Geteste producten Gezicht Schone huid Vitamine E

Patricia test het Rehydrating Moisture Mask van Paula’s Choice

Patricia Verheijen
Geschreven door Patricia Verheijen

Wakker worden met een goed gehydrateerde huid!

Aan mij de eer om een masker van Paula’s Choice te testen. De eerste keer dat ik kennis maak met het cosmeticamerk, de naam heeft me altijd wel geïntrigeerd. De keuze van Paula? Wie is Paula?

Paula Begoun is een Amerikaanse expert op het gebied van cosmetica en is auteur van verschillende bestsellers op het gebied van cosmetica. Sinds 1995 heeft zij haar eigen cosmeticamerk opgericht genaamd Paula’s Choice. De filosofie van het merk spreekt me erg aan, eerlijke ingrediënten: ze gebruiken alleen ingrediënten waarvan onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ze weldadig zijn voor de huid en niet irriteren, dus parfumvrij. Niet getest op dieren en slimme verpakkingen die luchtdicht zijn en zo beschermen tegen lucht, licht en bacteriën.

De verpakking straalt allure uit, een mooi wit/zilveren tube zonder een hoop informatie erop geschreven waar ik als consument erg verward van kan raken.

De claims:

  • Voedt en hydrateert de zeer droge huid. Het helpt vochtverlies te voorkomen, waardoor de huid zachter aanvoelt en er steviger, gezonder en jonger uitziet.
  • Herstelt de vochtbalans
  • Maakt de huid zachter en gladder
  • Hydrateert de huid

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, valt mij op dat er zeer veel ingrediënten in zitten, waaronder veel huidverzachters en plantaardige en fruit extracten, die overigens allemaal geen geurstoffen bevatten.

Dit zijn de belangrijkste werkstoffen:

Hyaluronzuur: Komt van nature voor in de huid. Het is een uitstekende vochtbinder, kalmeert de huid en gaat vochtverlies tegen.

Jojoba olie: Ondersteunt de herstellende eigenschappen van de huid en werkt verzachtend.

Vitamine E: Antioxidant die ondersteunt de huid bij de bescherming tegen schade veroorzaakt door Uv-straling.

Na het reinigen breng ik het masker ruim aan op mijn huid, je kan het masker 10 minuten laten zitten of ’s nachts voor het slapen gaan aanbrengen wat volgens Paula het beste resultaat geeft. Mijn keuze gaat uit naar het nachtmasker, mits het niet plakt of sterk ruikt, daar komen we snel genoeg achter!

Ik moet toegeven dat het masker echt heerlijk zacht aanvoelt en zeker niet plakt, het voelt zelfs een beetje aan als een zijdelaagje wat je op je huid aanbrengt. Het masker trekt gelukkig ook snel in de huid, dus hoef je niet met een vet gezicht tussen de schone lakens. Omdat de producten parfumvrij zijn en dus geen geur bevatten, is dat even wennen aangezien mijn gebruikelijke huidverzorgingsproducten dat wel doen. Naar mijn mening geeft een beetje geur net even wat meer die luxe ervaring. Maar oké, deze weg bevalt me ook wel, het is alleen even wennen.

Ongeacht dat het parfumvrij is ruik ik enigszins licht de werkstoffen, maar dit verdwijnt snel nadat het op mijn huid zit. Gebruik zo vaak als wenselijk is, zegt de beschrijving, dat is wel erg verleidelijk want zo wil ik het wel iedere avond gaan gebruiken i.p.v. mijn nachtcrème.

Ik heb hoge verwachtingen bij dit masker door de op elkaar afgestemde ingrediënten en omdat het direct al erg fijn aanvoelt bij het aanbrengen. Mijn huid is altijd wel wat vlekkerig rood, met name op de wangen en jukbenen. Ik hoop dat ik daar zichtbaar resultaat ga zien, een egalere teint en minder roodheden.

Op mijn voorhoofd is mijn huid wat droger dan de rest van mijn gezicht. Daarom verwacht ik dat, na een nachtje slapen, met name mijn voorhoofd minder droog is en dat mijn huid goed gehydrateerd is en een gezonde glow heeft. Na een goede nachtrust ben ik direct benieuwd of de claims ook kloppen.

Mijn huid voelt goed aan, de droge plekken zijn duidelijk meer gehydrateerd en gevoed. Ook gedurende de dag blijft mijn huid goed gehydrateerd aanvoelen. In de spiegel zie ik dat de huid fris oogt, alleen de roodheden zijn in mijn optiek minimaal verminderd of gekalmeerd, daar had ik meer van verwacht. Ook ervaar ik in mindere mate een zachtheid, ten opzichte van andere nachtmaskers uit mijn beauty stash, wat het masker wel belooft overigens.

Patricia’s eindoordeel:

Zeker een goed masker omdat het naar mijn mening zeker wel erg goed voedt en hydrateert. Omdat het masker parfumvrij is zal dit een grote doelgroep aanspreken, zeker als je makkelijk reacties vertoont op huidverzorging.

Shop het masker hier online

 

Over deze schrijver

Patricia Verheijen

Patricia Verheijen

Patricia Verheijen (1983) is schoonheidsspecialiste en visagiste. Haar visie op beauty is: Beauty is voor iedereen! Patricia: “Ieder mens is mooi, maar daar komt wel wat meer bij kijken. Altijd op je mooist voor de dag komen zou een streven moeten zijn voor iedere man of vrouw, want het geeft je een goed gevoel en meer zelfvertrouwen.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen