Brands we love Dermatologie Droge huid Geteste producten Gevoelige huid Gezicht Oogverzorging Pigmentvlekken Rimpels en slapte Schone huid Synergie Skin Vitamine A (+derivaten) Vitamine B Vitamine c Werkstof dossiers

Synergie Skin was liefde op het eerste gezicht voor Marisa en Janneke

synergie skin
Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Goede werking op celniveau en toch heel verdraagzaam

Niets is leuker dan schoonheidsspecialisten vragen waarom ze zo graag met een bepaald merk werken. Zeker als je zelf er ook groot fan van bent, en wilt aftasten of dat om dezelfde redenen is.

synergie skin

Reden om fan te zijn

Sure Medical, de distributeur van Synergie Skin, van de Australische topchemica Terri Vinson, vroeg ons in gesprek te gaan met Marisa Dost (33) van Huidstudio Leek en Janneke Jolink (49) van La Perle in Loghum. Een gesprek vol herkenning!

terri vinson

Terri Vinson – Founder Synergie Skin

Kijk toch eens, het verschil!

‘Wil je de foto’s zien die ik met Observ heb gemaakt nadat ik een jaar Synergie Skin heb gebruikt,’ vraagt Janneke enthousiast. ‘Ja,’ roep ik volmondig. Want ik ben ook dol op de beelden van de huidscanapparatuur van Observ! Hoe mooi kun je zien wat skincare doet!

Janneke Jolink

Janneke Jolink van salon La Perle

Zacht en helder

En inderdaad, de lijntjes in haar huid zijn ongelofelijk verzacht, de teint is zacht en helder. Prachtig om te zien. Je snapt het al, in de salon van Janneke, La Perle in Loghem, wordt secuur gewerkt, en alles wordt opgevolgd met voor- en nafoto’s!

observ

Ontspanning en werkzaamheid

Synergie Skin is haar grote liefde, maar Zo Skin Health en PCA Skin vindt ze ook fijn in haar salon. ‘Toch pak ik sneller Synergie Skin voor klanten die goede werkzaamheid op celniveau wensen, maar ook zo min mogelijk irritatie willen. Als je klanten hebt die én ontspanning en huidverbetering wensen, is dit gewoon een heel erg mooi merk.’

Fijn huidgevoel

Ook Marisa Dost van Huidstudio Leek prijst het comfort van de producten. ‘Een heerlijk huidgevoel,’ vertelt ze enthousiast. ‘Nooit te droog. Het is echt uitstekend geformuleerd. Terri Vinson is bijvoorbeeld heel zorgvuldig met het gebruik van zuren en hun dieptewerking, ook in haar retinolformulering. Werkzaam, maar nimmer te irriterend.’

marisa dost

Marisa Dost van Huidstudio Leek

Goed geformuleerd met zuren

‘In behandelingen gebruik ik bijvoorbeeld graag de retinol enzympeeling. Het geeft een supergladde huid, maar ook een gekalmeerde huid. En de De-stress olie, ook zo favoriet, zeker bij gevoeliger huiden.’ Marisa werkt ook met Babor voor pure huidverzorging en met PCA Skin.

De schone technologie-filosofie

Terri Vinson, de maakster van Synergie Skin gaat prat op haar filosofie voor schone technologie. Dit betekent dat er geen gebruik gemaakt wordt van stoffen die óf potentieel op een no-go lijst staan, of van stoffen die inmiddels al bewezen te irriterend zijn.

synergie skin

Wat er niet in zit

Ze maakt geen gebruik van parabenen, minerale oliën, synthetische geurstoffen, SLS of andere natriumsulfaten, ftalaten, PEG’s, propyleenglycol, kunstmatige kleurstoffen, talk en dimethicone (siliconen). Ook zijn alle producten dierproefvrij.

Strenge basisprincipes

Terri’s basisgedachte berust op vier pijlers die ze SEEL noemt, en ze maakt het waar, zo vertellen Marisa en Janneke ook.

  • Stabiliteit – het ingrediënt mag niet gevoelig zijn voor oxidatie of afbraak.
  • Effectiviteit – het ingrediënt moet doeltreffend werken en feitelijke gegevens bevatten om de voordelen te ondersteunen.
  • Elegantie – het ingrediënt moet een ‘feel good’-kwaliteit hebben. De klant moet het product willen aanraken en voelen en het product mag geen onaangename geur hebben.
  • Levering – de actieve ingrediënten moeten de juiste plek in de huid kunnen bereiken om de gewenste biologische effecten te creëren. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder: de diepte en locatie van de huidcellen, de grootte en structuur van de cosmeceutical molecule en de zuurgraad/ alkaliteit van het ingrediënt.

Uitvoerig getest

Marisa testte het merk aandachtig uit voordat ze het opnam in de salon. ‘Ik heb een rosacea gevoelige huid, dus het is oppassen. Na twee maanden met de Blemish Kit werken zag ik mijn huid steeds rustiger en egaler worden en meer glans krijgen.’

rosacea

Het succes van ÜberZinc

Het comfort en de werkzaamheid van Synergie Skin zorgt voor succes in haar salon. Favoriet zijn onder meer de ÜberZinc crème die een hoge dosis zink bevat om de huid te beschermen tegen uv-straling en de ontstekingsgevoelige huid kalmeert. Tevens is het een mooie hydraterende crème.

uberzinc

De prachtige serums

Ze vult aan: ‘Ook de vitamine serums doen het goed. Vitamine A en vitamine B, met niacinamide. Synergie Skin heeft ook hele fijne sets om thuis te gebruiken. Dit spreekt mijn klanten erg aan.’

 

Slimme verpakkingen

De schone technologie en werkzaamheid triggerde ook Janneke, plus de uitstekende verpakkingen in pompflacons en speciale lucht- en lichtdichte potten. ‘Ik ben groot fan van het vitamine B serum en de ÜberZinc crème. Klanten kopen het ook graag voor thuisgebruik.

Lekker doorvoede huid

‘Geweldig vind ik ook het Superserum en het nieuwe, hoog geconcentreerde maar luchtige vitamine C serum. In salon geef ik behandelingen met de serums als een echt superbommetje. Je huid is dagenlang heerlijk doorvoed. Mijn favoriete behandeling is de Vitamine Infusion Medical facial, met een bio-alginaat algenmasker.

synergie skin

Ook top: de minerale make-up

‘En laten we ook de minerale make-up niet vergeten. Zo fijn en echt zuiver mineraal. We hebben de beroemde watertest gedaan en het toonde aan hoe zuiver het is!

Ben jij ook benieuwd naar de werkzaamheid van Synergie Skin?

Meer weten over Brands we love?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.