Beautyvideo's Borsten/decollete Cosmetisch medisch Cosmetische dermatologie Couperose Dermatologie Expertadvies Gezicht Huidzorg Injectables Klinieken Lichaam Operatietechnieken Plastische chirurgie Rimpels en slapte Voor hem

Video! Monique bij Amstelzijde Kliniek voor pigmentvlekken en verslappende huid

Hayri Hortoglu
Geschreven door Hayri Hortoglu

Hayri Hortoglu en Sanne Wissels geven oplossingen voor vaatjes, pigment en mijn slappe huid

Onlangs was ik, Monique – uitgever van BeautyJournaal – te gast bij de Amstelzijde Kliniek in Ouderkerk aan de Amstel, bij cosmetisch arts (en directeur) Hayri Hortoglu en huidtherapeute Sanne Wissels. Hayri maakt deel uit van het BeautyJournaal expertteam.

We bespraken een aantal issues die typisch voorkomen bij vrouwen die ouder worden: de verslappende halshuid en kaaklijn, rimpelvorming en rode adertjes in het decollete en pigmentvlekken. Waarbij de laatsten bij mij in mijn hals wel heel erg aanwezig zijn als (mogelijk) gevolg van parfumgebruik vroeger op de huid en latere retinolpeelings waarbij adequate zonvermijding niet helemaal goed is gegaan, en dan nog aanleg, denk ik.

De arts en de huidtherapeute leggen in deze film haarfijn uit wat mijn situatie is, en natuurlijk wat ik eraan kan doen!

De pigmentvlekken in mijn hals

De pigmentvlek in mijn hals heb ik al vele jaren, maar hij is de laatste twee jaar wel heel erg zichtbaar geworden. Voorheen speelde het in de zomer een beetje op en verdween het in de winter. Nu oogt het in de zomer als een flinke vlek vol spikkels, waarbij het middendeel van de hals wit blijft en het aan weerskanten zichtbaar is – vooral links. Ik heb eens retinolpeelings gehad en ik vermoed dat het daarna erger geworden is. Soms kijk ik er met verbazing naar. Gelukkig is het met foundation wel te camoufleren.

Super IPL als behandeling

Hayri vertelt dat het met het MaxG handstuk van de Icon IPL apparatuur heel mooi te verhelpen is. De Icon is een multifunctioneel apparaat voor huidverbetering dat zowel met laser kan werken als met ‘intense pulsed light’ – en sterker nog – dit apparaat geeft een krachtiger bundel dan IPL. Hayri vertelt: ‘De handstukken zenden alleen dat licht uit het spectrum uit, dat voor een specifieke behandeling nodig is. Hierdoor kan er veel selectiever worden behandeld dan met gewone IPL en neemt de effectiviteit sterk toe. Tijdens de behandeling vind er tegelijkertijd koeling plaats voor bescherming van de huid, en voor extra comfort na behandeling.’

monique bij amstelzijde kliniek

Het kippennekje, ofwel een verslappend halsvelletje

Een lastig issue, waarbij je geneigd bent om steeds vaker met je hoofd iets verheven te zitten, zodat de slapte van de hals minder opvalt. Niet te doen dus. Met Hayri praat ik ook over het verstevigen van de hals- en kaakspieren met speciale oefeningen. Hij is er echter geen voorstander van, want te stevige spieren verhogen de kans op te strakke zg. platysma banden, die je dan weer heel erg gaat zien en wat ook verouderend oogt. In de film legt hij precies uit wat hij bedoelt.

Hayri gebruikt het liefst hyaluronzuur injectables om de kaaklijn weer iets te verstrakken en Botox om eventueel zichtbare platysma banden te verzachten. In de film legt Hayri ook uit wat een halslift kan doen in mijn gezicht.

Super vind ik ook het idee om skinboosters te injecteren: dit zijn werkzame stoffen die we ook in cosmetica aantreffen maar via hele kleine injecties dieper in de huid komen en dus echt het huidaspect kunnen verbeteren. Zeker ook als je dunne halshuid verslapt en dus ook gaat rimpelen. Hayri gebruikt hiervoor ondermeer Profhilo.In de film zie je voor- en naresultaten ervan.

Hij vertelt: ‘Profhilo is een dunne gel op basis van ultra puur hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt van nature in de huid geproduceerd en kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden. Na inspuiting blijft Profhilo 28 dagen dagen in de huid en geeft langzaam hyaluronzuur af. Dit zorgt voor weefsel stimulatie doordat de aanmaak van 4 typen collageen en elastine gestimuleerd wordt. Dit wordt bioremodelling genoemd en zorgt voor huidverjonging en verstrakking. Je huid wordt heel goed gehydrateerd en zal veel jonger ogen.’

Verrimpeld en verslapt decolleté

Huidtherapeute Sanne Wissels ziet duidelijk zonschade op mijn huid in dit gebied. Zichtbare vaatjes, huidverslapping en pigmentvlekjes. Voor de bruine en rode vlekken kan Sanne de MaxG apparatuur inzetten om de teint te egaliseren maar ook de huid weer wat steviger te maken, legt ze uit in de film, terwijl ik mijn huid inspecteer.

Ook legt ze uit dat Profhilo heel mooi ingezet kan worden om deze dunner wordende huid weer stevigheid te geven.

Heb je een vraag aan Hayri Hortoglu, mail ons dan via het contactformulier tnv Hayri, en we zorgen ervoor dat je persoonlijk antwoord krijgt.

Deze publicatie maakt onderdeel uit van een samenwerking met arts Hayri Hortoglu van Amstelzijde Kliniek, als lid van ons expertteam.

Meer weten over Beautyvideo's?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Hayri Hortoglu

Hayri Hortoglu

Voor de in 1967 geboren arts is ieder mens uniek en heeft iedere cliënt zijn eigen benadering nodig. De individuele expressie van een gezicht is voor Hayri Hortoglu het allerbelangrijkste.

“Een cliënt is geen dossier”

Goed luisteren naar de verlangens van de patiënt staat voor hem centraal: ‘Waarom komt iemand hier? Cliënten zijn voor mij geen dossiers maar mensen. ’Zijn motto? “Wat mooi is, mooi houden. En wat minder mooi is, verbeteren…”

Na zijn artsexamen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam deed Hortoglu ervaring op als staflid van de afdeling Cardio-Pulmonale Chirurgie in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis en op de afdeling Urologie van het Academisch Medisch Centrum, beide te Amsterdam.

Uiteindelijk volgde hij toch zijn eigen hart en koos voor de cosmetische geneeskunde. Hij trad toe tot de staf van het Medisch Centrum Scheveningen.In 2009 opende Hortoglu de deuren van de Amstelzijde kliniek, waarvan hij directeur is.

Drs. Hortoglu is actief binnen de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde), de DALA (Dutch Aesthetic Laser Association) en geeft trainingen aan collega artsen.

Hij geeft regelmatig lezingen en volgt de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Zo is hij ervan overtuigd dat in de toekomst hormoon-suppletie therapieën en stamceltechnologieën een belangrijke rol zullen spelen bij anti-aging behandelingen.

Hayri Hortoglu behandelt zowel vrouwen als mannen. Nimmer met bombastische resultaten, alleen de natuurlijke schoonheid wordt benadrukt.

7 reacties

 • Bedankt Monique voor de bemiddeling nav mijn reactie. De zienswijze van dr Hayri Hortoglu komt overeen met hetgeen mijn behandelend arts ook heeft verteld op voorhand. Ik ervaar wel hydratatie maar absoluut geen stevigheid. Ik zal dit zeker met haar bespreken en kijken welke opvolging zij hieraan kan geven. Trouwens zeer informatief filmpje. Ook ik ervaar verslapping in hals en kaaklijn maar een halslift gaat mij net iets te ver. Draden sta ik ook sceptisch tegenover terwijl daar wel mooie resultaten mee te verkrijgen zijn maar ik ‘angstig’ ben wat het doet op langere termijn (vreemd materiaal in lichaam…..)! Wil wel ff kwijt dat ik jouw bemiddelende rol op dit platform zeer waardeer. De lezer wordt ‘gehoord’………erg fijn! Thanks.

 • Hoi Angela, we hebben dokter Hayri Hortoglu om een reactie gevraagd op jouw lezerspost. Hier komt het:

  Beste Angela,

  Hoewel profhilo bestaat uit hyaluronzuur moleculen (en heel veel water moleculen) is het niet vergelijkbaar met een klassieke hyaluronzuur-gel zoals een lipfiller. De profhilo bestaat uit een mix van zowel erg lange als korte keten hyaluronzuren. Bovendien is er geen onderlinge binding tussen de moleculen, ook wel crosslinking genoemd.
  Hierdoor zijn de effecten gericht op hydratatie (vocht aantrekking) van de huid en het versterken van de interne aanmaak van hyaluronzuren. De klassieke fillers geven meer een “vullend”effect. Het effect op de huid is daarom ook meer in de kwaliteit -dikte, hydratatie etc- gelegen.
  De effectiviteit van Profhilo word o.a. bepaald door de indicatie en wat er verwacht word door de client. Meestal gaat men uit van een effectiviteit van 1 jaar.
  Als je niet tevreden bent met het behaalde effect adviseer ik je dit te bespreken met de behandelend arts. Aan de hand van de voor- en na foto’s kan het e.e.a. beoordeeld worden. Wellicht is een vervolg of aanvullende behandeling verstandig.
  In ieder geval succes.

  Met vriendelijke groeten,

  Hayri Hortoglu, Cosmetisch Arts
  Amstelzijde Kliniek

 • Nu 2x een Profhilo behandeling gehad en ben super tevreden over het resultaat. Goede voor en na foto laat het verschil in huidverslapping duidelijk zien. Ik krijg regelmatig een ‘wat zie jij er stralend uit’, zonder dat iemand vraagt of ik iets heb laten doen. Een mooie en natuurlijke ‘filter’, een soort ‘glow’ kun je wel zeggen. Vooralsnog heb ik niets meer nodig dan elk half jaar een Profhilo behandeling!

 • Ik heb een aantal keren een behandeling gehad met Profhilo® en mijn door de zon beschadigde huid knapt er juist heel erg van op, de rek en stevigheid komt weer terug en ook een mooie glow.
  Ik ben wel veel voorzichtiger met mijn huid geworden en kijk uit met zon, roken etc. maar heb het idee dat zowel de huid van mijn gezicht, hals als decollete er sterk van verbeterd is (ook op de langere termijn).Voor mij is het dus wel een aanrader.

 • Hoi Angela, ik ga het eens navragen, want volgens mij is Profhilo ook een tijdelijke behandeling inderdaad die je wel moet blijven herhalen, net zoals met alle injectables. Dank voor je feedback!

 • He Monique, ik heb een profhilo behandeling gehad (2x) en ik heb niet echt ervaren dat mijn huid hierdoor verstevigd is. Het resultaat van deze behandeling laat in het begin vooral een goed gehydrateerde huid zien (beetje plumping effect) maar dit ebt na ca 3-4 maanden weg. Ik vind persoonlijk deze behandeling niet echt het geld waard ook gezien de ‘beloftes’ welke wordt gedaan bij deze behandeling (versteviging). Verstrakking is tijdelijk effect door de hydratatie van de huid. Ik heb geen resultaat ervaren van aanmaak collageen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.