Brands we love Droge huid Gevoelige huid Gezicht Rimpels en slapte Schone huid Synergie Skin Vette huid

Monique test Synergie Skin daily essentials vitaminen A, B3, C en zink

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Wat een absoluut hoge kwaliteit, en zonder irritaties – want schone technologie

In 2018 werd ik in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met de Australische chemica Terri Vinson.

Ze trok mijn aandacht omdat ze een fervent aanhanger is van schone technologie voor cosmetica. Wat zoveel betekent als absoluut geen (vermeend) schadelijke stoffen gebruiken, en of de schone stoffen nu uit planten komen of synthetisch zijn, dat is haar ‘om het even’, en daar ben ik het volstrekt mee eens.

 

De schone technologie van Terri

In haar schone technologie-filosofie wordt geen gebruik gemaakt van parabenen, kunstmatige- en kleurstoffen, sodium laureth sulfaat als schuimmiddel, PEG, propyleen glycol en isopropyl alcohol.

Bovendien formuleert ze alleen maar met stoffen waar ik zelf ook heel groot fan van ben. Wat een genot, dubbel schot in de roos! Die producten wilde ik proberen, en die vrouw wilde ik ontmoeten 😉

Van producten naar kennismaking

Terri Vinson

Eerst kwamen de producten, en later kwam de kennismaking. Over mijn kennismaking met Terri kun je hier alles lezen. Over de producten ga ik je in dit artikel vertellen. En daarbij geef ik je meteen een voorzetje: verslavend mooi voor de huid.

De belangrijkste stoffen voor een mooie huid

Terri Vinson is net als ik dol op formuleringen met retinol, peptiden, vitaminen B3 (niacinamide), C en E en op zuren – waarbij haar favoriet echt melkzuur is vanwege de milde effectiviteit en hoge hydratatiekracht.

Ook zonbescherming ontbreekt niet en daarbij is Terri lyrisch over het mineraal zink, als erg goede uva- en uvb protector.

Waarom serums favoriet zijn

Ze is dol op serums en daarin geef ik haar groot gelijk. In serums kun je met de juiste concentraties werken, zonder dat je nog een teveel aan vulmiddelen nodig hebt, zoals met crèmes.

Teint, textuur, stevigheid

Terri hanteert voor een dagelijks regime de mantra ‘tone, texture, tightness’ en zet daarvoor haar daily topical cosmeceuticals in de schijnwerpers.

Van A tot Z

De teint van je huid is gebaat bij vitamine C, bij Terri in de vorm van L-ascorbinezuur zuur. Maar in de slipstream daarvan ook retinol en ook niacinamide.

Al deze stoffen onderdrukken een overmaat aan pigmentvorming en maken de huid gladder en weerbaarder (met name ook niacinamide als hydraterende stof en vitamine C vanwege ontstekingsremmende eigenschappen).

In het kader van tightness ofwel versteviging zet zij ook deze stoffen in, omdat ze een collageen stimulerende werking hebben, en combineert het ook graag peptiden.

Shop de producten hier online

 

De crèmes en serums ik die testte

Mijn favoriete crèmes zijn de ReClaim anti-aging cream die ik vooral ’s avonds gebruikte na een serum, en de UberZinC moisturizer met 21% zinkoxide die ik overdag gebruikte over mijn serum en onder mijn foundation (poeder) eventueel.

ReClaim anti aging moisturizer

ReClaim wordt aangeduid als een luxe blend van mariene exopolysacharide en peptiden technologie, ontwikkeld om de huid te verstrakken en te hydrateren voor een steviger en vitaler aanzicht.

Luxe is de crème zeker, al was het maar vanwege de bijzonder mooie verpakking: licht- en luchtdicht met een drukverpakking waar je toefjes crème uit komen.

Maar luxe is ook het huidgevoel, vind ik. De crème is absoluut hydraterend en verzachtend, all day long, maar zeker niet vettig. Het product trekt heel goed in de huid (dus ook ideaal voor jongere vrouwen die niet van het laagjes creme-gevoel op de huid houden), en geeft een zachte glow.

Ik heb de crème enkele maanden gebruikt en raakte er binnen een week al verliefd op. Mijn huid zag er goed gevoed aan en voelde lekker aan.

Ik heb nimmer een huidreactie gekregen op de werkzame stoffen. Het is een ideale creme in combinatie met serums. Ik gebruikte hem voor de nacht.

De crème is nagenoeg geurloos, maar voor de gevoelige neus kan hij iets ‘chemisch’ ruiken. Die geur blijft overigens niet lang hangen. Omdat ik weet dat Terri schoon formuleert ben ik er heel gerust op dat er niets vervelends in zit.

Ik zou deze crème willen omschrijven als een high tech product voor vrouwen die het allerbeste voor hun huid willen, zonder teveel poëzie qua geur, glans en glim. Minimalisme op hoog niveau, te vergelijken met een prachtig design kledingstuk dat strak en naadloos gesneden is en uiterst chic maar dressed-down oogt 😉 Ja, ik ben ooit modejournalist geweest 😉

Shop de ReClaim cream hier online

 

Dit is er te vertellen over de werkzame stoffen:

  • Collageen-verbeterings-complex:tripeptide-10 citrulline, tripeptide-1, pseudoalteromonas ferment extract, gehydroliseerde tarweproteïne, gehydroliseerde sojaproteïne – stimuleert de aanmaak van collageen (type I, III en IV), reorganiseert collageen fibrillen en remt de afbraak van collageen door enzymen.
  • Mariene exopolysacharide– uit zeewier verkregen polymeer die de huid tot 8 uur lang zichtbaar verzacht, verstevigt en lift.
  • Hematietextract– vloeibaar ijzeroxide. Samen met vitamine C boost het de aanmaak van collageen.
  • Hyaluronzuur– om tot in de diepere huidlagen te hydrateren.

 

Links Terri Vinson van Synergie Skin, rechts Monique Lindeboom van BeautyJournaal

UberZinc moisturizer en zonbescherming

UberZinC moisturizer wordt aanbevolen als je dagelijkse schild tegen uv-straling en oh dear, ik had nog nooit een zinkoxide crème gebruikt met een percentage van 21%. Wat een prachtig product!

Zinkoxide, met een snuf titaniumdioxide, biedt niet alleen een waanzinnige bescherming tegen uv-straling, het kalmeert de huid ook heel mooi en als je een licht gecombineerde huid hebt zoals ik zal je na verloop van tijd ook zien dat de vettigheid op het middendeel van je gezicht wat minder wordt.

Het product bevat een lichte zweem van mineraal pigment en dat geeft een subtiele glow aan je huid, want ik ook erg mooi vind. Zeker ook op dagen dat ik verder geen zin heb in make-up – denk foundation.

De uv-bescherming is super betrouwbaar. Zo lang je niet over je huid wrijft, of zweet, kun je ervan op aan dat je gezicht de hele dag beschermt blijft, en ik ben dol op dit soort praktische efficiëntie.

Het product zit in dezelfde luxe pot met drukmechanisme als de ReClaim cream. Een advies van mij aan jou: go get it, dit moet in je stash zitten.

Shop de UberZinc cream hier online

 

Dit is er te vertellen over de werkzame stoffen:

Zinkoxide 21%– niet-irriterend, wel ontstekingsremmend, waardoor het uitermate geschikt is voor na een huidbehandeling. Zinkoxide biedt een breedspectrum bescherming tegen UVA en UVB, is niet-comedogeen en verstopt de poriën niet.

Vitamine E– neutraliseert vrije radicalen door invloeden van buitenaf.

Groene thee extract– een krachtige antioxidant die vrije radicalen neutraliseert die ontstaan door veroudering en ziekte. Klinisch bewezen vermindering van schade aan de huid door zonnebrand en blootstelling aan UV.

Gehydroliseerde tomatenvel– een krachtige antioxidant. Het is nog krachtiger dan groene thee in het neutraliseren van vrije radicalen, die leiden tot huidveroudering en schade aan de cellen.

Ultimate A serum

A: dat moet in je routine zitten, maar dan hangt er natuurlijk wel vanaf welke vorm van A gebruikt wordt en hoe sterk deze is. Ik kan aardig reageren op vitamine A derivaten, maar deze, ja die Terri, kan ik heel goed verdragen. Ik bouwde het op van 1 naar 3 nachten per week en ik zag na twee weken heus wel wat lichte schilfering, maar dat hoort erbij, vind ik.

Terri maakt gebruik van gestabiliseerd retinol. Het is ideaal om tekenen van zonschade minder zichtbaar te maken en je opperhuid weer gezond te maken.

Er wordt ook gebruik gemaakt van toverhazelaar. Het staat bekend als een natuurlijke astringent en ontsmetter en vermindert ontstekingen. Het helpt de huid te hydrateren en stabiliseert de beschermende opperhuid. Verder vermindert toverhazelaar vochtverlies door de huid (TEWL), reduceert roodheid en kalmeert de huid.

Ik bracht het ’s avonds aan onder de ReClaim. Let erop dat je ervoor geen zuren op de huid hebt aangebracht. Hoewel je deze neutraliseert kunnen ze toch de werking van de retinol verminderen.

Shop het vitamine A serum hier online

 

Vitamin B serum

Mijn andere grote vriendin, naast de UberZinc cream. Wat een geweldige kalmerend, hydraterend serum. Door het retinol serum krijgt je huid hier toch iets meer behoefte aan, en daarin werd met het niacinamide serum ruimschoots voorzien. Het is zo’n serum dat je in een liter, nee zelfs in een tweeliter pomp wilt hebben! Om meteen je gehele lichaamshuid ermee te verwennen.

Vitamine B3 (niacinamide) is het hoofdingrediënt, het staat na water, meteen op de tweede plaats van de inci-lijst. Niacinamide is een multitasker: werkt tegen droogheid van de huid, remt pigmentissues af, remt talg af, versterkt de weerstand van de huid.

Vitamine B5, panthenol, is ook een belangrijke stof hierin. Deze ultieme huidverzachter heeft ook antibacteriële eigenschappen. Ik gebruikte het overdag en op de dagen dat ik geen retinol voor de nacht gebruikte.

Shop het vitamine B serum hier online

 

Pure-C crystals

Tot slot testte ik ook het vitamine C poeder Pure C in combinatie met het Super Serum voor teintverheldering en huidversterking.

Het mooie van dit L-ascorbinezuur zuur in poedervorm is dat je het echt heel vers verwerkt. Vitamine C is ongelofelijk oxidatief, onder invloed van licht en lucht, en in gedroogde vorm blijft het stabiel en pas dan wanneer er vocht bij komt geeft het zijn werking als vrije radicaalvanger vrij. De poederkristallen zijn gecombineerd met alpha-liponzuur, eveneens een krachtig antioxidant.

Je klopt wat poeder uit het potje en mengt dit met vier delen Super Serum en brengt het direct aan op je huid. Een pittig product! Dan merk je meteen als het even op de lip huid komt. Je ervaart de zuurheid van je cocktail en een prikkeling.

Shop het Pure Crystal C poeder hier online

 

Super Serum heeft een sterk hydraterende werking dankzij onder meer de toevoeging van hyaluronzuur, maar ook een ontspannend effect op het neuronetwerk in de huid. Het is een ideaal product voor het aanlengen van het vitamine C poeder.

Je gebruikt Pure-C crystals in de ochtend. Na aanbrengen ervaar je een lichte roodheid, een doorbloedingsprikkel, mede onder invloed van het alpha-liponzuur.

Shop Super Serum hier online

 

Mijn conclusie

Ik heb een match met Terri, haar visie en haar producten. Best knap, dat dit kan met een ouwe rot in het beautyvak als ik. Been there, done that. Het Synergie Skin concept klopt gewoon.

Als het aan Terri ligt, behoor je elke dag deze werkzame stoffen op je huid te gebruiken: vitamine a, vitamine b3 ofwel niacinamide, vitamine c als L-ascorbinezuur, UV-bescherming met zink.

Zoals ze al eens eerder zei: ‘Als dit je dagelijks regime is, hoef je je verder niet meer druk te maken over de basisverzorging.’

All you need is … Terri 😉

 

Meer weten over Brands we love?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.