Geteste producten Parfum Vrouwen

Esther test Mon Evidence parfum van Yves Rocher

Yves Rocher Mon Evidence
Esther van Gent
Geschreven door Esther van Gent

Een fruitige chypre die verrassend goed bij de herfst blijkt te passen

Esther test Mon Evidence parfum van Yves Rocher

Recent bracht Yves Rocher een nieuwe geur op de markt, Mon Evidence. Een geur die haar inspiratie vindt in de natuur. En als je Yves Rocher mag geloven: een geur die je nieuwe energie geeft met een gevoel van volmaaktheid. Dat klinkt natuurlijk uitermate veelbelovend.

Ga ik in deze geur ook de volmaaktheid vinden?

Mon Evidence behoort tot de familie van de fruitige chypre geuren. Dat zijn de geuren die sophisticated, klassiek en mysterieus ruiken. In het geval van Mon Evidence wel met een ietwat fruitige twist. Andere fruitige chypre geuren zijn Body van Burberry, Armani Si, Gucci Rush en Jimmy Choo. Dan heb je een beetje een vergelijk.

Yves Rocher Mon Evidence

Armani Si is een geur die ik heel regelmatig draag en tot mijn favoriete parfums behoort, dus ik ben benieuwd of Mon Evidence ook een favoriet gaat worden.

Shop online

 

Natuurlijk in alle facetten

De geur is verpakt in een glazen flacon met een dop van essenhout. Goed gevonden van Yves Rocher… om weer dat gevoel van de natuur boven te brengen en terug te laten komen in de flacon.

Yves Rocher Mon Evidence

De flacon heeft door dit gebruik van hout geen luxe uitstraling, maar is vooral mooi en elegant door zijn eenvoud.

Geurnoten in Mon Evidence

Je vindt vier hoofdingrediënten in Mon Evidence. De Damascena Roos, deze geeft een rijke bloemige en kruidige geur af, die samen met de Patchouli heel goed te ruiken is net na het sprayen. Wat later komen de zachte geuren van vanille en frisse mandarijn naar boven.

Yves Rocher Mon Evidence

‘Mon evidence is als een diepe ademhaling, een gevoel van vreugde en volmaaktheid’

Volgens Yves Rocher, althans. Ik deel deze mening helaas niet. Ik vind de roos en de patchouli te zwaar aanwezig in deze geur. Het geeft geen lichtvoetig vreugdegevoel. Geen sprongetje in de lucht, geen subtiele glimlach op je lippen bij een geluksmomentje.

Yves Rocher Mon EvidenceWat mij betreft had de frisse mandarijn wat beter naar voren mogen komen. Dan was Mon Evidence beter in balans geweest en had de geur beter gepast bij de beleving die Yves Rocher probeert te geven aan de draagsters van dit parfum.

Maar voor dames die van een wat zwaardere geur houden, is dit overigens wel een aanrader. Mon Evidence past daarmee ook heel goed bij deze tijd van het jaar, waarin de geuren weer wat zwaarder mogen zijn. En ach.. ook in de herfst kan je perfect terug naar de natuur.

Shop online

 

Nog meer parfumreviews lezen op BeautyJournaal? Klik dan hier.

Meer weten over Geteste producten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Esther van Gent

Esther van Gent

Esther opende begin 2016 opnieuw een eigen salon geopend onder de naam Skin and Style in Leerdam.

Hier werkt zij met Kalahari voor huidbetering en Scandinavian Skin Candy voor suikerontharing. Verder geeft ze stijladvies, nadat ze in 2015 de opleiding Personal Styling heeft gevolgd bij Danie Bles in Amsterdam. “Beauty is meer dan alleen een gezonde huid. Ook het totaalplaatje moet kloppen. Ik wil het mooiste uit iemand halen.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.