfecteren met hibiscrub (voor alleen het lichaam en niet voor de neus!). Je gebruikt het als een douchegel en het is in de apotheek te verkrijgen.

Met vriendelijke groet, Francis Wu

BEAUTYJOURNAAL TIP: Je kunt Hibiscrub ook hier online bestellen.

Francis Wu is werkzaam in het Dermatologisch Centrum Maarssen en Vechtstreek, eigenaar van Shape Aesthetics BV voor cosmetische dermatologische anti-aging consultatie & behandeling en mede-oprichter Cosmeceutics BV voor zijn huidverzorgingslijn Iconic Elements.

Meer weten over Cosmeticaclaims?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

dr. Francis Wu

dr. Francis Wu

In 2004 is dermatoloog Francis Wu gepromoveerd op chirurgisch gebied en wondgenezing en sinds 2008 is hij dermatoloog.
Naast algemene en oncologische dermatologie is hij ook actief in de esthetische dermatologie. De stap naar huidverbetering is heel klein. Voor hem is de esthetische dermatologie een interessant en dynamisch gebied, daarnaast is het een verlenging van het vak dermatologie.
‘Mijn streven is om een gebalanceerde en natuurlijke uitstraling te creëren bij al mijn behandelingen. De nieuwe veranderingen moeten bij iemand passen.’

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.