Beschadigd of droog haar Droge huid Fijn haar Gereedschap Gevoelige huid Gezicht Haar Lichaam Lichaam en zon Make-up Wassen Zon

De favoriete travel essentials van Corine

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Clinique, Maria Nila, Etos, Babor, Marie-Stella-Maris, Zenner, Keune, GlamGlow…

De favoriete travel essentials voor on-the-go van Corine

Exact een jaar geleden schreef ik voor BeautyJournaal een artikel over mijn favoriete travel essentials voor on-the-go van dat moment. Toeval of geen toeval, ook dit jaar ben ik medio augustus mijn koffer aan het pakken om op reis te gaan. Ditmaal naar Dubai, India en de Seychellen. Een perfect moment dus om mijn favoriete travel essentials weer eens met je te delen in een artikel.

Mocht jij je vakantie al achter de rug hebben, dan zijn deze travel essentials natuurlijk ook ontzettend handig om bij je te hebben in Nederland; naar kantoor, een dagje shoppen. Lees dus vooral verder.

Babor Anti-Aging Sun Care Sun Stick

De zon is voor meer dan 80 procent verantwoordelijk voor (vroegtijdige) rimpels. Daarom bevat de Babor Anti-Aging Sun Care Stick niet alleen werkzame zonnefilters, maar ook een effectief anti-aging complex. Op deze manier ben je dubbel beschermd tegen beschadigende zonnestralen.

Het anti-aging complex beschermt het DNA van je cellen en bevat de werkzame ‘vangers’ van radicalen, namelijk vitamine E en C, ingekapseld in een slimme capsule. Deze capsule wordt bij blootstelling aan UV-straling poreus, zodat de vitaminen actief worden. Tegelijkertijd legt cassia-extract zich als een beschermende mantel om je huidcel.

De stick is zo klein dat deze met gemak in je broekzak past. Ik gebruik hem ook regelmatig als beschermende lippenbalsem, daar is de formule hydraterend en romig genoeg voor.

Shop online

 

eos Visibly Soft lippenbalsem Coconut Milk

Over lippenbalsems gesproken… Ook deze van EOS is erg fijn. Vooral in het vliegtuig, waar de lage luchtvochtigheid mijn lippen flink kan uitdrogen. eos Visibly Soft is dan mijn redder in nood. Een rijke boterzachte formule die er direct voor zorgt dat mijn lippen zachter en gehydrateerd zijn door onder meer natuurlijk voedende oliën, shea boter, cacaoboter en vitamine E.

Visibly Soft is verkrijgbaar in drie varianten, waarvan Coconut Milk mijn favoriet is, vooral om alvast in een tropische vakantiestemming te komen (… zelfs als het vliegtuig nog aan de gate op Schiphol staat). Alle producten van eos zijn petrolatum-, parabenen- en glutenvrij.

Shop online

 

GlamGlow GlowStarter

Mijn hydraterende quick fix voor na een lange vliegreis, wanneer mijn huid dorstig en dof is. Glamglow GlowStarter voedt de huid met hyaluronzuur, vitaminen en antioxidanten, terwijl verhelderende pareldeeltjes een doffie huid weer haar glow teruggeven en ophelderen.

Je kunt GlowStarter ook heel goed gebruiken als highlighter, mengen met je favoriete foundation voor net dat beetje extra glans, of aanbrengen op je hals en decolleté voor een extra sprankelend effect.

Ik gebruik Nude Glow. Het product is ook verkrijgbaar in de parelmoerkleur Pearl en iets donkerder kleur Sun.

Shop online

 

Clinique SPF 30 Virtu-Oil Body Mist

Je zult in mijn koffer altijd zonbescherming aantreffen. In alle soorten en maten, voor verschillende toepassingen. Lees ook dit artikel dat ik eerder dit jaar schreef.

Mee op reis naar de Seychellen gaat dit jaar de Virtu-Oil Body Mist van Clinique. Een lichtgewicht en droge body-oil met SPF 30. Deze olievrije en niet vette, vloeibare zonbescherming geeft een goede bescherming tegen de zon door toepassing van de volgende filters:

  • Homosalate en Octisalate: chemische zonnefilters die UVB stralen absorberen en de huid beschermen tegen verbranding.
  • Avobenzone: een in olie oplosbaar ingrediënt dat alle UVA stralen absorbeert die de huid langdurig beschadigen.Virtu-Oil Body Mist wordt direct opgenomen en heeft een verslavend verkoelend effect op de huid, wat vooral in warme oorden, zoals de Seychellen, een fijn pluspunt is. Nog een pluspunt: de slimme 360 graden spray zorgt ervoor dat je het product vanuit iedere hoek kunt aanbrengen. Zelfs ondersteboven of achterstevoren.
Shop online

Etos Kissed by the Sun Fixing Spray

Een recente beauty ontdekking van me en dat gewoon bij de drogist op de hoek. Deze fixing spray van Etos komt met zomerse geur en in handig meeneem formaat. Vooral op bestemmingen waar de luchtvochtigheid wat hoger is, heeft mijn make-up vrij snel de neiging aan de wandel te gaan. Een goede fixeerspray helpt dan een handje en deze van Etos doet wat hij belooft.

Etos EHBO reissetje

Bij het afrekenen van mijn fixeerspray zag ik bij de kassa dit handige EHBO reissetje liggen. Het setje bevat de belangrijkste producten die je nodig hebt voor de verzorging van een wondje, blaar of splinter.

Natuurlijk is het geen volwaardige vervanger van een huisarts of ziekenhuis, en kan je vooral in India beter maar hopen dat je niets overkomt… toch is het een geruststellende gedachte de primaire wondverzorging op reis altijd bij je te hebben.

En voor de prijs (slechts een paar euro) hoef je het niet te laten. Ik heb er meteen twee gekocht. In het handschoenenvakje van mijn auto ligt nu ook een setje.

Shop de make-up fixing spray en het EHBO-setje bij de ETOS winkel bij jou in de buurt.

Keune Care Sun Shield haarverzorging

Hoe vaak gebeurt het niet dat je op reis je huid goed beschermt tegen de zon en tegelijkertijd je haar vergeet? Met stug en droog ‘touwhaar’ tot gevolg. En tot overmaat van ramp gaat de gemiddelde hotelshampoo dat probleem niet voor je oplossen. Daarmee neem ik altijd haarverzorging mee op reis, die ook voorziet in bescherming tegen zomerse invloeden. Keune Care Sun Shield behoort tot mijn favorieten.

De milde shampoo beschermt en herstelt het haar, nadat het is aangetast door overmatige blootstelling aan de zon, maar ook aan chloor- en zeewater. De shampoo bevat provitamine B5 en een antichloorcomplex dat zonnebrandcrème, chloor en zout water verwijdert.

De intensief hydraterende conditioner bevat mineralen en shea butter, die ervoor zorgen ervoor dat droge lokken weer leven wordt ingeblazen. Mijn haar voelt na gebruik zacht aan en is makkelijk doorkambaar.

Tot slot de haarolie, zonder twijfel de topper uit deze lijn. De haarolie ruikt heerlijk zomers en geeft optimale bescherming van haar en hoofdhuid tegen schadelijke, uitdrogende zonnestralen. De spray met SPF8 sluit vocht in om te voorkomen dat het haar uitdroogt. Squalaan olie legt een minuscule beschermende en waterbestendige laag om het haar. Vitamine E in de olie geeft het haar volume en glans. In principe gebruik je de olie vóór blootstelling aan de zon, maar het is ook een fijn product wanneer je doffe haar op andere momenten wat extra voeding en glans kan gebruiken.

Vind een Keune salon

 

Maria Nila Dry Shampoo

Voor de momenten dat haren wassen er eventjes bij inschiet, is deze droogshampoo van Maria Nila een uitkomst. Door het kleine formaat vind je altijd wel een gaatje in je koffer.

Fijn aan dit product is dat het mijn haar een mooie glans geeft (veel andere droogshampoos maken juist dof) en ook het volume een boost geeft. Ik gebruik de droogshampoo dan ook regelmatig op pas gewassen en schoon haar voor textuur en body.

Shop online

 

Zenner Cool Quick

Jaloers kan ik worden op vrouwen die na een dagje op het strand of aan het zwembad moeiteloos een knot in hun haar draaien en er dan nog steeds onberispelijk uitzien. Mijn haar heeft daarvoor tocht echt eerst een shampoo- en fohnbeurt nodig. Tot die tijd… Zenner Cool Quick.

Leuke haarelastieken die mijn haar ietwat in model (en uit mijn gezicht) houden. Ook handig bij het reinigen van mijn gezicht of tijdens het gebruik van een maskertje.

Shop Zenner online

 

Marie-Stella-Maris Jojoba Oil

Een 100% natuurlijke jojoba olie, die de huid voedt en herstelt. Een uitstekend SOS-product om altijd bij je te hebben op reis. Jojoba olie trekt snel in en doet wonderen voor een zonverbrande huid, op schrale plekjes en schaafwondjes, gespleten nagelriemen, enzovoorts. Slechts een paar druppels zijn al genoeg.

Nog een aanrader om altijd bij je hebben op reis is de drinkfles van Marie-Stella Maris, het Nederlandse merk dat ook wel de ‘Chanel van de lage landen’ wordt genoemd. Zeker in verre landen waar ik het kraanwater niet vertrouw, heb ik steevast een waterfles bij me.

Deze van Marie-Stella Maris is stijlvol, hervulbaar en geschikt voor koud water of warme dranken. Omdat je lichaam (en je huid!) nu eenmaal niet zonder water kan.

Shop Marie-Stella-Maris online

Meer weten over Beschadigd of droog haar?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

1 reactie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.