Terri Vinson, Synergie Skin: 4 ingrediënten die je huid verdient

Enlight384

geschreven door 

De Australische chemica ontwikkelt prachtige clean technology skin care

Terri Vinson van Synergie Skin, een naar mijn bescheiden idee echt prachtig huidverzorgingsmerk uit Australië, is chemica en ik sprak met haar onlangs uitgebreid over de geheimen van echt goede producten voor je huid.

Producten met een absoluut toegevoegde waarde

Ik had er lang naar uitgekeken. Ze is voor mij een van de weinige parels in de beauty industrie die ik momenteel tegenkom, die echt no-nonsense en hele zinnige producten maakt. Producten met een absoluut toegevoegde waarde volgens principes die ik ook hoog in het vaandel draag. Zoals een basisverzorging waarin de essentiële vitaminen A, B3, C thuishoren, een uitstekende zonverzorging en eventueel aanvullende peptiden.

Daarnaast ontwikkelt ze volgens het principe van schone technologie! Koren op mijn molen, want ik ben er volstrekt zeker van dat je beter best of both worlds, de synthetische en de natuurlijke wereld, kunt combineren en daarbij uit beide werelden de potentieel schadelijke stoffen vermijdt.

Shop de producten hier online

 

Spaar de natuur, wees slim

Bovendien ben ik er, net als Terri van overtuigd, dat je de natuur meer spaart als je haar stoffen op biotechnologische wijze namaakt dan wel versterkt in haar werking. Dat scheelt extra belasting op onze natuur en het is nog veel schoner en zuiverder voor de huid.

Bekijk hier de leuke korte video die ik met haar opnam:

Lekker sparren

Terri is een frêle ogende dame van 55 jaar met een goddelijk mooie huid en een fantastisch vastbesloten brein. Ze is wetenschapper en weet waarover ze praat, dus een gesprek met Terri is echt fijn sparren.

De impact van leefstijl

Die gave huid heeft ze deels aan haar genen, deels aan kleine cosmetisch medische touch-ups en deels aan haar eigen prachtige producten te danken. ´En niet te vergeten mijn leefstijl, ´bezweert ze. ´Niet roken, geen suiker, heel gezond eten, weinig alcohol.’

De verpakkingen van haar producten zijn in tegenstelling tot haar verschijning heel robuust en androgyn. ‘Een bewuste keuze,’ vertelt ze. ´Ik hou van simpel maar doeltreffend. Ik wil dat je direct aan mijn producten ziet dat ze serieus zijn. Ik hoef niet te horen dat ik zulke mooie potten maak, ik hoor liever dat mijn formuleringen geweldig zijn.´

Shop de producten hier online

 

Ze dacht: ‘Ik kan het beter’

Ze was 40 toen ze ermee begon. Tot die tijd ontwikkelde ze voor andere merken en telkens dacht ze weer ´wat wordt er toch een hoop onzin verkocht, totaal niet werkende producten met percentages die er totaal niet toe doen´.

Bovendien kon ze voor haar eigen huid niets vinden waarover ze tevreden was. ´Wij vrouwen hebben een andere kijk op huidverzorging, en hoewel we als ontwikkelaars nog steeds in de minderheid zijn, maken we betere producten.

Perfecte synergie tussen natuur en techniek

‘Ik wilde een perfecte synergie tussen natuur en techniek hebben. Vandaar de naam Synergie Skin. Daarbij let ik er goed op dat ik geen ingrediënten gebruik die van discutabel gedrag zijn, denk aan polyethyleen glycol, propyleen glycol, parabenen, hormoon verstorende UV filters als oxybenzone, maar ook het nu zo populaire conserveermiddel phenoxyethanol.

‘Het is een conserveringsstof die ook wat formaldehyde vrijmaakt, waarvan gezegd wordt dat het niet giftig is in kleine doseringen voor cosmetica, maar het veroorzaakt wel vrije radicalen. Dus nee.

synergie skin

Speciale conservering

‘Daarnaast maak ik geen gebruik van kunstmatige geuren en kleuren en geen ftalaten. Om te conserveren gebruik ik natuurlijke zuren, en eco-gecertificeerde conserveerstoffen. Ook onze verpakkingen zijn waar nodig lucht en lichtdicht.

Geen angtboodschap, gewoon zeggen ‘schone technologie’

Hoewel ze duidelijk haar boodschap van schone technologie communiceert, ze heeft het begrip zelfs juridisch vastgelegd in Australië, zal ze zich nooit laten verleiden tot de gangbare angstboodschap waarbij je op je verpakking zet wat er allemaal niet in zit, en je je als consument vertwijfeld afvraagt wat er dan nog wel in zit.

Shop de producten hier online

 

Links de Nederlandse distributeur Marc Thijsselink van Sure Medical en rechts founder Terri Vinson van Synergie Skin

Fan van zink

Terri is groot fan van het gebruik van zink. Ik moet zeggen dat ik inmiddels ook verslaafd ben aan haar Uber Zinc dagcrème. Het geeft een uitstekende UV bescherming, vanwege het hoge minerale gehalte krijgt de huid ook een mooie egale teint en glow en zink werkt ook ontstekingsremmend, ook bij acne. Het is een ware weldoener.

´Ik heb al heel vroeg gekozen voor zink en titanium dioxide. Er is even discussie geweest of zink in nano vorm niet schadelijke was maar het penetreert niet in de huid. Zink deeltjes klonteren samen omdat ze geladen zijn. Alleen als je huid openligt, denk aan een wond, is hij ontvankelijk voor de stoffen, maar dan moet je oppassen met alle stoffen überhaupt.’

Voor thuis, in de salon en bij de dokter

Wat kunnen we nog verwachten van deze expert? In Nederland is nu haar lijn voor thuisgebruik te koop, online en via inmiddels twaalf schoonheidsinstituten, en dat breidt zeker uit. Mede als de professionals lijn in ons land geïntroduceerd gaat worden voor de salon. Must have, schoonheidsspecialisten! En voor medici ontwikkelde ze een medische lijn. Wellicht komt die in een later stadium ook nog naar ons land.

synergie skin

Terri Vinson met haar collega’s: links haar general manager Pooney Azady en rechts haar trainingsmanager Sophie Asworth

Nieuw retinol en vitamine C – to watch for!

Komend jaar introduceert ze een nieuwe retinol-ester in een serum en een nieuwe vitamine C in een serum. Haar C was tot nu toe in poedervorm te koop, heel goed gedaan, als L-ascorbinezuur zuur. Als poeder om te mengen met een vloeistof krijg je echt de meest werkzame C op je huid, maar ze heeft nu ook aan een iets gebruiksvriendelijker C product gewerkt. Ik kijk er reikhalzend naar uit!

Blijf educatie geven aan je klanten

Terri drukt de schoonheidsspecialisten op het hart dat ze vooral uitleg moet geven over de producten die ze verkoopt. ´Wat zit er in en waarom zit het erin. We moeten de consument op blijven voeden, het is meer dan ooit belangrijk om haar te vertellen wat het onderscheidt maakt, wat echt zinvol is voor de huid.

Haar mooie minerale make-up

Terri is dol op haar eigen make-up, dat is ook zo goed te zien in de video’s die ze er mee maakte. Het is aanstekelijk. Ze noemt haar make-up niet alleen verfraaiend het is ook functioneel. ´Het is minerale make-up. Mijn voornaamste doel is je huid optimaal te beschermen tegen UV straling, infrarood licht en high energy visible light ofwel blauw licht.

Shop de producten hier online

 

Deze video maakte ze drie jaar geleden, je moet hem echt even bekijken, heel inspirerend!

 

Als het Terri ligt behoor je elke dag deze werkzame stoffen op je huid te gebruiken: vitamine a, vitamine b3 ofwel niacinamide, vitamine c als L-ascorbinezuur, UV-bescherming met zink.

´Als je die al niet in je regime hebt zitten, hoef je je verder niet druk te maken over wat je koopt. Dit is echt je basisverzorging.´

Resolute Terri. Ik heb er niets meer aan toe te voegen. I am all yours, Terri Vinson!

Shop de producten hier online

 

Over deze schrijver

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.