Cosmetisch medisch Cosmetische dermatologie Expertadvies Geteste producten Gezondheid Klinieken Lichaam Natuurlijk 100% Operatietechnieken Psychologie

Geneveve helpt! ‘Ik plaste zeker 60 keer per etmaal, nu nog maar 20x…’

Aleida Dijkstra
Geschreven door Aleida Dijkstra

Het leven van de 49-jarige danseres Louise werd beheerst door plasaandrang

‘Mijn leven werd beheerst door plassen, vertelt de 49-jarige Louise die van beroep professioneel danseres en zangeres is. ‘Ik heb interstitiele cystitis, eigenlijk het tegenover gestelde van blaasontsteking. Bij blaasontsteking heb je vooral en alleen pijn bij het plassen, maar ik had de hele dag door pijn in mijn blaas die pas wegging bij het plassen.

Overactieve blaas
‘Ik heb dus een overactieve blaas. De hele dag door kleine beetjes plassen. Mijn buik- en blaasspieren zijn heel strak, dat komt door het dansen wat ik al enkele decennia professioneel doe. Ik moet leren mijn spieren los te laten. Zelfs als ik zit span ik automatisch mijn buikspieren aan. Ik had dus niet zozeer last van urineverlies, hoewel, wel bij het springen tijdens een dansvoorstelling.

‘Van alles gedaan, niets hielp. Een operatie wilde ik niet’
‘Ik heb zoveel onderzoeken gehad in het ziekenhuis, en echt van alles gedaan. Van bekkenbodemtherapie tot acupunctuur. Dat laatste hielp overigens een beetje. Ik kon Botox krijgen, maar dat wilde ik niet. Uiteindelijk kreeg ik Vesicare, een medicijn om de plasaandrang prikkel te onderdrukken. Het werkt, maar heeft veel bijwerkingen. Ik werd er duizelig en misselijk van. Geen prettige bijwerkingen tijdens het dansen.

Dermatologe Aleida Dijkstra

In behandeling bij dermatologe Aleida Dijkstra
‘Ik kwam bij toeval bij dermatoloog Aleida Dijkstra terecht. Haar man is antiaging specialist en behandelde mijn overgangsklachten met hormoontherapie.

Toen Aleida met Geneveve ging werken, stelde hij mij voor om een behandeling te ondergaan voor mijn blaasproblemen.

 

Wat houdt de Geneveve behandeling in? Het is een machine die werkt op radiofrequentie. Dit zijn warmte impulsen die de elasticiteit van de huid in de schede en rond de plasopening verbeteren.

Geneveve radiofrequentie tegen urineverlies, urine aandrang en vaginale verslapping

 

‘Ik kan echt elke vijf minuten naar de wc’
‘Ik heb al zo lang blaasproblemen, ik weet geen eens meer wanneer het begon. Ik kan echt wel elke vijf minuten naar de wc. Als ik ergens ben, lokaliseer ik altijd eerst de wc en zorg altijd dat ik er een beetje in de buurt van blijf. Heel vervelend, als je weet dat een toilet zo nodig hebt, terwijl ze vaak helemaal niet zo schoon zijn.

‘Ik ging steeds minder drinken, niet gunstig, als danseres’
‘Het bracht me in een vicieuze cirkel. Ik dronk bijvoorbeeld steeds minder, en al helemaal voorafgaand aan een dansvoorstelling. Niet slim natuurlijk, want je verliest veel vocht. Door het vochtgebrek werd mijn urine heel geconcentreerd en dat ging de blaaswand nog meer irriteren.

‘Ik slikte pillen om de plasaandrang te onderdrukken, maar ze hadden bijwerkingen’
Aleida gaf aan dat mijn probleem aangepakt kon worden, maar 100% zekerheid kreeg ik niet. Ik greep het aan, ik was zo klaar met het slikken van die pillen. De behandeling zelf was super relaxed. Zowel een stukje vagina wordt van binnen behandeld, als de opening van de blaas, en dat laatste gaf wel een brandend gevoel.

‘De eerste weken ervaarde ik niets, en ineens na enkele maanden werd het rustig….’
‘De eerste dagen erna had ik ook een wat brandend gevoel in de blaasomgeving. De ebte weg. Maar in de weken en eerste maanden erna was mijn probleem nog niet minder geworden. Het gekke was dat ik mezelf er ineens op betrapte na drie tot vier maanden dat ik minder vaak plas aandrang had. Ik slikte nog altijd Vesicare en ben dat toen ook gaan afbouwen. Ik voelde gewoon uit mezelf minder pijn.

‘Mijn huisarts wilde er niets van weten, ik ben op eigen initiatief deze behandeling aangegaan’
‘Nee, ik heb dat niet eens met mijn huisarts overlegd. Ik vind mijn huisarts niet toegankelijk. Zij was er ook op tegen dat ik de Geneveve behandeling ging doen. Ze vertrouwde het niet, vond het onduidelijk of er bijwerkingen zijn. Ik heb haar later wel verteld hoe ik de behandeling ervaren heb, maar ze staat er weinig voor open. Alleen als zij zelf ergens in gelooft, is ze toeschietelijk. Als dit op verwijzing zou moeten gebeuren, had ik die brief ook niet gekregen. Gelukkig kon ik zelf beslissen.

‘Ik ben gestopt met de medicijnen’
Ik ben nu bijna een jaar verder. Het blaasprobleem is nog niet helemaal over. Maar het is voldoende om volledig te stoppen met de medicijnen. Ik ga nog zo’n 20 keer per etmaal naar de wc. Dat is zo ongelofelijk veel minder!

‘De kinderpo staat nog altijd in mijn auto, maar het plassen beheerst niet meer mijn leven’
‘Mijn leven wordt niet meer door plassen beheerst. Ik had standaard een kleine kinderpo in mijn auto die ik onder mijn billen schoof als ik moest plassen, om maar te voorkomen dat ik naar die gure toiletten bij benzinestations moest gaan. Je wordt zo inventief. Hij blijft in de auto, maar echte noodzaak is het niet meer.

‘Ik durf weer naar popconcerten…zonder dat de wc direct in de buurt is’
‘Ik ga binnenkort voor het eerst weer naar een concert. Ik heb er vertrouwen in. Drie uur lang in een arena staan zonder toiletbezoek. Het lukt. Het is zo’n opluchting. Ik voel me een stuk vrijer, echt.

‘Ik mag nog een keer terugkomen voor behandeling, maar ik kijk het nog even aan. Ik heb zoveel geprobeerd. Ik ken mijn lichaam, mijn reacties. De uitkomst van deze behandeling heeft me positief zo overvallen. Ik hoop echt dat andere vrouwen mijn verhaal ter harte nemen.’

Tot slot: hoe kan deze radiofrequentiebehandeling van Geneveve ook de aandrang om te plassen verminderen en niet alleen urine verlies voorkomen? Dermatologe Aleida Dijkstra: ‘We weten dit nog niet precies, het wordt verder onderzocht. We vermoeden dat niet alleen toename van collageen en elastine, maar ook toegenomen circulatie en effect op cellen waaronder zenuwcellen, verbetering van plasaandrangklachten kan geven.’

 

  • Wil jij meer weten over de mogelijkheden met Geneveve? Heb je vragen over jouw specifieke probleem of gerelateerde vragen aan de dermatologe? Mail ons via het contactformulier en we zorgen ervoor dat Aleida Dijkstra jou persoonlijk antwoordt.
  • Lees meer over dokter Aleida Dijkstra op haar website.

Meer weten over Cosmetisch medisch?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Aleida Dijkstra

Aleida Dijkstra

Dokter Aleida Dijkstra is sinds 1997 geregistreerd dermatoloog. Aleida is gedurende 13 jaar als dermatoloog werkzaam geweest in het Medisch Centrum Leeuwarden, het Antonius Ziekenhuis Sneek en het Tjongerschans Ziekenhuis in Heerenveen.

In de periode 2010-2014 werkte zij als leading cosmetic dermatologist bij Bergman Clinics in Bilthoven. Zij is bekend van RTL4 televisieprogramma's zoals "Dit is mijn lijf" en "Gewoon Mooier”.

Inmiddels werkt ze al weer 4 jaar op een tweetal locaties in Midden-Nederland: ZBC Multicare in Hilversum, waar zij dermatologische zorg verricht, en haar eigen cosmetische praktijk in Blaricum.

In deze praktijk houdt zij zich ook bezig met de esthetische gynaecologie en heeft zij ervaring opgebouwd met zowel de laser (vaginale rejuvenatie) als de radiofrequentie (vaginale verstrakking èn de behandeling van stress-urine incontinentie).Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.