Alissi Brontë Alpha-H Brands we love Colorescience/NuFACE/Zo Skin Health Lichaam Lichaam en zon

Corine’s all-time favoriete SPF zonbescherming voor het lichaam

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Nimue, PCA Skin, ZO Skin Health, Pascaud, Mádara, Eucerin, Alpha-H, Alissi…

Corine’s all-time favoriete SPF zonbescherming voor het lichaam

Je hebt mensen die lippenstiften verzamelen, of nagellakjes in alle kleuren van de regenboog. Zo heb ik een zonbescherming verzameltik, deels ingegeven door mijn continue speurtocht naar dé beste zonbeschermer die mijn pigmentvlekken de baas is. In mijn kast vind je bijvoorbeeld volle en romige SPF voor op het strand, water- en zweetbestendige SPF voor tijdens het hardlopen, glimvrije SPF voor naar kantoor, you name it…

Niet alleen voor de zonbescherming van mijn gezicht ben ik kritisch (hier vind je mijn favorieten), ook op het gebied van zonbescherming voor het lichaam ben ik veeleisend. In dit artikel zet ik mijn favoriete zonbescherming voor lichaam voor je op een rij.

Nimue Sun-C SPF 30 Body Spray: boordevol antioxidanten

Deze spray van Nimue heeft een prettige lichte en vetvrije formule, die geen ‘zonnebrandlaagje’ achterlaat op mijn huid. En bovendien geen witte waas of strepen, ook fijn! De breed spectrum zonnefilters bieden niet alleen bescherming tegen UVA en UVB, ook tegen infrarood. Een straling die ook bijdraagt aan voortijdige huidveroudering.

Nimue Sun-C SPF 30 Body Spray bevat naast goede filters een antioxidant complex tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en vermindert zichtbare tekenen van huidveroudering door licht.

Nimue Salon Finder

 

Zo Skin Health Oclipse Sun Spray SPF 50: met gefractioneerd melanine

Naast een mix van door de Amerikaanse FDA goedgekeurde zonnefilters, bevat Zo Skin Health Oclipse Sun Spray SPF 50 gefractioneerd melanine. Het van nature in je huid aanwezige melanine is een belangrijke stof voor het huideigen beschermingsmechanisme tegen de schadelijke effecten van de zon en teven de stof die zorgt voor bruining van de huid. Door extra melanine ‘van buitenaf’ toe te voegen, help je de huid als het ware een handje en bied je de huid extra bescherming tegen beschadiging.

Vitaminen A, C en E helpen daarnaast de huid te beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Ook bevat Oclipse Sun Spray SPF 50 lipidenherstellers om een droge en schilferige huid te voorkomen, door de vochtonttrekkende effecten van langdurige blootstelling aan de zon tegen te gaan. Bij regelmatig gebruik van dit product kan mijn body lotion in de kast blijven staan; mijn huid voelt verzorgd en zijdezacht aan, met een mooi glansje.

Zo Skin Health Salon Finder

 

Superslimme spray

De flacon van Zo Skin Health Oclipse Sun Spray SPF 50 heeft een zogenaamd ‘one-touch, all angle’ spraysysteem. Dit klinkt vrij high tech en dat is het ook. Je kunt het spraysysteem gebruiken onder alle onmogelijke hoeken en zelfs dan geeft de spray een uniforme en gelijkmatige spray af. Niet-vet, ultralicht en fluweelzacht. En ook handig: na gebruik sluit je het spraysysteem middels de draaidop. Deze beschermt de spay, zodat er geen zand in komt.

 

Voor de handen: Alpha-H Protection Plus Hand Cream SPF 50+

Ik zal het eerlijk bekennen… ik heb jarenlang (onbewust) mijn handen verwaarloosd als het om zonbescherming gaat. En waarschijnlijk ben ik niet alleen. Want hoe herkenbaar is het om na het aanbrengen van je (body) zonbescherming meteen je handen te wassen? Witte restjes weg te poetsen van je ringen, onder je nagels vandaan. En daarmee spoel je zo de SPF door het putje.

Sinds een jaar heb ik daarom mijn ‘gewone’ handcrème ingewisseld voor de Protection Plus Hand Cream SPF50+ van Alpha-H. De eerste handcrème ter wereld met zonbeschermingsfactor 50. Hydrateert, voedt, verzacht én beschermt de huid van mijn handen tegen vroegtijdige veroudering en vlekjes als gevolg van blootstelling aan de zon. Door een combinatie van breedspectrum UVA/UVB filters, die meer dan 97% van de UVB- en 23,19% UVA-straling (dit is ruim hoger dan de gemiddelde standaard van 17%).

 

Waar zijn we zonder vitaminen?

Protection Plus Hand Cream SPF50+ boordevol vitaminen. Vitamine C is rijk aan essentiële vetzuren, helpt vocht vasthouden en de huid voeden, remt de tyrosinase activiteit waardoor pigmentatie wordt tegengegaan. Vitamine C stimuleert bovendien de collageenaanmaak, pakt celschade door UV aan en werkt huidoplichtend. Perfect om bestaande vlekjes op de handen te verminderen.

Naast Vitamine A bevat Protection Plus Hand Cream SPF50+ eveneens Vitamine E. Een krachtige antioxidant die de schade door vrije radicalen aanpakt en sterk hydraterend werkt. Het verbetert de elasticiteit van de huid, helpt roodheid en irritatie verminderen en bespoedigt het helingsproces. Ook geeft Vitamine E het huideigen immuunsysteem een boost, waardoor cellen beter in staat zijn zichzelf te beschermen tegen vrije radicalen.

Een licht tintje zonder vlekken

Het product heeft een licht tintje. Dit wordt veroorzaakt door de werkstof Enzogenol, een antioxidant uit de schors van de Nieuw-Zeelandse dennenboom. Het beschermt de fibroblasten tegen UV en andere externe factoren die vrije radicalen vormen en zo oxidatieve schade veroorzaken. Het stimuleert daarnaast de celgroei, ondersteunt het huideigen beschermmechanisme tegen vrije radicalen, bindt en beschermt het collageen.

Het tintje is echter geen egaliserend of camouflerend tintje. Een crème werkt namelijk alleen camouflerend als er kleurpigmenten aan zijn toegevoegd en dat is niet het geval. Het tintje is de natuurlijke kleur van Enzogenol en trekt volledig in je huid. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat de crème afgeeft. Wat overblijft zijn zijdezachte en zonbeschermde handen.

Shop online

 

Wist je dat Alpha-H voor elk verkocht SPF product 1,- doneert aan de Universiteit van Queensland ten behoeve van onderzoek naar preventie en behandeling van huidkanker?

 

Mádara Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF 30: natuurlijk en multifunctioneel

Het biologisch gecertificeerde en natuurlijke skin care merk zag je al eerder voorbij komen op BeautyJournaal; Monique testte onlangs een tweetal zonproducten. Daarmee heeft ze me aangestoken, want nieuwsgierig als ik ben, heb ik naar aanleiding van haar review ook enkele Mádara producten toegevoegd aan mijn beauty regiem. En daarvan is de Plant Stem Cell Antioxidant zonnebrandcrème een heus toppertje. Hij is geschikt voor het gehele lichaam, en je kunt hem zelfs voor je gezicht en handen gebruiken.

De minerale filters met SPF 30 bieden 97% bescherming tegen UVA/UVB-stralen. De gepatenteerde stamcellen van de Noordse Drakenkop plant leveren een krachtige dosis antioxidanten om vrije radicalen te bestrijden. Frambozenzaadolie en vitamine herstellen en versterken de huid, aangezien deze in de zon wel wat ondersteuning kan gebruiken.

De zijdezachte textuur smeert makkelijk uit en ruikt bovendien heerlijk zomers. En ben je bang dat minerale zonbeschermers een wit waasje achterlaten? Dat is bij Mádara niet het geval. Het enige dat op je huid achterblijft, is een fluwelige glow.

Shop online

 

 

Pascaud Sunscreen Spray: intensief hydraterend

Mijn favoriete zonbeschermer voor de momenten waarop mijn huid wat droger is, is zonder enige twijfel de Sunscreen Spray van Pascaud. Naast uitstekende zonnefilters bevat dit product namelijk ook een fijne cocktail aan ingrediënten die een droge huid verzachten en opnieuw van hydratatie voorzien:

  • Aloë Vera gel zorgt voor een goede verdraagzaamheid.
  • Zoete amandelolie werkt verzachtend en reguleert het vochtgehalte.
  • Betaïne is een stof uit suikerbiet dat de vochtverdeling in de cellen en tussen de cellen onderling in balans houdt en zo tekorten tegengaat.
  • Shizophyllan is een biotechnologisch nagemaakte keten van suikers uit de gelijknamige paddenstoel: versterkt en beschermt de huidbarrière, gaat vochtverlies tegen en helpt de immuunbescherming van de huid op peil te houden.

Optimale bescherming en hydratatie dus, meteen na het eerste gebruik. In dit artikel lees je meer over de zonbescherming van Pascaud en geeft Mardge je persoonlijk tips voor een mooi gebruinde huid deze zomer.

 

PCA Skin Active Broad Spectrum SPF 45: voor actieve huiden

Niet alle zonbeschermingsproducten laten zich even goed combineren met zomerse activiteiten: een rondje hardlopen, een dagje op het water, snorkelen in een azuurblauwe zee tijdens je vakantie in een tropisch oord. PCA Skin biedt gelukkig uitkomst.

Bij ‘actieve’ vakantieplannen gat PCA Skin Active Broad Spectrum SPF 45 dan ook steevast mee op reis. De combinatie van breed spectrum UVA/UVB zonnefilters, samen met de stof Z-Cote, zorgen voor een uitstekende bescherming. Cafeïne geeft aanvullende bescherming tegen celbeschadiging, terwijl Silybin beschadigde cellen afvoert en verbranding voorkomt.

PCA Skin Active Broad Spectrum SPF 45 is getest op 80 minuten actieve beweging tijdens watersport en andere inspannende sportactiviteiten, waarbij zweten je zonbescherming kan verminderen. Niet alleen op vakantie, maar ook tijdens het hardlopen is dit mijn trouwe vriend. En tevens handig: je kunt het product ook voor je gezicht gebruiken.

Meer info en store finder

 

In dit artikel lees je meer over de hoogwaardige zonbescherming van PCA Skin en het keurmerk van de Amerikaanse Skin Cancer Foundation.

 

Eucerin Sensitive Protect Sun Mist SPF 50: voor de (acne) gevoelige huid

Deze transparante spray is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige of acne-gevoelige lichaamshuid. Niet alleen bevat het product UVA/UVB zonnefilters (ontwikkeld in overeenstemming met Cosmetics Europe, The Personal Care Association), ook heeft Eucerin de antioxidant Licochalcone A toegevoegd. Dit is een natuurlijk en actief ingrediënt dat de huidcellen in de diepere huidlagen beschermt tegen schadelijke UV-straling.

Nu heb ik geen gevoelige huid of last van acne. Het is vooral de transparante en ultralichte textuur van dit product, die maakt dat het op mijn favorietenlijst staat. De spuitbusverpakking zorgt ervoor dat de spray gemakkelijk en snel aan te brengen is, zelfs op de moeilijk bereikbare plekjes. Even sprayen en klaar. Zodra de mist mijn huid raakt, is hij ook vrijwel meteen opgedroogd. Zonder vettig of plakkerig laagje. Geen witte waas en mooi mat. Dat noem ik pas dry touch!

Ik gebruik Eucerin Sun Sensitive Protect Transparante Spray SPF 50, net als Nimue Sun-C, vooral op de momenten dat een ‘zonnebrandgevoel’ hinderlijk of bezwaarlijk is. Bijvoorbeeld tijdens een zakelijke borrel in een net zwart jurkje, op een terrasje met collega’s. En bewaar je de spuitbus in de koelkast, dan is de spray ook nog eens heerlijk verkoelend bij het aanbrengen.

Op de website van Eucerin vind je meer informatie over je huid beschermen tegen de zon.

Shop bij Apotheek&Huid

 

Voor het hele gezin: Sun Intolerance Body Cream SPF50+

Deze weldadige formule voor het lichaam met de minerale zonnefilters zink oxide en titanium dioxide beschermt zelfs de zeer gevoelige huid tegen UV-stralen en andere externe factoren. Zoals gezegd, heb ik zelf geen gevoelige huid en toch kan ik niet zonder dit product. Sun Intolerance Body Cream SPF50+ komt namelijk geroepen bij onaangekondigde en spontane visite met kleine kinderen. Neefjes, nichtjes, buurmeisjes… ze hebben allemaal gemeen dat ze regelmatig hun SPF vergeten. En omdat Sun Intolerance Body Cream SPF50+ ook voor de allerkleinsten geschikt is, zit ik hiermee altijd goed.

En laat ik daar aan toevoegen dat ik Sun Intolerance Body Cream SPF50+ ook nog regelmatig zelf gebruik, vooral als mijn huid een steuntje in de rug kan gebruiken. Het product herstelt namelijk bestaande zonschade door toevoeging van sesamolie en vitamine E, én voorkomt bovendien zonneallergie. Aloë Barbandensis bevat maar liefst 20 aminozuren, die ervoor zorgen dat deze Body Cream verzachtend, kalmerend en vochtregulerend werkt. Perfect dus voor een huid die eventjes iets teveel zon heeft gezien.

Shop Alissi hier online

 

 

Meer weten over Alissi Brontë?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.