Beschadigd of droog haar Expertadvies Fijn haar Haar Haar Hoofdhuid Kleuren

Expertadvies: haaruitval door stress en haarkleuring

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Zowel stress als haarverven veroorzaken schade aan je haar. Er is een oplossing!

Haaruitval door stress is een veel voorkomend probleem bij vrouwen. Onlangs mailde een jonge vrouw ons er ook weer over.

Ze schreef dat ze een zeer stressvolle periode achter de rug had in haar persoonlijke leven en dat haar haardos onder te lijden kreeg. Althans, ze denkt dat een en ander met elkaar te maken heeft.

Ze liet altijd haar haar oplichten met highlights en toen ze enkele maanden geleden besloot dat ze geen highlights meer maar lowlights wilde hebben, ging het fout.

Ze verloor haar, en de kwaliteit van haar haar werd ook veel dunner. Ze kreeg nu ook meer gespleten haarpunten. Daar kwam nog eens bovenop dat ook haar hoofdhuid reageerde met schilfertjes terwijl ze die nooit had.

Ze heeft van nature krullend haar, maar die krul is er uit behoorlijk uit gegaan.

Tijd voor onze Wella haarexperts om goed advies te geven!

‘Stress kan een verhoogd gehalte aan testosteron veroorzaken dat wordt omgezet in DHT, Dihydrotestosteron.

De rol van testosteron

Onderzoek heeft uitgewezen dat DHT een grote rol speelt bij het afbreken en uitvallen van haar. Het verstoort de haargroeicyclus en verhardt de hoofdhuid waardoor de haren steeds minder makkelijk het oppervlakte kunnen bereiken en de haar steeds strakker in de huid staat.

Verminderde bloedtoevoer

Doordat de “uitgang” naar boven steeds smaller wordt is het haar ook dunner. Stress belemmert ook de bloedtoevoer naar de haarvaten, waardoor de opname van zuurstof, voedingsstoffen en vitaminen door de haarfollikel wordt beperkt.

Haarbreuk door haarkleuring

Chemische processen zoals kleuren en permanenten veroorzaken structurele schade aan de haarschaft. Door deze schade wordt de kans op haarbreuk vergroot en zal het haar dunner lijken.  Chemische processen kunnen ook de hoofdhuid irriteren waardoor er schilfers ontstaan en de haren loslaten.

De rol van voeding

Ook je voedingspatroon speelt een belangrijke rol bij gezond uitziend haar. Hoge inname van dierlijke vetten, snel gewichtsverlies en diëten met vloeibare proteïnen kunnen resulteren in een tekort aan aminozuren, biotine, ijzer, proteïnen en zink — die allemaal nodig zijn voor gezond uitziend haar.

nioxin-3d-styling

Mooi en gezond uitziend haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Zorg er dus eerst voor dat je hoofdhuid weer gezond wordt.

Shop Nioxin hier online

 

nioxin for thinning hair

Maak je hoofdhuid weer gezond: met Nioxin

Nioxin producten kunnen hierbij helpen.  Je eerste behandeling vindt plaats in de salon. De kapper onderzoekt de hoofdhuid en adviseert één van de Systeem kits. Deze kit bestaat uit een shampoo, scalp revitaliser en scalp treatment.

Bekijk hier ook de video van de behandeling van Monique’s haar met Nioxin:

De combinatie van deze producten maken de hoofdhuid schoon, verzorgen de hoofdhuid en stimuleren de doorbloeding. Gebruik altijd een conditioner en gebruik een masker naar behoefte, één keer of vaker per week tot dat de kwaliteit van het haar verbeterd is. Daarna kun je afbouwen.

Succes!

Wella haarspecialisten

Heb jij een prangende haarvraag voor de Wella haarspecialisten? Stuur hem via het BeautyJournaal contactformulier en je krijgt persoonlijk antwoord!

Meer weten over Beschadigd of droog haar?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

6 reacties

  • beste marianne, het was me al duidelijk dat die review jou niet motiveert, vandaar mijn vragen ook: Wellicht is het effectiever voor een nuttig antwoord aan jou als je aan kunt geven waar je bang voor bent? Wat is jouw specifieke haar en hoofdhuidprobleem en evt allergie voor cosmeticastoffen, dan ga ik zorgen dat je passend anrwoord krijgt. ik wacht je reactie weer even af.

  • Hoi marianne, als ik het me correct herinner hadden beide vrouwen gevoeligheden op de hoofdhuid dan wel was er angst voor bepaalde stoffen? Wellicht is het effectiever voor een nuttig antwoord aan jou als je aan kunt geven waar je bang voor bent? Wat is jouw specifieke haar en hoofdhuidprobleem en evt allergie voor cosmeticastoffen dan ga ik zorgen dat je passend anrwoord krijgt

  • Ja… maar als ik me goed herinner hebben ze het Nioxin systeem 3 uitgeprobeerd – nu kan het natuurlijk zo zijn dat dit product niet voor hen geschikt was en dat ze op basis van het onderzoek in de salon een ander advies gekregen zouden hebben. Maar dat verandert op zich niks aan de samenstelling van het product systeem 3…. en daar waren ze beiden erg negatief over?
    Ik zag overigens oo dat jij zelf ook een keer zo’n behandeling gedaan hebt.. beviel je dat wel goed? In het filmpje leek je er erg positief over.

  • hoi Marianne, die review indertijd is vanaf het begin niet goed gegaan omdat de testers eigenlijk niet de goede producten opgestuurd hadden gekregen. zij hadden voorafgaand aan het starten van gebruik van de producten eerst een diagnose in de salon moeten krijgen waarna een persoonlijk advies zou hebben gevolgd. dit is niet gebeurd, het pr bureau in die tijd stuurde producten op nav bevindingen van de testers zelf. in het filmpje in het artikel zie je hoe het eigenlijk moet met een diagnose en salonbehandeling.

  • Na het lezen van bovenstaand artikel ben ik wat verder gaan zoeken en kwam op jullie eigen blog/site een review uit 2012 tegen waar Nioxin door de twee testers met de grond gelijk gemaakt werd…. is het product inmiddels zodanig gewijzigd dat het nu weer een aanbevling verdient?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.