Alphahydroxyzuur Betahydroxyzuur Brands we love Couperose Droge huid Gevoelige huid Gezicht Glycolzuur Grove porien Lippen Make-up Ogen Oogverzorging Peptiden Pigmentvlekken Rimpels en slapte Schone huid Synergie Skin Teint Vette huid Vitamine A (+derivaten) Vitamine B Vitamine c Voor hem Voor hem Wenkbrauwen Werkstof dossiers Zon

Must have! Clean technology! Synergie Skin & Mineral Make-up

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Ontmoet de Australische chemica Terri Vinson 5 november in Nederland!

De mooiste merken ontstaan momenteel in de handen van de meest vooruitstrevende chemisch wetenschappers die hun eigen producten maken. Ze weten wat goed is en wat niet, en hebben alle vrijheid om hun droomproducten te ontwikkelen.

Ontmoet Terri Vinson

Laat ons de Australische Terri Vinson aan je voorstellen, die Synergie Skin ontwikkelde. Zeer actieve en doeltreffende cosmeceuticals, vrij van (potentieel) toxische ingrediënten. Schone technologie is het nieuwste begrip en snijdt meer hout dan menig andere marketingterm ooit kon. Jij kunt haar 5 november aanstaande in Nederland ontmoeten.

 

Synergie Skin Cosmeceuticals en Synergie Minerals zijn geformuleerd volgens wat Terri Vinson de ‘clean science‘ filosofie noemt, om gezondheid en vitaliteit van de huid op de lange termijn zeker stellen, met zuivere werkzame stoffen.
 
In het kort betekent dit dat de best mogelijke synthetisch geproduceerde ingrediënten worden gecombineerd met de beste ingrediënten uit de natuur.

Door meerdere bestanddelen te combineren in een dagelijkse huidverzorgingsroutine werken deze in synergie met elkaar om de huid op elke leeftijd doelgericht te verbeteren. Synergie Skin omvat zowel huidverzorgingsproducten als make-up, en deze is volledig op minerale basis geproduceerd.

Synergie Skin is geliefd, wat maakt het zo bijzonder?
Distributeur Marc Thijsselink van Sure Medical ontdekte het merk tijdens een innovators-event in Europa waar bijzondere merken zich mogen presenteren aan potentiele distributeurs. Hij was meteen onder de indruk van het persoonlijke verhaal van Terri Vinson en haar filosofie, en eenmaal de producten laten gebruiken door een team van schoonheidsspecialisten wist hij: dit maakt echt het verschil – ook in de praktijk!

Ben jij  beauty professional? Ontmoet Terri exclusief  op 5 november in Nederland, ga hier naar de website van Synergie Skin om je aan te melden. Maak kennis met haar boeiende inzichten en met haar producten voor jouw salon.

Terri Vinson is van huis uit biologisch wetenschapper en cosmetisch chemicus. Ze haalde haar Bachelor of Science-titel aan de Monash University, gespecialiseerd in Immunologie en Microbiologie. Ze behaalde ook een extra postdoctoraal diploma voor het formuleren van chemische ingrediënten en een onderwijsdiploma in biologie en hogere wetenschappen.

Zichtbare verbetering van de huid

Haar doel was mooie producten voor de huid te ontwikkelen met werkzame stoffen die een wetenschappelijk bewezen werking hebben, klinisch effectief dus en veilig zijn. Geen twijfelachtige ingrediënten dus, want daar zijn er momenteel nog veel te veel van in de wereld! Haar merk is opgebouwd uit diverse productlijnen, eenvoudig in gebruik, en het belangrijkste, het geeft een echt zichtbare verbetering van de huid.

Drie kernvragen, voordat ze begon…

Ze vertelt: ‘Ik begon mijn eigen cosmeceuticals te formuleren toen ik me realiseerde dat er een wereldwijd verlangen was naar zeer intensieve huidverzorging, vrij van ethisch twijfelachtige ingrediënten. Met mijn achtergrond in scheikunde en biologische wetenschappen stelde ik mezelf drie vragen: wat zou ik zelf graag gebruiken? Wat kan ik als bijzonder en uniek aanbieden? Hoeveel wetenschappelijke feiten over ingrediënten kan ik opnoemen?’

‘Ik moet ze ook veilig genoeg voor mijn kinderen vinden….’

‘Sinds het moment dat het concept Synergie in 2005 werd gerealiseerd, was het mijn voornaamste streven om alle vrouwen en mannen op elke leeftijd echt vertrouwen in hun huid te geven. Als ik het zelf niet op mijn gezicht of op het gezicht van mijn kinderen wil hebben, zal ik het ook nooit aan mijn klanten adviseren. Ik geloof dat onze industrie zo veel meer kan betekenen op gebied van huidverzorging en huidverbetering. Daarom probeer ik mijn klanten voldoende relevante informatie te geven om te beslissen wat het beste is voor de gezondheid van hun huid op lange termijn.

Ben jij  beauty professional? Ontmoet Terri exclusief  op 5 november in Nederland, ga hier naar de website van Synergie Skin om je aan te melden. Maak kennis met haar boeiende inzichten en met haar producten voor jouw salon.

Terri’s filosofie heet het SEEL-principe. We leggen het uit….

Net zoals een eenvoudig ‘zaadje’ evolueert naar een levensvatbare plant, zijn ook cosmeceuticals in de loop der jaren geëvolueerd van eenvoudige crèmes tot complexe producten, waarvan sommige in staat zijn meetbare resultaten te behalen. Onze industrie werd voortdurend gebombardeerd met media-hypes. We moeten onderscheidend worden, vindt Terri Vinson en een product beoordelen op:

 • Ingrediënten en hoge concentraties actieve werkstoffen
 • Klinische gegevens om de beweringen te ondersteunen
 • Wetenschap en technologie ter ondersteuning van de werkzaamheid van het product

De strenge eisen voor een cosmeceutical

Formuleren is niet zomaar een verzameling willekeurige ingrediënten nemen, ze samen mengen en hopen dat ze werken! Het is een veeleisende wetenschap waarbij gedegen onderzoek en testen nodig zijn voordat ze voor verkoop worden vrijgeven. Alle ingrediënten en eindproducten van Synergie Skin moeten voldoen aan de volgende eigenschappen om als een echte cosmeceutical te zijn.

 • Stabiliteit – het ingrediënt mag niet gevoelig zijn voor oxidatie of afbraak.
 • Effectiviteit – het ingrediënt moet doeltreffend werken en feitelijke gegevens bevatten om de voordelen te ondersteunen.
 • Elegantie – het ingrediënt moet een ‘feel good’-kwaliteit hebben. De klant moet het product willen aanraken en voelen en het product mag geen onaangename geur hebben.
 • Levering – de actieve ingrediënten moeten de juiste plek in de huid kunnen bereiken om de gewenste biologische effecten te creëren. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder: de diepte en locatie van de huidcellen, de grootte en structuur van de cosmeceutical molecule en de zuurgraad / alkaliteit van het ingrediënt.

Het hart van Synergie is de Clean Science®-filosofie van Terri Vinson

Clean Science betekent dat alleen de allerbeste en meest zuivere ingrediënten worden gebruikt om cosmeceuticals te ontwikkelen die de huid in topconditie brengt en houdt. Een proces dat volledig gericht is op het in synergie combineren van gesynthetiseerde ingrediënten met de beste natuurlijk verkregen ingrediënten.

Het intelligente en doeltreffende cosmeceutical systeem heeft een ongekend hoge concentratie aan werkstoffen, dringt diep door in de huid en zorgt daardoor voor een indrukwekkende huidverbetering.

Alertheid op toxische stoffen

Terri is van mening dat er veel ‘natuurlijke’ producten op de markt zijn die zacht en voedzaam aanvoelen, maar die weinig cosmeceutisch effect op de huid hebben. En, zo stelt ze: ‘Zelfs natuurlijke ingrediënten kunnen schadelijk zijn voor de huid als ze verkeerd worden gebruikt. Synergie Skin maakt het verschil door de belangrijke aspecten van wetenschap en natuur te gebruiken met behulp van klinische gegevens en nauwkeurige toewijding. Synergie Skin combineert complementaire elementen, met uitsluiting van potentieel toxische ingrediënten.’

Ben jij  beauty professional? Ontmoet Terri exclusief  op 5 november in Nederland, ga hier naar de website van Synergie Skin om je aan te melden. Maak kennis met haar boeiende inzichten en met haar producten voor jouw salon.

Alle Synergie-producten zijn VRIJ van…….

Parabenen, SLS of andere natriumsulfaten, ftalaten, PEG’s, Propyleenglycol, kunstmatige kleurstoffen, synthetische geuren, talk, dimethicone. Ook zijn alle producten dierproefvrij. Alternatieven voor dierproeven zijn niet alleen ethischer, maar genereren ook nauwkeuriger onderzoek. Om de CCF Australië-certificering te behalen en te behouden, heeft Synergie Skin bewezen dat niet alleen elk product maar ook elk ingrediënt vrij is van dierproeven.

Alles wordt in eigen laboratorium ontwikkeld, geproduceerd en verpakt

Terri formuleert, test en ontwikkelt haar producten in eigen laboratorium in Melbourne. Daarna worden ze vervaardigd, verpakt, geëtiketteerd en verzonden via een  aangrenzend magazijn. Door alle operaties onder één dak te houden, kan elk onderdeel van de productie zorgvuldig gemonitord worden.

Er kan snel ingespeeld worden op veranderingen en vragen vanuit de markt. De beste kwaliteit voor skincare en make-up wordt gewaarborgd. Terri is trots op de transparantie van haar bedrijf. Klanten kunnen altijd binnen komen en meekijken bij de processen en informatie ontvangen.

De Synergie Skin productlijn bestaat uit cleansers en tonics, serums, daily essentials, exfolianten en peelings, moisturizers, klinische behandelingen, een aparte herenlijn en speciale kits ter kennismaking of voor mee op reis.

De Synergie Mineral Make-uplijn bestaat uit foundations, concealers, bronzers, blushers, lip producten, make-up remover, make-upkwasten, setting sprays.

Ben jij  beauty professional? Ontmoet Terri exclusief  op 5 november in Nederland, ga hier naar de website van Synergie Skin om je aan te melden. Maak kennis met haar boeiende inzichten en met haar producten voor jouw salon.

 

Dit artikel maakt onderdeel uit van het Brands we Love programma op BeautyJournaal met Synergie Skin, en wordt rechtstreeks, zonder tussenkomst van de redactie, aan jou aangeboden.

Meer weten over Alphahydroxyzuur?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

7 reacties

 • Begin oktober gaat de Nederlandse Synergie Website live met een webshop waar de Synergie producten dan te bestellen zijn. Er zijn ook al diverse salons waar de Skincare en Mineral Make-up producten verkrijgbaar zijn en waar je gericht advies krijgt. Vraag via info@suremedical.nl gerust naar een verkooppunt bij jou in de buurt.

 • Hoi Noortje, ik weet dat het voor jou vaak lastig is, omdat je niet randstedelijk, maar in buitengebied woont. Bel gewoon eens met het bedrijf en stel je vraag, als het om de producten gaat, wellicht kan er aan je wens voldaan worden;-)

 • Waar kun je het eventueel kopen? Wanneer ik op de site klik zie ik alleen wat ik hierboven al gelezen heb maar ik ken niet vinden of er een webshop is waar ik het kan kopen of een bedrijf bij mij in de buurt (kop van Noord-Holland).

 • Super fijne producten van Synergie Skin, die echt mijn huid verbeterd hebben. Ik deed voorheen nooit aan een echte ‘routine’ om mijn huid te verzorgen, maar sinds ik Synergie Skin gebruik, ben ik helemaal om!
  Wat ik ook erg belangrijk vind, is dat alle producten ‘schoon’ zijn; dierproefvrij en met alleen de beste echt werkzame stoffen. Een echte aanrader dus!

 • Erg fijn merk en een hele goede service van Suremedical. Beantwoorden heel snel je vragen en denken met je mee.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.