Video! Monique laat decolleté en hals verstrakken met Venus Viva

Enlight245

geschreven door 

Fractionele radiofrequentie werkt echt goed!

Zo zoetjes aan zie ik de markt voor huidverbetering de laser steeds meer plaats maken voor geheel nieuwe apparatuur die met behulp van warmte de huid zowel in teintverbetering als in versteviging verbetert.

Onlangs bezocht ik USKIN The Clinic in Best, behandelcentrum en tevens trainingscentrum voor de bijzondere apparatuur van Venus Concept en icoone®. Op BeautyJournaal heb je hier al regelmatig kunnen lezen. Ik liet de huid van mijn decolleté, hals en bovenlip behandelen. Juist die zones die bij mij nu de duidelijkste tekenen van veroudering geven en waaraan wij vrouwen nog veel te weinig aandacht besteden.

Ik maakte er een video over, die zie je zo. Ik ga je eerst nog even snel vertellen wat die apparatuur doet.

icoone mechanische bindweefselmassage

icoone® behoort tot de nieuwste generatie mechanische bindweefselmassage gebaseerd op Roboderm® technologie. Het zijn ‘gefractioneerde’ rollers die het netwerk van haarvaatjes stimuleren en hierbij worden alle huidlagen bereikt: zowel oppervlakkig als in de diepte.

Het huidoppervlak krijgt 1180 microstimulaties per dm2. Dit zorgt onder meer voor functieherstel van de cellen. icoone® het enige mechanische bindweefselmassage systeem inclusief laser- en LED-toepassing.  Het is geschikt voor bodycontouring, lymfoedeem, lipoedeem, brandwonden, littekens, huidverslapping, rimpels, cellulite, vetophopingen, spierpijn en vermoeidheid.

Venus Concept: de Legacy en Viva

Venus Concept richt zich op het verbeteren van de huidconditie. Radiofrequentie zorgt voor collageenstimulatie en de magnetische pulsen stimuleren tegelijkertijd de aanmaak van nieuwe fibroblasten en nieuwe gezonde bloedvaatjes. Afhankelijk van de temperatuur en behandeltijd kan er gewerkt worden op volumereductie (lichaam) of huidverstrakking (gezicht).

Het vermogen om nieuwe fibroblasten aan te maken is bijzonder, zo wordt me verteld. ‘Vrijwel alle beschikbare methoden zijn gericht op stimulatie van het beschikbare collageen in de huid, terwijl op middelbare leeftijd nog maar 50% van het collageen beschikbaar is.’

Dit is Monique’s ervaring – bekijk hier de video van haar complete behandeling:

Omdat ik natuurlijk beautyjournalist ben, wilde distributeur Isabel van der Sman-van Genugten mij graag kennis laten maken met alle methoden die USKIN in huis heeft, en ook de meest pittige tot de slot: de Viva behandeling van Venus Concept waarbij met gefractioneerde radiofrequentie de huid behandeld wordt. Dat heb ik geweten, ha! Het leek wel laser, want wat een krachtige behandeling! Maar wel met veel minder downtime!

Dit waren mijn behandelingen:

De voorbereiding met de icoone bindweefselmassage was heerlijk. Doordat de icoone® in het bezit is van vier verschillende behandelkoppen is er voor elke behandelzone een geschikte applicator. Mijn decolleté werd behandeld met de Robomicro, ideaal voor de meest kleine en gevoelige zones.

Voor mijn hals en kaakgebied werd de Robotwins ingezet. Deze bevat twee applicatoren ofwel rollers, die de behandeltijd halveren.

Daarna was het tijd voor de Venus Legacy met radiofrequentie die warmte opwekt in de huid en tevens uitgevoerd is met magnetische pulsen. Tezamen zorgt het voor een groeistimulans van nieuwe bloedvaatjes en de aanmaak van fibroblasten. De Legacy geeft een zalige ontspannen warmte die volledig afstelbaar is op wat voor jou prettig blijft. De huidtemperatuur zal oplopen tussen de 39 en maximaal 42 graden Celsius. Ik hield het graag bij de 39 C., daarboven werd het voor mij te gevoelig op mijn decolleté.

Als een heerlijke hot stone behandeling

Zoals mijn behandelaarster Mariska al vertelde ervaarde ik het als een soort hot stone massage. Ik werd er ook helemaal rozig van en zo zag mijn huid er ook uit. Als na een heerlijke doorbloeding stimulerende massage! Pump up the volume! Het geeft ook nog eens een prachtige celboost, aldus Mariska.

Het was maar goed dat ik eerst zo verwend was, zo werd de overstap naar de Viva behandeling iets makkelijker. Want oh jee, dit was heftig! Maar…wat een effect in de dagen en weken daarna!

De Venus Viva geeft pulserende warmteprikkels af aan de huid. Dit is gevoelig, daarom werd mijn huid ook voorbehandeld met verdovende Emla crème en dat was geen overbodige luxe. Qua pijnintensiteit deed het me echt aan laser denken. Het is belangrijk dat de Emla crème in een ruime hoeveelheid wordt aangebracht en ook voldoende tijd krijgt om in te trekken. Dan zul je zien dat de pijnprikkel goed te verdragen is.

Flinterdunne huidlaagjes worden verwijderd

Er wordt gewerkt met een applicator met 160 pinnetjes erop. Deze pinnetjes worden tijdens de behandeling zachtjes iets in de huid gedrukt. De huid wordt hierbij niet doorboord. Dit zorgt ervoor dat op een gecontroleerde manier de oppervlakte van de huid “los” kan komen.

Je creëert ablatie in de huid, wat betekent er flinterdunne laagjes huid verwijderd worden. Je ruikt het ook een beetje. Ik moest me echt even schrap zetten omdat ik zo stoer was om behoorlijke huidoppervlakken te laten behandelen, en dat wilde ik ook: zowel decolleté, de hals (het meest gevoelig!) en de bovenlip.

Jeeeee, wat werd mijn huid rood!

Mijn huid werd echt vuurrood. Alsof ik flink verbrand was door de zon. Ik stapte na afloop ook wat versuft en met een heel warme huid de trein in. Ik wilde ook geen stof op mijn huid voelen. In mijn video laat ik ook wel merken hoe ik me voel, haha…

Ik wilde zo graag koelen! Maar dat mocht dus niet, omdat die warmte in de huid juist nodig is om de fibroblasten te prikkelen tot aanmaak van nieuw collageen.

Na drie uur was ik het al vergeten….

Ik was echt wel bezorgd na de behandeling, wat had ik gedaan!? Maar….drie uur later trok de roodheid al weg, hoewel mijn huid nog warm aanvoelde. Dat is ook het voordeel van fractioneel behandelen. Het betekent dat naast elk behandeld plekje ook een onbehandeld plekje zit, waardoor de huid in zijn totaliteit veel sneller herstelt.

Korstjes die je wel voelt maar niet ziet…

De volgende dag begon ik heel subtiel een ruwheid op mijn huid te voelen. Korstjes. Niet zichtbaar met het blote oog, maar wel voelbaar. Vreemde gewaarwording. Mijn huid voelde ook gortdroog aan. Omdat hij nu zo kwetsbaar was, was ik ook heel voorzichtig met reiniging en smeersels.

Ik gebruikte vooral vettere plantenolie en sloot dat af met mijn eeuwig favoriete vriendin in tijden van nood: Crème de la Mer.

Met de klok mee: 1 uur na de behandeling, 2 uur na de behandeling, 3 uur na de behandeling en 12 dagen na behandeling.

Wat een gloedvolle huid!

Na bijna twee weken betrapte ik mezelf erop, als ik in de spiegel keek, dat ik enigszins verbaasd was. Mijn huid zag er gloedvol, voller en gelift uit. De slapte in mijn halshuid was echt minder, de grote pigmentvlekken in mijn hals waren al helemaal minder geworden (!). Mijn decolletéhuid zag er heel gezond en voller uit. Mijn bovenlip had duidelijk minder zichtbare lijntjes.

Eigenlijk wil ik weer….

Ik ben nu anderhalve maand verder en zou eigenlijk nog een behandeling willen, want dit zet echt zoden aan de dijk. Je moet ook een kuur doen van drie keer bij voorkeur, maar volgens Mariska kun je ook eens in de twee maanden een behandeling krijgen, om goed resultaat te blijven zien.

Mijn decolleté, hals en bovenlip kunnen dit echt gebruiken. Maar hemeltje….het is pittig! Ondanks het allemaal snel bijtrekt op mijn gezonde huid.

Wat een supertechniek..

Ik ben blij dat ik deze behandelingen heb mogen ervaren. Ik ben er nu van overtuigd dat deze nieuwe technieken echt prachtig werken. Ik raad het je dan ook zeker aan, als mooi alternatief voor bijvoorbeeld injectables.

Er ligt voor ons een hele nieuwe wereld aan de voeten: de z.g. Energy Based Devices ontketenen een ware revolutie op gebied van huidverbetering! So happy…dat ik dit als journalist kan meemaken.

Meer informatie?

Voor Venus Concept behandelingen ga je naar deze website.

Ben je als professional geïnteresseerd in de apparatuur?

Neem dan contact op met Isabel van der Sman, bel 0499 327237 of stuur een e-mail naar info@uskin.nl. Ga voor meer informatie ook de naar website van USKIN.

Deze review maakt onderdeel uit van het Brands we Love programma met USKIN op BeautyJournaal.

Over deze schrijver

6 reacties

 • Ja, mijn hals verslapt ook in aardig tempo moet ik zeggen. het is een moeilijk gebied om te behandelen. Venus is een mogelijkheid, maar wel in kuurverband en minst invasief. Een andere mogelijkheid is werken met botox evt in combi met fillers en de draadlift is ook een optie. daarover schreven we hier al: https://www.beautyjournaal.nl/2019/01/29/meekijken-met-thanya-tha-in-dankzij-de-draadlift-en-botox-voelt-ingrid-zich-veel-vrolijker/

  stuur eens wat duidelijke foto’s, dan kan ik even met je meekijken en gerichter naar advies kijken bij de specialisten uit ons team? info@beautyjournaal.nl

 • Ik zou wel iets aan mijn slapper wordende hals willen doen maar zonder naalden . Ik heb eigenlijk nog geen geschikte behandeling gevonden of een goed review. Misschien iets voor jullie

 • Jeetje Carmen, dat is een leuke vraag, maar ik kan hem niet beantwoorden, omdat ik maar 1 behandeling heb ondergaan, en geen kuur. Het is alweer ruim acht maanden geleden. Ik zou een kuur moeten doen en dan zorgvuldig voor en na fotos moeten laten zien/maken voor het resultaat. Het is absoluut zo dat deze behandelingen bijdragen aan huidverbetering, daarover ik zie ook steeds meer onderzoek verschijnen. Ik ben nu dus alweer vele maanden verder en op mijn leeftijd (bijna 55) gaat de veroudering toch in een net iets hoger tempo plaats vinden, dus vanwege die glijdende schaal kan ik je niet zeggen: mijn huid ziet er nog steeds top strak uit. ik zou echt moeten gaan kuren dus, en dan de visuele waarden aan je tonen;)

  Overweeg je zelf behandelingen?

 • Beste Yvonne,

  Bedankt voor uw reactie!

  De behandelingen met de systemen van Venus Concept zijn uitermate geschikt voor de indicatie die u aangeeft, verslapping van de kaaklijn en hals.
  We behalen hier ontzettend mooie resultaten mee!

  Heel graag zou ik u willen vragen of we uw mailaders en/ of telefoonnummer mogen, zodat we samen met u kunnen kijken welke behandelmethode en locatie het beste bij u past!

  Wanneer u liever niet uw eigen gegevens hier vrijgeeft wil ik u vragen om contact met ons op te nemen, zodat we u verder kunnen helpen.
  U kunt ons bereiken op 0499 327 237 of een e-mail sturen naar info@uskin.nl

  We zien heel graag uw reactie tegemoet.

  Met vriendelijke groeten,

  TEAM USKIN (Leverancier Venus Concept/ ICOONE).

 • Ik zoek een behandeling voor mijn verslapte kaaklijn en hals.
  Er is een venus freeze
  Venus freeze plus
  Venus legacy
  Venus viva
  Maar welke heeft het meeste effect? Ik word een beetje gek van al die namen…

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.